azeppelin Odesláno 8. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2012 Chtěl bych se poprosit zdejší, kteří mají zkušenosti s modely viz. foto níže, o radu, postřehy případně alternativy. Ingy jsem neviděl naživo a aqua jsem viděl chrono v titanu a se žlutými prvky v lunetě (moc nadšený jsem z toho nebyl). Oba dva modely považuji za designově zajímavé a u IWC jsem po dlouhodobém uvažování skončil po zvážení poměru cena/výkon/historie a hodnoty, kterou si hodinky stále drží. Oba dva modely nemají čistý inhouse, ale jsou za cenu v možnostech smrtelníků. Day/date mi většinou na hodinkách vadí... proto to není kritérium které bych bral jako přílišnou přidanou hodnotu. Oba dva modely mají dobře nositelné rozměry a nejsou přerostlé ani miniatury. Oba dva modely mají dle mého dobrý poměr mezi strohostí, techničností, osobitostí a doladěností designu. Nechrono mi u ingů vadí datumovka a font čísel. U nechrono aqua mi vadí datumovka a proporčně příliš široká luneta. Měli jste někdo možnost tyto modely porovnat? Které a proč případně upřednostnit, popř co jako alternativu? Děkuji předem všem za postřehy Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Návštěvník Tada Odesláno 8. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2012 Dej na ruky inženýry chrono a uvidíš... Ty aqua chrono jsou prostě jen další obyčejné hodinky a navíc rozložení sčítačů a dne a data ani nepopírá plebejský původ strojku ETA 7750. Inženýry jsou dokonalé, v duchu těch nejlepších IWC tradic. A navíc vypadaj mnohem zajímavěji.
azeppelin Odesláno 8. srpna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 8. srpna 2012 Díky Tadeáši. I když designově ty aqua rozhodně nepovažuji za "další obyčejné", líbí se mi např. systém vnitřní unety atd. Tak tu připomínku zvážím. S tím rozložením máš pravdu, ale vzhledově mi to přijde zase dotažené. Oproti třeba všeobecně protěžovaným IWC pilot chrono, kde mne rozrušují různé disproporce a nebo třeba různé distance ve vertikále levého subciferníku. Taky je pravda že mne ty aqua chytly první, tak uvdím zda-li se od toho oprostím. Ty máš velký přehled, napadá tě k té volbě nějaká alternativa?
Návštěvník Tada Odesláno 8. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2012 No... Tutima NATO nebo Tutima Commando... Pěkné hodinky, podobné jako Inženýry chrono a zajímavý strojek. A další věc - Lemanie 5100 už docházejí, takže když teď Tutimy koupíš, bude z nich za chvíli unikát. Takže pokud nutně nechceš "značku"... Ale jak říkám, na inženýrech osobně nevidím nic špatného, číselník je zajímavý, nenarušený datumem a to pouzdro je povedené. Vzal jsem je na ruku a čuměl na ně jak na zjevení A navíc jsou tak zvrhle povedené, že se dají nosit i ke košili a obleku a nebudou vypadat divně
azeppelin Odesláno 8. srpna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 8. srpna 2012 (upraveno) Tutimu jsem viděl před časem, ale nezaujala... je to něco jako kříženec speedů a sinnů. Upraveno 8. srpna 2012 uživatelem azeppelin
Návštěvník Snow Odesláno 9. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 9. srpna 2012 Pokud nejsi předpojatý ke značce Breitling jako já i když v tomto případě bych rád udělal výjimku, měl bych tip na naprosto skvělý chronograph s podle mě lepším, vyváženějším rozložením sčítačům než nabízí ETA 7750. Jedná se o předchozí model Transocean, který by se snad už dal sehnat za rozumnější cenu. Za jedny z nejkrásnějších hodinek, které se objevily v roce 2012 považuji Zenith Espada. Budou samozřejmě dražší, price list je 6000$ ovšem nabízejí in-house a daleko větší eleganci. Budeš mít hodinky na celý život.
