uff Odesláno 2. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2012 Mam prosbu ohledne rady, co delam spatne s mechanickymi hodinkami. Vlezl jsem sem na forum a jako staromilec hned nakoupil troje hodinky. Prvni Ruhly uz mam doma a jsem z nich nadsenej, ale jako naprosty zacatecnik se chci zeptat na par otazek: 1) natahujete hodinky uplne nadoraz? Uprimne nevim, kam az mam natahovani resit, je na to nejaka poucka? 2) hodinky se po natazeni "na plno" zastavi a rozbehnu je poklepem ze strany, pak bezi cely den na ruce uplne v pohode. Zdaji se ciste, mam je zkusit profouknout vzduchem jako klavesnici nebo je to u starych hodinek bezny jev?3) s Ruhlami cas bezi nejak rychle, mam odchylku deset minut za 24 hodin, resite to nejak nebo je to u modelu z sedesateho roku normalni? Predem diky, hodne vlaken jsem prosel, ale na tyto otazky odpoved nenasel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marfi Odesláno 2. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2012 (upraveno) Tak já to zkusím: 1) natahuj naplno, ale s citem, odpor korunky by měl při plném natažení prudce stoupnout, tehdy máš nataženo2 ) normální to není, budou potřebovat vyčistit a namazat hodinářem, v žádném případě neprofukovat, neproplachovat ani jiné pokusy3) normální to není, budou potřebovat vyčistit a namazat hodinářem, neznám tyhle strojky, ale přesnost lepší než cca +- 30 - 60 sek/den bys měl dosáhnout Myslím, že by to nemuselo stát víc než několik stokorun. M. Upraveno 2. října 2012 uživatelem Marfi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
uff Odesláno 2. října 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2012 Diky moc, uz jsem je mel na stole a v ruce stlaceny vzduch. Proplachovat me je teda nanapadlo. Apropo, netusil jsem, ze se hodinky promazavaji. Zkusim nastudovat jak na to a pustim se do toho. Jeste nedavno jsem lepil modely kitu, takze trosku zrucnosti snad v sobe mam... Tak já to zkusím: 1) natahuj naplno, ale s citem, odpor korunky by měl při plném natažení prudce stoupnout, tehdy máš nataženo2 ) normální to není, budou potřebovat vyčistit a namazat hodinářem, v žádném případě neprofukovat, neproplachovat ani jiné pokusy3) normílní to není, budou potřebovat vyčistit a namazat hodinářem Myslím, že by to nemuselo stát víc než několik stokorun. M. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marfi Odesláno 2. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2012 (upraveno) Proplachovat me je teda nanapadlo. Tebe ne, jiný jo. Vykoupat v benzínu a zastříknout WéDéčkem a další zvěrstva. A s tím samoservisem nevím. Nedoporučuju. O tvé zručnosti nepochybuji, ale pořízení potřebného nářadí a mazadel vysoce překročí cenu opravy u hodináře a předpokládám, že i pořizovací cenu hodinek samotných.Navíc to pak stejně nebude chodit tak jak má, pokud vůbec. M. Upraveno 2. října 2012 uživatelem Marfi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
uff Odesláno 2. října 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2012 jj, to chapu naprosto, ale laka me to hrozne. Samo bych se nehrabal v drahych hodinkach, ale jemna mechanika me vzdycky fascinovala, proto mam tendenci se v nich rejpat. Uz jako malej jsem znicil pilotky po dedovi, kde jsem v ramci "opravy" demontoval rucicky a nasledne kruzitkem zastavil strojek, nedavno jsem ty hodinky videl na aukru za dobrych par tisic: http://aukro.cz/letecke-hodinky-helvetia-i2648601816.html bych si dneska nafackoval, jejich stav byl s inzerovanyma neporovnatelne lepsi PS: po tomhle odhaleni me asi na chronomagu zabanujete... budiz mi castecnou omluvou fakt, ze mi je dali doma na hrani a dlouho po cinu jsem toho fakt litoval Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wanderer Odesláno 2. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2012 No základní pravidlo poznání je, že stejné chyby se nedělají dvakrát. Tak se v tom nevrtej aspoň teď. Mě ty kolečka taky fascinujou, ale na nějaké šťourání v tom, čištění apod. jsem si netorufal už před tím, na tož po tom, co jsem si zde přečetl, co všechno se dá zkazit. Nafoť je, sundej víčko vzadu, ať se taky pokocháme, dej je nějakému solidnímu hodináři, ať ti je vyčistí a dál se v nich nešťourej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
uff Odesláno 2. října 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2012 no nevim, nevim, asi se budu inspirovat tvym mottem: Don´t give in without the fight!ale jinak souhlasim, asi budu nuceny najit nejakeho rozumneho hodinare Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 2. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2012 Nevzdávej nic bez boje!? /Sir Winston Churchill/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wanderer Odesláno 3. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2012 Tak v tom případě směle do toho. Ale na ty fotky bych stejně rád mrknul. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se