Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím, chtěl bych poprosit o radu: koupil jsem zde na fóru krásné automaty Seiko 5, bohužel jsem přišel na "menší" vadu - za den se zpožďují asi o půl hodiny. Rád bych se vás zkušenějších zeptal, jestli neznáte v Ostravě nebo poblíž, dejme tomu do 50km, spolehlivého a dobrého hodináře, který by hodinky otevřel, opravil a zase vodotěsně uzavřel, to vše bez toho, aby na hodinkách bylo znát, že do nich bylo zasahováno. Jsou jako nové, a rád bych je takové i denně nosil. Bohužel po špatných i zcela tragických zkušenostech s několika ostravskými hodináři (poškrábané dýnko, vrypy na pásku, vrypy na pouzdru po zasazování stěžejek, napadaný prach pod sklem atd atd) prostě nevím, na koho se obrátit, zvlášť v případě těchto Seiko, které jsem vyhodnotil jako nejkrásnější automaty co znám. Mám bohužel v povaze, že věc zbytečně poškozená neodbornou manipulací pro mě totálně ztratí citovou hodnotu, možná to prokletí někdo znáte taky..

Dík moc

Odesláno

Zdravím, chtěl bych poprosit o radu: koupil jsem zde na fóru krásné automaty Seiko 5, bohužel jsem přišel na "menší" vadu - za den se zpožďují asi o půl hodiny. Rád bych se vás zkušenějších zeptal, jestli neznáte v Ostravě nebo poblíž, dejme tomu do 50km, spolehlivého a dobrého hodináře, který by hodinky otevřel, opravil a zase vodotěsně uzavřel, to vše bez toho, aby na hodinkách bylo znát, že do nich bylo zasahováno. Jsou jako nové, a rád bych je takové i denně nosil. Bohužel po špatných i zcela tragických zkušenostech s několika ostravskými hodináři (poškrábané dýnko, vrypy na pásku, vrypy na pouzdru po zasazování stěžejek, napadaný prach pod sklem atd atd) prostě nevím, na koho se obrátit, zvlášť v případě těchto Seiko, které jsem vyhodnotil jako nejkrásnější automaty co znám. Mám bohužel v povaze, že věc zbytečně poškozená neodbornou manipulací pro mě totálně ztratí citovou hodnotu, možná to prokletí někdo znáte taky..

Dík moc

Zkus se poptat p.hodináře Janáče. Dělá částečně v Dealu, ale i ve Vítkovicích. Jen nevím, zda dělá Seika, ale myslím, že by to pro něho neměl být problém. Já lepšího v Ostravě nenašel. Hodináři z Dealu mají autorizaci pro Zenith, Omegy, Tagy... takže Seika by měl zvládnout. Mam na něho mobil - 605765555. Za pokus to stojí. Jinak tvému postoji rozumím, jsem stejný perfekcionista. Nesnáším nedokonalost, u hodinek to platí trojnásob.

Odesláno (upraveno)

Dykmore, zavolej.p Janáčovi, mluvil jsem s ním, hodinky ti dá do pořádku.

Upraveno uživatelem PetrM
Odesláno

No do Vítkovic radši nedávat, měl jsem tam Seika a dopadly ne moc nejlépe esteticky, sice seřízení dopadlo na jedničku, ale rýha na dýnku a špinavá lumi mě nakrkla...jediné štěstí bylo, že se jednalo o tool hodinky a dělám s něma vše, tak aspoň mám na co vzpomínat.)Hodinky budu mít nafurt, zažil jsem s něma hodně tak jsem to přežil, ale stát se to u jiného modelu tak bych.... :gun_bandana:

Odesláno

Ahoj, děkuji všem za odpovědi!

PetrM: díky za kontakt a za dotaz, dnes mi to nevyjde, ale zavolám v pondělí a domluvím se s panem Janáčem.

little_w: který? mám teď internet jen na mobilu, vůbec nevím jak zde na fóru vyhledávat ve skupinách členů...

Colisa: a nevíš náhodou, kdo to v těch Vítkovicích opravoval?

