JaVo1 Odesláno 28. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. srpna 2012 Zdravím,na internetu jsem viděl tyto vcelku zajímavé (alespoň pro mne ) hodinky. Mají automatický strojek Miyota 8215, průměr pouzdra 41,5 mm, výšku 12 mm, minerální sklo a luminiscenční ručky, čísla i indexy. našel jsem je na stránkách www.rotaxcz.com (což jsou zřejmě jen prodejci). O značce jako takové jsem nic nenašel, neví někdo co je to za značku ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 28. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. srpna 2012 Standardní čína, praktická zkušenost např. tadySvou práci asi odvedou, to může (a nemusí) stačit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luidis Odesláno 28. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. srpna 2012 Asi tam bude hodně figurovat cena, ale ta Miyota... To už bych šel raději do kvarcu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommasini Odesláno 28. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. srpna 2012 Na těch stránkách je uvedená cena 4500,-. Určitě doporučuji nejdřív probádat prodejní sekci a vůbec se poohlédnout na fóru. Pokud je Tvoje cenová představa těch 4500,-, určitě vybereš něco lepšího (třeba i s podobným vzhledem). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radimk Odesláno 28. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. srpna 2012 Asi tam bude hodně figurovat cena, ale ta Miyota... To už bych šel raději do kvarcu.Tak to by mě zajímalo proč?Miyota je obstojná mechanika nižší třídy, nicméně léty prověřená a na východních trzích ( a nejen tam) hojně používaná. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 28. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. srpna 2012 Tak to by mě zajímalo proč?Miyota je obstojná mechanika nižší třídy, nicméně léty prověřená a na východních trzích ( a nejen tam) hojně používaná.No ale taky hodne poruchova, nepresna, hlasita a roztresena. To je taky zkusenost k nezaplaceni Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
StanoBare Odesláno 28. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. srpna 2012 Nie je Rotax česká značka? Kde so o tom čítal...no, predavačka mi tvrdila, že sú to žaponci . Ale to bolo dávno pradávno, keď som narýchlo potreboval časomieru na ruku a v značkách sa príliš neorientoval. Mám teda skúsenosť s kombinovaným quartz modelom analog-digi, stáli asi do 2500 vtedajších slovenských korún. Kvalita puzdra bola uspokojivá, hrany pekne lícujú, ale to dnes už vie každý. Na ciferníku bolo vidieť pidi kúsky z odlievania, či frézovania. Neočistené. Chrono čudlíky šli ťažko až z toho bolel prst. Ručky a indexy sú pokovované a dobre držali. Lumi je desne slabé, tak aspoň že pokovovanie hádže pekné odlesky. V digitálnom okne sa zle odčítavajú číslice. S korunkou sa veľmi zle manipulovalo, bola šrúbovacia, ale jej velkosť, skosenie hrán...eee. Remeň rozhodne kožený nebol, a už po polroku sa začal prelamovať. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luidis Odesláno 29. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. srpna 2012 Tak to by mě zajímalo proč?Miyota je obstojná mechanika nižší třídy, nicméně léty prověřená a na východních trzích ( a nejen tam) hojně používaná.Já bych to spíš nazval low-endem a plechařinou. Kdyby byla v hodinkách za patnáct stovek, tak bych to chápal, ale za 4500,- i víc (třeba Laco s Miyotou mě úplně rozsekal), tam bych bral nohy na ramena. Za mě prostě ne, je to "krejzy můvment". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kat251 Odesláno 29. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. srpna 2012 Nie je Rotax česká značka? Kde so o tom čítal...no, predavačka mi tvrdila, že sú to žaponci . Ale to bolo dávno pradávno, keď som narýchlo potreboval časomieru na ruku a v značkách sa príliš neorientoval. Mám teda skúsenosť s kombinovaným quartz modelom analog-digi, stáli asi do 2500 vtedajších slovenských korún. Kvalita puzdra bola uspokojivá, hrany pekne lícujú, ale to dnes už vie každý. Na ciferníku bolo vidieť pidi kúsky z odlievania, či frézovania. Neočistené. Chrono čudlíky šli ťažko až z toho bolel prst. Ručky a indexy sú pokovované a dobre držali. Lumi je desne slabé, tak aspoň že pokovovanie hádže pekné odlesky. V digitálnom okne sa zle odčítavajú číslice. S korunkou sa veľmi zle manipulovalo, bola šrúbovacia, ale jej velkosť, skosenie hrán...eee. Remeň rozhodne kožený nebol, a už po polroku sa začal prelamovať. Ano Rotax je česká značka... kamarádka u nich pracuje.... ke kvalitě atd se vjadřovat nebudu, nikdy jsem se s nimi nesetkal reálně, ona tvrdí, že jsou v pohodě a nějak moc reklamací nemají, ale kdž je prodává, msí je chválit... V každém případě jsou to češi... ještě přidám, kteří VIP je nosí :-) dle jejich reklamy Hodinky Rotax jsou tady skutečně pro každého. I známé tváře nosí hodinky této značky na zápěstí - zmiňme Petra Jákla a Romanu Vítovou, Zdeňka Srstku, Luďka Sobotu, Mahulenu Bočanovou, hodináře Jirku Krytináře, režiséra Jiřího Menzela a další. