Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak se taky pochlubím, co jsem koupil :)

A sice, jedná se o Orient Ray, zakoupená zde na Chronomagu od uživatele martin.951, díky Chronomagu.

A jak to celé vlastně začalo:

Původně jsem měl v plánu koupit nějaké hodinky, protože jsem měl jen digi Casia na sport a módní oblekovky Armani. Neměl jsem o hodinkách moc přehled, a tak jsem šel na Aukro a hledal. Vybíral jsem dle vzhledu a zaujaly mě nějaká číny, ale po zništění, že "malé ciferníčky" jsou pouze nakreslené, nikoli funkční jsem začal hledat něco lepšího.

Začal jsem se probírat stránkami Casia a narazil jsem na několik parádních kousků, ale nemohl jsem se rozhodnout jestli spíše pilotky, nebo potápky.

Rozhodoval jsem se tedy mezi MDV 106 a EF 527 .

Pak jsem začal "prolézet" diskuzi na Chronomagu a zjistil jsem, že výběr na trhu je opravdu obrovský, takže jsem vybíral asi půl roku a denně sledoval, co se zde prodává.

Až jednou, se v sekci prodej, objevily potápky od Orientu za příznivou cenu s drobnými chybkami (škárblá luneta a sklíčko). Po pár minutách rozhodování, jsem napsal SZ pro rezervaci a čekal na výplatu, abych je mohl zaplatit.

Potápky přišli na poštu a já si pro ně hned došel. Vybalil jsem je už na poště a byl jsem unešen. Jsou to velice masivní hodinky, působící kvalitním dojmem. Zkusil jsem je na zápěstí, ale byli až moc těsné, tak jsem hned zašil k hodináři kousek od pošty. Na tah byl přidán další dílek a na zápěstí mi hned krásně sedly.

Nejlepší byla cesta domů, každou chvilku jsem na ně musel koukat :lol:

Co mě hned první del uchvátilo, je luminiscence. Svítí velice jasně, a když jdu v 10 spát, tak v 6 při probuzení ještě vidím, kolik je hodin a to je super.

Jelikož to jsou moje první automaty, tak musím říct, že je to lepší pocit než baterkáče a musím uznat, že to jsou hodinky, které mají nejen srdce, ale i koule.

Nějaké ty specifikace:

Mechanical Movement : ORIENT caliber 46943 Made in Japan

Self-winding movement

21 jewels

21,600/hour vibrations

Date and Day indicator

Stainless steel case

Crystal glass

Screw caseback, Screwed-down crown

Stainless steel bracelet

Water resistant to 200m

Diameter 41.50mm

Thickness 13.30mm

A foto

100_5387-kopieshsc7.jpg

100_5394ppsi7.jpg

100_53981xsfr.jpg

Odesláno

Tak super,potom že protahující se diskuze o tom či onom nemají smysl.Hned tady se ukázal,kdyby jsi si nezaložil vlákno s prosbou o radu,měl bys na ruce bůh ví co.Takhle tam máš hodinky,ve své kategorii velice slušné hodinky.Moc se mi líbí a těší mě tvá radost.Také ted prožívám něco podobného,tak Ti plně rozumím a gratulu ji.Skvělá volba a at slouží :cheers:

• po 2 týdnech...
Odesláno

Jj, taky mám jedny a lumi je na nich vážně dobrá. Nevíte někdo, co je to za materiál, jestli superluminova nebo lumibrite, či ještě neco uplně jiného...?

Odesláno

Monstra jsem v ruce bohužel zatím neměl, takže nemohu srovnávat.

V 17. 10. 2012 v 5:47, Iggi Kali napsal:

Da sa ta lumi porovnavat s monster? Inak gratulujem ku kupe!

Odesláno

Zápěstí mám 18cm a hodinky mám tak akorád a ještě mi dva dílky tahu zůstaly.

V 17. 10. 2012 v 11:41, spartakcz napsal:

Jak velké máš zápěstí...? Díky.

Odesláno
  V 17. 10. 2012 v 18:50, El Nano napsal:

Moc pěkné Orienty. Gongrats!:cheers: nemají průhled dýnkem že?

Bohužel nemají :sad01_anim: ale to je asi jediná věc, která mi na nich vadí.

100_5395nis62.jpg

• po 4 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...