Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím zkušené závisláky :-),

vybírání hodinek pro přítulku má na mě neblahý dopad, že "nutně" potřebuju nové hodinky :-) a objevil jsem pro sebe úžasnou řadu Seiko 5...konkrétně jsem si zamiloval celočerné sport5 SNZD-15K1 a případně o trocu menší pětky SNKE-03K1, ale mám trochu strach z povrchové úpravy, jestli to nebude hned poškrábané. Pětky jsou PVD ale ty sport5 mají snad jen nějaký povlak a ne PVD? Můžete se prosím podělit o nějaké zkušenosti, jak to s tím je...díky moc

Seiko sport 5 SNZD15K1

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Seiko 5 SNKE03K1

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno (upraveno)

Řekl bych, že obě mají stejnou technologii, ale jakou, to nevím. Mám celočerné Frankenmonstra a to jsou taky pětky. První kus měl vadný jeden dílek tahu, tam to černé odpadávalo,jinak celé hodinky ok. Teď mám jiný kus a bez problémů. Je třeba počítat s tím, že když je škrábneš hlouběji, tak škrábanec bude svítit. Jinak spony mám běžně hned alespoň trochu škráblé, ale u těhle černých pětek zatím vůbec. Takže na ty malé škrábance černý povrch bude odolnější.

Osobně, pokud bych chtěl černé pětky, šel bych do snzf21. Narozdíl od tvé 1. volby mají plný tah(tvoje mají skládaný plech=fuj), líp svítí a jsou mi sympatičtější. Tvou 2. volbu nekomentuju, nemám moc v lásce hodinky bez otočné lunety.

SNZF21J1.jpg

EDIT: Ještě mě napadají SNZH59. Skleněná luneta, chce to vidět na živo. Na obrázku se mi moc líbily(jiná bar. kombinace), ale v reálu mě odradilo vypouklé sklo, které dost zkreslovalo v krajích.

Zdroj fotky.

Upraveno uživatelem ggrand
Odesláno (upraveno)

Díky za odpověď. Teď jsem něco o těch povrchových úpravách hledal a ty sport5 jsou něco jako "ion coated" jestli je to nějaké pokovení nevím? A ty klasické pětky jsem nejčastěji našel jako PVD jednou i jako "titanium carbon nitride coated". Jinak s tím skládaným tahem nemám až takový problém, stejně by to časem skončilo na černé kůži s červeným prošíváním :-).

Jo a ty co navrhuješ už jsou na mě docela velké, chtěl bych nějaké max do 40mm...

Upraveno uživatelem tomas1346
Odesláno

Dost povedené hodinky,vykašli se na PVD či co to je a objednej si je v nerezu. :smile_anim: Ta povrchovka se Ti časem odře a pak Tě to bude štvát.Nerez přeleštíš Cape Cod /ubrousky z Chronoshopu/ a máš vystaráno.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...