Francin Odesláno 28. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2007 Francin napsal: Francin napsal: Francin napsal: Foto nejdřív o víkendu(neživím se focením ani ťukáním do klávesnice a tak jsem v tomhle směru mírně řečeno laik),ale pokud tě to zajímá tak jsem si vELTONU nechal udělat obyčejné černé shodné s běžným origošem,takže krom vypouklého skla jsou s původními k nerozeznání. Na spodním dýnku a na strojku tam už jsem se ale vyřádil(pro odborníky asi už moc). No a na korunce mám monogram. Prostě hodinky jenom pro mě pro radost. Tak pánové jenom proto,že jsem to slíbil. Ale je to děs, hodinu jsem strávil focením a výsledek:všechny fotky ze předu jsou nepoužitelné-jsem v nich jako v zrcadle a ciferník nikde. Takže se mě moc nesmějte a příště radši poraďte. Dopředu děkuji. PS: v pátek jsem je fakt radši neměl :) Fotil jsem to i s nerez tahem a s řemínkem RALLY od hyrše (takový retro s dírkama-fakt dost dobrý), ale opravdu mě to nejde. Budu rád když mě poradíte jak se na lopatu sedá aneb jak se hodinky zepředu fotí....
georg Odesláno 28. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2007 Rozhodně nejsem ten pravý k tomu, abych radil, jak fotit hodinky. Ale zkusím ti předat moje zkušenost. Používám dva postupy. 1) Za denního světla, bez blesku, obvykle někde u okna. Foťák nastavuji tak, aby nebyl vidět odlesk okna na sklíčku a zároveň abych se neviděl s foťákem (ve sklíčku). Foťák dávám na stativ, volím delší ohnisko (tzn. zoom v oblasti tele) - tomu pak odpovídají delší časy (proto stativ, případně dálková spoušť). Také - když si vzpomenu - používám polarizační filtr. Viz. foto jedna. 2) S bleskem. Už nemusím dávat foťák na stativ, zase volím delší ohnisko + si hlídám úhel focení tak, aby nebyly odlesky od blesku na skle. Tzn. že s jedním bleskem (tím, co je na foťáku) nemůžeš fotit kolmo na číselník. To by jsi mohl jedině v případě, že by jsi měl měl více synchronizovaných blesků. Zároveň zkouším regulovat intenzitu blesku - obvykle ji snižuji. Viz. druhé foto. Ono je to pro nás laiky cesta omyl - pokus, naštěstí v době digitálů nemusíme prznit kilometry filmů nebo čekat na vyvolání ve fotolabu.
Francin Odesláno 28. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2007 georg napsal: Rozhodně nejsem ten pravý k tomu, abych radil, jak fotit hodinky. Ale zkusím ti předat moje zkušenost. Používám dva postupy. 1) Za denního světla, bez blesku, obvykle někde u okna. Foťák nastavuji tak, aby nebyl vidět odlesk okna na sklíčku a zároveň abych se neviděl s foťákem (ve sklíčku). Foťák dávám na stativ, volím delší ohnisko (tzn. zoom v oblasti tele) - tomu pak odpovídají delší časy (proto stativ, případně dálková spoušť). Také - když si vzpomenu - používám polarizační filtr. Viz. foto jedna. 2) S bleskem. Už nemusím dávat foťák na stativ, zase volím delší ohnisko + si hlídám úhel focení tak, aby nebyly odlesky od blesku na skle. Tzn. že s jedním bleskem (tím, co je na foťáku) nemůžeš fotit kolmo na číselník. To by jsi mohl jedině v případě, že by jsi měl měl více synchronizovaných blesků. Zároveň zkouším regulovat intenzitu blesku - obvykle ji snižuji. Viz. druhé foto. Ono je to pro nás laiky cesta omyl - pokus, naštěstí v době digitálů nemusíme prznit kilometry filmů nebo čekat na vyvolání ve fotolabu. Dík, budu to zkoušet.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se