cigi Odesláno 10. října 2006 Nahlásit Odesláno 10. října 2006 dobře, dobře, dobře, věděl jsem , že je nutno dát termín. Viktore a ostatní, barva je finanční máček, podstatné je, jestli s námi půjdeš do ciferníku s datem na 4.30 a s vyplývajícími změnami potisku - to je ta úspora celkově v tisících, barva se počítá na stovky. decebale - máš recht, jsou tři možnosti, musíme jednu vybrat, jestli se přihlásíš, bude tvůj hlas slyšet. Ale věrnou kopii s jinou barevností můžeš mít levně kdykoli - viz výše. Omni - v pěti, šesti do rychle zmákneme, neboj.
decebal Odesláno 10. října 2006 Nahlásit Odesláno 10. října 2006 No já se hlásím, ale definitivní rozhodnutí, co vlastně chci, padne na základě vašich návrhů. Pořád trošku bojuju s tou datumovkou na 4.30. A taky mi stále není jasné, jestli se jedná o renovaci s úpravami, či repliku. Mám si začít shánět Sporty I? Omlouvám se za možná nejapné dotazy. Mimochodem, je příliš troufalé, pomyslet na grafický návrh číselníku?
pepik Odesláno 10. října 2006 Nahlásit Odesláno 10. října 2006 Pripájám sa k šport igen s dátumovkov na 4.30 ale s automatom .Nechcem ich stále natahovat.Idem do toho.
pavel23 Odesláno 10. října 2006 Nahlásit Odesláno 10. října 2006 Já mám ještě jednoho který o tom uvažuje, na barvě se dohodnem i jednotlivě když to není taková rána. A co ten automat? Nehrň se do solitéru. Dáme to dohromady.
blackbiker Odesláno 10. října 2006 Nahlásit Odesláno 10. října 2006 můžu se zaptat-třeba Prima-kolik by tyto skvosty repliky 1. generace stály-odhadem?s průhledovým dýnkem?
decebal Odesláno 10. října 2006 Nahlásit Odesláno 10. října 2006 Automat nechci. Je mou drobnou radostí hodinky natahovat. Proto jsem chtěl zakoupit Stowa Flieger s kalibrem Durowe, bohužel mi utekl, tak okukuju Azimuth Bombardier a Jagdbomber.
Bulli Odesláno 10. října 2006 Nahlásit Odesláno 10. října 2006 Ahoj,zdravím všechny, dnes jsem tu prvně, i když si Vaše příspěvky delší dobu pročítám. O ty Prim Sport I generace (repliku) bych měl docela velký zájem, chci si něco z primu pořídit pod stromeček, čekal jsem na ty nástupce Codenisu v automatu, ale čim víc tady brouzdám tak se mi líbí retro a konkrétně sporty I. Nejsem sběratel, chci je pro běžné nošení, doufám že to není barbarství , ale rád bych měl něco zvláštního. Takže pokud se to týká i myší, tak mám zájem a přidávám se taky
cigi Odesláno 11. října 2006 Nahlásit Odesláno 11. října 2006 Pánové, musíme to vyškrtat. Přečtěte si všechna vlákna ohledně repliky sportIgen - jsou víc než tři!! Ten model už má určitou cestu za sebou, takže: 1. automat prim kal. 96 není dobrá volba, protože není retro, není to povedený strojek (konstrukčně i provedením odfláklý a tzv. žebrák - nemá např. ani ložisko rotoru) takže je pro sportovní hodiniky zcela nevhodný. Naproti tomu je manuální kal. 66/68 časem prověřená neotřesitelná nerozbitná všeobecně uznávaná kvalita. Zabudování automatu by vyžadovalo minimálně úplně nový ciferník s jinými úchyty a jiné dýnko (cena vzroste tak o 5000), ale možná i nové pouzdro (dalších 10000 minimum), prim by navíc musel být tím nápadem nadšen. Hodinky by musely být vyšší a ztratily by tu atraktivní proporci - začaly by vypadat malé. Pro novice - prostudujte forum, psaly jsme o tom jevu slohová cvičení! Pepiku, natahovat hodinky je pro fandu potěšení, nádhera, rozcvička do nového dne! Taky je to praktičtější, protože vždycky víš, jestli jsou hodinky natažený, nebo si je hnedka natáhneš. Jestli chceš automaty, eta se vyrábí v tisících provedeních, lepších, hezčích, levnějších, než náš budoucí vymazlenej kousek. Na foru najdeš tisíce argumentů. Hned pro jistotu připíšu, že primky s etou jsou úpadková, konfekční, konzumní, okolnostmi vynucená konstrukce, na které se odmítám jakkoli podílet! 