Já nemám moc hodinek a každé z nich mám rád, a tyhle Seika bych chtěl nosit denně, proto ta starost. Je mi jasné, že i zkušený hodinář může mít špatný den a ujede mu ruka, ale ze zajímavosti vám popíšu, proč už nikdy nechci hodinky na baterku a co mě k tomu přivedlo: Asi před deseti lety jsem si za těžce vydřené peníze na brigádě koupil své první "pořádné" hodinky, Festiny. Baterka brzy došla, zašel jsem tedy za jistým nejmenovaným známým ostravským hodinářem, o kterém tady půlka lidí píše, že je nejlepší. Hodinky vzal, zašel s nimi někam dozadu, ozývaly se prapodivné zvuky, pak nadávka, pak zas ty zvuky, pak přišel s hodinkami, zaplatil jsem a šel jsem pryč. Když jsem si hodinky prohlédl, málem mě trefilo - na dýnku byla cca 1cm dlouhá rýha, jak mu sklouzl nástroj při utahování. Hodinky jsem den na to s velkou ztrátou prodal kamarádovi. Za nějaký čas jsem si koupil jiné quartzky, levné, ale pěkné. Baterka došla, i zašel jsem opět za tím známým hodinářem a říkal jsem si, že dvakrát se mu stejná věc nemůže stát. Chcete ještě, abych příběh dopověděl, nebo jste uhodli pointu? Ty hodinky dodnes leží někde na půdě, pokud by někdo měl zájem, můžu nafotit, jak po výměně baterky vypadá dýnko. Po nástupu mobilů jsem hodinky zcela vypustil ze svého života, až před pár lety jsem dostal do ruky pěkné mechanické primky. K tomu Demolition-manovi jsem už nešel, ale byl mi doporučen jiný, prý velmi precizní hodinář. Hodinky jsem tam zanesl na celkové vyčištění a přetěsnění. Opravdu potom vypadaly pěkně, až na drobnou chybu - při zavírání našrouboval dýnko nakřivo, jakoby mimo závit !!! Sice to spravil, ale víte jak je to s důvěrou. A v tu chvíli jsem se rozhodl, že nic než spolehlivé automaty nejsem schopný psychicky unést, koupil jsem krásné Seika - a ony se opožďují o půl hodiny denně... Tomu se říká smůla.

Proto ty obavy. Ještě mě napadlo dát je ke Kubsonovi, ale nevím, jak na něj získat kontakt? Jestli se nepletu, je z Havířova?

• po 3 týdnech...
Odesláno

Zdravím všechny, chtěl jsem vám jen napsat, že děkuji za doporučení, i přes SZ, rozhodl jsem se pro pana Janáče a dnes jsem se konečně dostal k tomu mu hodinky zanést. Seika dal zatím do winderu a ve čtvrtek mi sdělí výsledek svého pozorování a další postup. Celý výsledek akce vám samozřejmě sdělím - aby mělo toto vlákno smysl a kloudný konec.

xmikes: pozdě, ale přece - no comment smile.gif dneska už se tomu směju...

Odesláno

Zdravím všechny, chtěl jsem vám jen napsat, že děkuji za doporučení, i přes SZ, rozhodl jsem se pro pana Janáče a dnes jsem se konečně dostal k tomu mu hodinky zanést. Seika dal zatím do winderu a ve čtvrtek mi sdělí výsledek svého pozorování a další postup. Celý výsledek akce vám samozřejmě sdělím - aby mělo toto vlákno smysl a kloudný konec.

xmikes: pozdě, ale přece - no comment smile.gif dneska už se tomu směju...

Určitě napiš, jak jsi dopadl. Vzhledem k tomu, že jsem ti Janáče doporučil, tak doufám, že to nezdrbe. :bangin: Zdál se mi ze všech hodinářů asi nejmenší podivín a co se týká výsledků, s ním jsem měl nejmenší problémy. Tak snad budeš nakonec spokojen.

