Přejít na obsah

Levné hodinky s tritiovým osvětlením

t2

Doporučené příspěvky

Je to opravdu divné. Licenční podmínky k použití švýcarských tritiových GTLS trubiček od firmy mb-microtec (jediný to známý výrobce pro hodinářské použití) požadují, aby jméno tohoto výrobce bylo uvedeno na víku pouzdra.

Další samozřejmostí ba přímo povinností je uvedení celkové hodnoty radiace v Curies (Ci) nebo Bequerelech (Bq). A dosud jsem to tak vždy viděl. :smile_anim:

Ani jedno na těchto hodinkách není a to je podezřelé. :yucky:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

myslím, že s tou radiací bude asi trošku problém... nebo bych se toho aspoň obával, jinak safír se dá už dnes sehnat levně, vzrůstá průmyslová výroba, ovšem i zde budou rozdíly v kvalitě (zabroušení, osazení, povrch, deformace atp.)

Odkaz ke komentáři

Porovnanie ceny - trítiové trubice dáva do hodiniek (z kategórie lacnejších) aj Praetorian (často s vizuálom Marathon), myslím, že label nejakého nemeckého watch shopu. Nerez, 100WR, kožený remeň, quartz Miyota resp Citizen a samozrejme oficiálne mb-microtec uvedené na dýnku. Cena 189EUR. Tých 99USD (za nové??) je masaker a nedôveryhodné.

post-6829-013462700 1347360581.jpg

Odkaz ke komentáři

To mě právě zaujalo. Hned mě napadla čína, ale nebyl jsem si jistej.

No to si na 99,999% můžeš být, kde jinde by se to dalo za takovou cenu vyrobit, se ziskem prodat několika úrovním přeprodejců a jim ještě nechat sakra slušně vydělat ;)

Osobně bych měl fóbii z té radioaktivity (ona by mi to Dana Drábová jistě hezky polopatě vysvětlila ;)), pokud používají MBmicro, tak je to asi ok.

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Je to opravdu divné. Licenční podmínky k použití švýcarských tritiových GTLS trubiček od firmy mb-microtec (jediný to známý výrobce pro hodinářské použití) požadují, aby jméno tohoto výrobce bylo uvedeno na víku pouzdra.

Další samozřejmostí ba přímo povinností je uvedení celkové hodnoty radiace v Curies (Ci) nebo Bequerelech (Bq). A dosud jsem to tak vždy viděl. :smile_anim:

Ani jedno na těchto hodinkách není a to je podezřelé. :yucky:

Zajímal jsem se o tyto hodinky, tak to tu po půl roce trochu oživím. Třeba to majitele těchto hodinek bude zajímat.

Nevím jak je to s licenčními podmínkami použití GTLS trubiček, ale zeptal jsem se přímo výrobce a tady je odpověď:

Dear Pavel

Thank you for your mail.

The watch is registered with us. 

Best Regards

Gavin Palmer

mb-microtec ag

Mr. Gavin J Palmer

Senior Sales Manager trigalight?

Takže se zdá, že se je vše s těmito hodinkami OK. Byť jsou vyrobené v Číně.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...