2. datumka na 6 - poctivě jsem to zkoušel, na foru najdete moje fotošopy, našel jsem dost podpory u místního (arciusedlého) publika, ale není pro mě to ono - je to moc uhlazený, nesportovní, nudný. Myslím, že je to vhodné do společenských hodinek - klasická symetrie k šampáňu ve foyeru nároďáku. Čísla datumky se logicky zmenší na hranu čitelnosti. Ale je to jedna z cest, nebude stát nic navíc oproti verzi datumka na 4.30 s červeným číslem (datový věnec bude tak jako tak třeba přetisknout). Ale není to škoda 1000MB kupé s bílou střechou, to ani náhodou. 3. Myslím, že prim má průhledné dýnko vyrobené, budete-li jej chtít, asi není problém, naopak - je to další argument pro manuál - u automatu je totiž vidět skoro jenom rotor. Plné dýnko bude stylovější a možná úspora, nevím to jistě. 4. renovace to asi nebude - nevím, jestli budeš potřebovat zrovna sportyI - to by byl prim sám proti sobě, myslím, že ne. Určitě ale nějakou pěknou 68ičku, nejlépe co nejstarší (všechny primky s datumkou, centrální vteřinovkou a 17 kameny) - jsou nejkrásnější a mají na kolečku napsáno czechoslovakia. Možná ale někdo bude chtít použít části ze svých sportI (dýnko, sklíčko, strojek), ale je to jedno a byla by to škoda - prim to má připravené a stejná 68 se dávala do mnohem levnějších kousků, než je naše legenda. 5. grafický návrh ciferníku se vítá - musí ovšem striktně vycházet z geometrie sportI - je to docela těžké, musíš ji napřed pochopit a pozor - prim na proporcích ciferníků pracoval celá desetiletí!!! Ale tady je naše pole, stejně jako barvy ! Jen prosím je třeba dodržet technologická pravidla - myslete na to, že každá nová matrice stojí min. 3000 !! 6. Viktore, přemýšlel jsem o tom. Můj žlutobílý návrh byl při zdi, neboť jsem vycházel z toho, že budu sám a hledal, jak udělat vůbec nějakou muziku za pár peněz. Teď je to zdá se jinak - Kompromis navrhuji - žlutý ciferník, klíny a ručky standartní primovou zelenou svítící barvou a luneta stejným odstínem zelené (pochopitelně nesvítící), datumka na 4.30, žlutý podklad, červené písmo (i černé bych snesl, ale když bude žlutý podklad, stejně je třeba přetisku čísel, tak proč se nerozšoupnout - vědecky zdůvodněná by ovšem byla FIALOVÁ barva čísla datumu!), černé popisy. Byla by to prča - žluté embé se zelenou střechou a fialovou espézet nakřivo - nežili v té době už taky hypís ? !! Navíc ta svítící barva je studená a hodila by se k teplé žluté. Nevím totiž, co považuješ za olivovou zelenou - zralé, nezralé??? Jestli je to ta militantní zelená, tak se musím s omluvou vzdálit...
xmenm05 Odesláno 11. října 2006 Nahlásit Odesláno 11. října 2006 No, jak to tak pročítám, už by to chtělo pomalu další grafický návrh , třeba i jenom nástřel, protože ta barevná kombinace je krásně divoká, ale každý si možná představuje něco trochu jiného ... . Jaký je předběžný odhad pro náklady (a zkuste to rozdělit na fixní a variabilní, ať si každý může spočítat, kolik lidí by do toho muselo jít, aby se to vyplatilo ...)? A kolik lidí se na to chystá? Jinak už mi to taky začíná vrtat hlavou ... dokonce mám i kalibr ... tak že by?
cigi Odesláno 11. října 2006 Nahlásit Odesláno 11. října 2006 xmenme, fixní minimální náklady pro přihlášení jsou 10000,- . Variabilní náklady jsou nekonečné (např. ten ferrari model se safírem odhaduju tak za 30 až 40 tisíc). Nespoléhej na další lidi, nebo se nikam nedostaneme. Přihlaš se a jeď! Řekni si svojí hranici a budeme se přizpůsobovat. Pro mě je racionální uvažovat kolem té desítky, protože jinak je to na sranda model s plastovým sklem moc drahý. Jsou to jasný doplňkový hodinky pro parádníky a frajírky, nic pro šosáky, co chtějí jedny hodinky na celý život a všechny příležitosti. Něco, co ukážeš vnukům, jaks to uměl rozparádit! (jednou nám náš profesor na gymplu ukázal svoje starý páskovský pionýrky s podrážkou samorůčo prošitou barevnou bužírkou svlíklou s drátu - byli jsme celá klasa úplně bez sebe, dodnes si na to pamatuju, jak u nás stoupnul v ceně ). Návrh barev nemohu poskytnout, protože ksakru neumím měnit barvy ve fotošopu, ale udělám grafiku, asi červeno černou nebo černočernou.
