Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Ahoj,

měl bych dotaz, jak se liší eta 2892 SE TŘEMI ručky od té, která nemá vteřinovku? Já si myslím, že jen je kratší osa sekundového kola, nebo to kolo chybý úplně? Jde doplnit? Myslím dokoupit sekundové kolo a přidat ho do strojku nebo je tam nějaká jiné technická překážka?

Díky za radu.

Upraveno uživatelem Slevin
Odesláno

Jak řikáš. Hřídel kola je kratší a čtvrťová trubka je uzavřená. Kolo chybět nemůže. Nicméně vyměnit za delší by nebyl problém, musela by se dát i jiná čtvrť. trubka, ale otázka je, kolik místa je mezi ručkama a sklem aby pak nedrhla vteřinovka o sklo.

Odesláno

Jasně, díky za odpověď. Přesně tohle jsem si myslel, ale potřeboval jsem si to ověřit. Myslím, že mezi sklem a vteřinovkou by měla stačit vůle 0.5mm.

Nevíš náhodou, kde by se daly sehnat vtěřinové ručky. Na eBay je mají, ale 10USD mi přijde dost peněz za něco co stojí korunu.

Díky

Odesláno
  V 30. 10. 2012 v 21:06, Slevin napsal:

Jasně, díky za odpověď. Přesně tohle jsem si myslel, ale potřeboval jsem si to ověřit. Myslím, že mezi sklem a vteřinovkou by měla stačit vůle 0.5mm.

Nevíš náhodou, kde by se daly sehnat vtěřinové ručky. Na eBay je mají, ale 10USD mi přijde dost peněz za něco co stojí korunu.

Díky

Nemohl bys mi dát tipa kde stojí vteřinovky korunu? Rád bych jich pár bedýnek koupil. :rolleyes:

Odesláno

Myslel jsem to obrazně řečeno. Ale přeci výrobní náklady nemohou být zas až tak drahé. To, že to prodávají za 10x větší cenu je věc jiná. Jednou jsem viděl na eBay prodávat nějaké zbylé vteřinovky a bylo jich tam asi 100 za 12USD...

Odesláno (upraveno)

Víš, "nějaký vteřinovky" se dají dostat i zadarmo. Nesměl bys ale bazírovat na tom, aby byly na Etu, nebo třeba kdy to má být. :wheelchair:

Jo, a aby výrobní náklady "nemohly být tak drahé", to by ten výrobce musel hodně zainvestovat a potom si tu investici dát rovnou do ztrát. Kolik by tak podle tebe měla stát jedna rána na lisu? (když teda vynechám všechno ostatní)

Upraveno uživatelem mechano
Odesláno

Myslím, že v statisícových seriích to musí být už velmi levné. Navíc na jednu ránu lisu se jich asi vyrobí víc kousků...

Alw to náš problém neřeší. Kde sehnat vteřinovku? Potřeboval bych ocelovou na etu 2892. Podmínka je ta ocel...Chci to žíhat do modra...

Odesláno
  V 31. 10. 2012 v 21:09, Slevin napsal:

Myslím, že v statisícových seriích to musí být už velmi levné. Navíc na jednu ránu lisu se jich asi vyrobí víc kousků...

Alw to náš problém neřeší. Kde sehnat vteřinovku? Potřeboval bych ocelovou na etu 2892. Podmínka je ta ocel...Chci to žíhat do modra...

Hele, to je porád dokola. Raznice na víc kousků zase stojí mnohonásobně víc, než jednoduchá. Jestli vůbec dělají ocelovou nemám tušení, asi bys měl prohledat obchody (Cousins, Ofrei atd) Tam ale budou chtít vlastně ty peníze. Tak teď vlastně nevím. A žíhání je něco úplně jinýho.

Odesláno

Tady jsem nasel ty co potřebuju. Cena je asi 3USD.http://www.ofrei.com/page502.html

Díky za odkaz. Jinak nevíš ještě kolik má průměr vtěřinová osa na etu 2892

Odesláno

No a asi černé jsou vždycky barvené, žádná tepelná úprava... Modrá barva se asi časem může z ručky sloupat co? Kolik je ten průměr osy sekundové kola?

Díky moc

Odesláno

tak pratele, jestli chcete tak muzeme udelat vetsi nakup a postovne rozpocteme mezi sebe. Cena jedné vterinovky je cca 3 USD, takze cca 60kc +postovné, kolik jich budete chtít a jake? objednavka zde. http://www.ofrei.com/ akorad mi prijde trosku drahe to postovne...

Odesláno

Zajímavá diskuze :rolleyes: také se nepřipojím Jirka

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...