azeppelin Odesláno 9. srpna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 9. srpna 2012 (upraveno) Díky za tipy Snowe. Oboje dvoje hodinky beru také za povedené. Breitling naprosto nemusím jako brand. Panda cifr taky moc nemusím, když to není vyloženě vintážní kus, jako třeba bíločerné pandy Citizen ze 70tých let. Neirituje Tě na těch Zenith vteřinovka s hvězdičkou? Byly by to nádherné hodinky, kdyby ta ručka navypadala jako hůlka víly zubničky a kdyby datumka byla v černém podkladu(nebo radši úplně pryč). Upraveno 9. srpna 2012 uživatelem azeppelin
Návštěvník Snow Odesláno 9. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 9. srpna 2012 (upraveno) Já si naopak na panda číselníky potrpím a na takové detaily jako je hvězdička na konci vteřinovky nehledím . Moc si hodinky neprohlížím, tak možná první týden a pak se tak leda letmo juknu, kolik je hodin, takže ani nemám šanci si takových detailů povšimnout. Edit - zkusím vymyslet něco jiného. Upraveno 9. srpna 2012 uživatelem Snow
Návštěvník Snow Odesláno 9. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 9. srpna 2012 (upraveno) Tak úplně z jiné strany. Hodinky od mé v současné době zdaleka nejoblíbenější firmy Hanhart, model Primus, nevýhodou vyšší cena, výhodou naprosto precizní zpracování. zdroj - chronomag, autor fotografií safi. Upraveno 9. srpna 2012 uživatelem Snow
Návštěvník Snow Odesláno 9. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 9. srpna 2012 A nebo, bandicoot bude mít radost, Breguet Aeronavale Type XX klasika všech klasik. zdroj - http://www.watchtime.com/wristwatch-industry-news/watches/breguet-celebrates-aeronavale-100th-anniversary-with-type-xx-limited-edition/
azeppelin Odesláno 9. srpna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 9. srpna 2012 Moc díky Snowe. Breguet jsou krásné hodinky, ale jsou už stylově z jiného soudku. Chci ideálně k Moonům něco industriálněji-techničtějšího jako protiváhu(proto ty aqua/ingy)a k tomu později něco společenského asi Dornblüth.
Návštěvník Tada Odesláno 9. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 9. srpna 2012 Hele, co se týče industriality, tak ty IWC jen těžko něco trumfne, leda snad AP, ale to už je jiná cenová liga...
skalis Odesláno 12. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2012 Ja bych si vybral Akvace. Chrono Inzenyry jsou uz moc nakudrlinkovane, pouzdro ma same ozdubky a navic je to hrouda zeleza.
Návštěvník Odesláno 12. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2012 navic je to hrouda zeleza.Skalis ma pravdu. mel jsem (mam) oba modely v nechrono verzi a aqua jsou na noseni daleko konfortnejsi. asi to bude platit i u chrona...
azeppelin Odesláno 14. srpna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 14. srpna 2012 (upraveno) Díky za hlas. Romane, mohl bych se ještě zeptat... čistě pocitologicky bys bral také ty aqua? Další věc, měl jsem na vyzkoušení na ruce jiný model ingů a to zpracování se mi zdálo celkově o level výš než u akva. Je možné že to dělalo to pouzdro v titanu. Zpozoroval jsi Ty osobně rozdíl v řemeslné kvalitě? Vyzvídám hlavně proto že v Oriose mají ty Aqua myslím jen v titanu se žlutou a tento model ingů myslím vůbec nemají. Praha jakbysmet. ještě jednou díky Upraveno 14. srpna 2012 uživatelem azeppelin
Návštěvník Odesláno 14. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2012 Díky za hlas. Romane, mohl bych se ještě zeptat... čistě pocitologicky bys bral také ty aqua? Další věc, měl jsem na vyzkoušení na ruce jiný model ingů a to zpracování se mi zdálo celkově o level výš než u akva. Je možné že to dělalo to pouzdro v titanu. Zpozoroval jsi Ty osobně rozdíl v řemeslné kvalitě? Vyzvídám hlavně proto že v Oriose mají ty Aqua myslím jen v titanu se žlutou a tento model ingů myslím vůbec nemají. Praha jakbysmet. ještě jednou díkyTezko rict, ingy jsou promakanejsi (pestrejsi pouzdro, reliefni cifr, lepsi strojek, antimagneticka vlozka atd. Co je na nich na pytel, jsou vysoke a maji rady futra a jine veci okolo. U AT tohle neresis, jsou proporcne skvele padnouci.... zpracovani mi prislo stejne
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se