xmenm05 Odesláno 11. října 2006 Nahlásit Odesláno 11. října 2006 Myslel jsem to jinak ... jestli nová raznice na ciferník je za 3000, tak to prostě budou 3 klacky, ať se nás přihlásí kolik chce ... za každý ciferníček, co to potiskne tam pak naskočí 3,70 za plech či plast, nebo na co se to tiskne ... takže když si to koupí jeden, je cena ciferníku 3003,7, když dva 1507,5 atd ... takž jestli bys tu mohl napsat vše o nákladech, co víš, zbytek odhadnout ... je mi jasné, že za 5000 to nebude, ale tak nějak pro představu ...
cigi Odesláno 11. října 2006 Nahlásit Odesláno 11. října 2006 jasan, tak to je, ale sám vidíš, že už v pěti lidech to je ve stovkách a dál už se to zmenšuje pomalu po desetikorunách....
decebal Odesláno 11. října 2006 Nahlásit Odesláno 11. října 2006 No vida, Cigi mne asi přesvedčí o te datumovce, jen nevím, jestli by nestačily dvě barvy, tj. zelená a žlutá, tím červeným písmem si nejsem jist, to už radši fialové. To by právě chtělo ten barevný návrh. Průhledné dýnko chci určitě. A asi si připlatím vymazlení strojku:)))
pepik Odesláno 11. října 2006 Nahlásit Odesláno 11. října 2006 Cigi idem do toho stebou.Rešpektujem tvoje návrhy.Vela sa okolo toho už kecá.Okolo 10000 kč nieje vela,predam autavie a je po vtakách.Chcem niečo čo nenájdem na internete.
Prokop Odesláno 11. října 2006 Nahlásit Odesláno 11. října 2006 Koukám, že v tomto vlákně se to začíná hýbat, a to zásluhou Cigiho, který už přeci jen patří k zasvěceným. Pokud mají být hodinky co nejlevnější, je třeba počítat s pouzdrem, které již máme konstrukčně připravené a v pár kouscích i realizované. Tedy sbohem automate! Tady by to nespravilo ani jiné dýnko. Asi by nebyl zásadní problém upravit pouzdro na kalibr 66, ale je určené přesně na originální kalibr 68. Posunutí datového okna na 4 nebo mezi 4-5 by neměl být zásadnější problém. Barvu datového věnce bych pokud možno neměnil. Černá čísla byla zapékána do datového věnce, což komplikuje jeho přetištění. Grafika číselníku je 3000,-Kč a pokud se vás dohodne alespoň 10, dostanete ji ode mne jako dárek, takže nemusíte řešit rozpočítávání nákladů na každého nově příchozího. Průhledné dýnko - je hotové - můžete začít diskutovat o jazyce jeho popisu. Potřeboval bych už tedy vidět nějakou finální podobu a pod ní případné zájemce. Pak zkalkuluji cenu (počítám s tím, že by si každý dodal vlastní kalibr 68 - nejlépe dva, aby se z těch součástek dl sestavit alespoň jeden plnohodnotný kalibr - nerad bych, aby byl někdo zklamán tím, že dodal hezký kalibr a my mu tam vyměnili nějaké díly za méně vzhledné). Pokud byste chtěli hodinky vybavit žlutým řemenem, pak bych mohl sloužit se žlutým žralokem (aligátor by byl také možný, ale přijde mi trochu mimo ke sportovním hodinkám). Na závěr jen tolik, nezapomínejte, že nás to všechny musí bavit, pak můžete ode mne čekat i nějakou neplánovanou vstřícnost.
zdenda Odesláno 12. října 2006 Nahlásit Odesláno 12. října 2006 Cigi je prostě neskutečnej :) Opravdu je pro mně důkazem jak silně mám vyvinutou slabou vůli. Už žádný nový hodinky říkám si, ale když si přečtu tohle vlákno opět začínám pochybovat
mnovace Odesláno 12. října 2006 Nahlásit Odesláno 12. října 2006 Hele Cigi ty démone tak už sepiš jak by to mělo celé vypadat a možná se do toho nechám namočit
Skeleton Odesláno 12. října 2006 Nahlásit Odesláno 12. října 2006 Zlute hodinky jeste nemam Jetli me vezmete do party, necham se take namocit
steel Odesláno 12. října 2006 Nahlásit Odesláno 12. října 2006 az uvidim navrh rozhodnu se, vypada to zajimave :-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se