Odesláno (upraveno)

Přátelé, celá kauza dopadla neuvěřitelně. Už předem musím napsat, že pan Janáč neléčí hodinky dotekem, ale doslova pohledem. Celé se to seběhlo takto: Seika jsem koupil zde na fóru, láska na první pohled, stresy z pošty, jel jsem i pošťákovi naproti, jak jsem se na ně těšil. Hned jsem je dal na ruku, ale zpožďovaly se, jak jsem psal výše. Nosil jsem je pár dní, stále stejné zpožďování a zkažená nálada. Pár týdnů střídavě ležely na stole a střídavě jsem se s nimi vztekal, pak ak jsem je odložil do nejzadnějšího koutu šuplíku a snažil se na ně zapomenout. Před x dny, kdy jsem založil toto vlákno, jsem je vytáhl na světlo, shledal jsem, jak jsou krásné, a dal jsem zde dotaz.

A výsledek je prozatím takový: pan Janáč převzal v úterý hodinky, a ve čtvrtek mi volal. Dle jeho sledování mají ve winderu -1 sekundu denně, a odložené dávají +3 sekundy. No připadal jsem si jako totální vůl. Ještě mi nabídnul, že je zkusí dát do demagnetizátoru, ale to prý nakonec nebylo třeba. Takže hodinky jsem dnes ráno vyzvedl a dle synchronizovaného času z internetu jdou v tuto chvíli od rána na sekundu přesně.

Pokud tedy shrnu, co jsem viděl: pan Janáč je maximálně slušný člověk, za práci - ať byla jakákoliv, kterou s hodinkami měl - nechtěl zaplatit, protože s nimi (dle jeho slov) nic nedělal. Dlužen jsem mu samozřejmě nezůstal, ale práci hodnotit nemůžu. S každým dalším hodinkovým problémem se ale na něj určitě obrátím, a děkuji PetroviM za tip!

Upraveno uživatelem dykmore
Odesláno

Přátelé, celá kauza dopadla neuvěřitelně. Už předem musím napsat, že pan Janáč neléčí hodinky dotekem, ale doslova pohledem. Celé se to seběhlo takto: Seika jsem koupil zde na fóru, láska na první pohled, stresy z pošty, jel jsem i pošťákovi naproti, jak jsem se na ně těšil. Hned jsem je dal na ruku, ale zpožďovaly se, jak jsem psal výše. Nosil jsem je pár dní, stále stejné zpožďování a zkažená nálada. Pár týdnů střídavě ležely na stole a střídavě jsem se s nimi vztekal, pak ak jsem je odložil do nejzadnějšího koutu šuplíku a snažil se na ně zapomenout. Před x dny, kdy jsem založil toto vlákno, jsem je vytáhl na světlo, shledal jsem, jak jsou krásné, a dal jsem zde dotaz.

A výsledek je prozatím takový: pan Janáč převzal v úterý hodinky, a ve čtvrtek mi volal. Dle jeho sledování mají ve winderu -1 sekundu denně, a odložené dávají +3 sekundy. No připadal jsem si jako totální vůl. Ještě mi nabídnul, že je zkusí dát do demagnetizátoru, ale to prý nakonec nebylo třeba. Takže hodinky jsem dnes ráno vyzvedl a dle synchronizovaného času z internetu jdou v tuto chvíli od rána na sekundu přesně.

Pokud tedy shrnu, co jsem viděl: pan Janáč je maximálně slušný člověk, za práci - ať byla jakákoliv, kterou s hodinkami měl - nechtěl zaplatit, protože s nimi (dle jeho slov) nic nedělal. Dlužen jsem mu samozřejmě nezůstal, ale práci hodnotit nemůžu. S každým dalším hodinkovým problémem se ale na něj určitě obrátím, a děkuji PetroviM za tip!

No tak to jsem rád, že to dopadlo dobře. Člověk nikdy neví a za jiné těžko dát ruku do ohně. Ale těší mě, že jsem se v úsudku nespletl. Tak ať ti Seika pěkně frčí. Moje SNZH55K1 dělají cca +7s denně. Jsem s nimi moc a moc spokojen.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...