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 29. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. srpna 2012 Tak jestli je nosí Zdenda Srstka a Luďek tak to jo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
travex Odesláno 30. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. srpna 2012 Já bych to spíš nazval low-endem a plechařinou. Kdyby byla v hodinkách za patnáct stovek, tak bych to chápal, ale za 4500,- i víc (třeba Laco s Miyotou mě úplně rozsekal), tam bych bral nohy na ramena. Za mě prostě ne, je to "krejzy můvment". Miyota řady 82xx je stejný low-end jako třeba Seiko 7Sxx, který je zde naopak chválen. Ano, miyota má trochu hlučnější rotor, ale zase nabízí i manuální nátah.Např. Citizen dává 8203 do svých Autozilla, on to zase takovek "krejzy můvment", jak říkaš, nebude. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luidis Odesláno 31. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. srpna 2012 Ono je to spíš osobní pocit, pro mě je ta Miyota nepoužitelná čistě z estetického důvodu. Aby se mi zastavila vteřinovka a pak o pět sekund spadla dolů, to je šílenost. Proto krejzy... A nedává je tam Citizen proto, že je to prostě jejich strojek? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
travex Odesláno 31. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. srpna 2012 Jsem ještě 8203 nenachytal, že by vracela čas o 5s, ale budiž, třeba jsem zrovna spal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luidis Odesláno 31. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. srpna 2012 Ne ne, naopak, dopředu. Jenom když vteřinovka jela dolů mezi 12 a 6. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
travex Odesláno 31. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. srpna 2012 Ne ne, naopak, dopředu. Jenom když vteřinovka jela dolů mezi 12 a 6. Máš s tím osobní zkušenost? Kdesi jsem četl, že někomu vteřinovka sice dá minutu za 60s, ale prvních 30s bylo rychlejších. Tak by mě zajímalo, jestli se to všem těm lidem opravdu děje nebo je to jen taková fáma. Protože moje 8203 ukazuje prvních i druhých 30s úplně stejně a hodinky už dva roky dělaji denně 0s rozdíl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 31. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. srpna 2012 Máš s tím osobní zkušenost? Kdesi jsem četl, že někomu vteřinovka sice dá minutu za 60s, ale prvních 30s bylo rychlejších. Tak by mě zajímalo, jestli se to všem těm lidem opravdu děje nebo je to jen taková fáma. Protože moje 8203 ukazuje prvních i druhých 30s úplně stejně a hodinky už dva roky dělaji denně 0s rozdíl.Ale to jsou Quartz ne?? :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
travex Odesláno 31. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. srpna 2012 Kdepak, je to automat. Nějaké info třeba zde. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 31. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. srpna 2012 Kdepak, je to automat. Nějaké info třeba zde.Pak ale neni mozné, aby dělal 0 sec za 2 roky. To nedělají ani nejlepší mechaniky od nejlepších značek. Dokonce ani většina quartz hodinek to neumí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
travex Odesláno 31. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. srpna 2012 Pak ale neni mozné, aby dělal 0 sec za 2 roky. To nedělají ani nejlepší mechaniky od nejlepších značek. Dokonce ani většina quartz hodinek to neumí. Nenapsal jsem přímo 0s za 2 roky, ale 0s za den. Jinými slovy, mám zrovno to štěstí, že mi z výroby přišly hodinky (Citizen NY040) u kterých mám to štěstí, že když jsou zrovna na ruce, dělají denně +-0s. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 31. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. srpna 2012 Nenapsal jsem přímo 0s za 2 roky, ale 0s za den. Jinými slovy, mám zrovno to štěstí, že mi z výroby přišly hodinky (Citizen NY040) u kterých mám to štěstí, že když jsou zrovna na ruce, dělají denně +-0s.Tak to jsi nejstastnejsi clovek na svete Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se