Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Ciao!

Protože Omega PO je v nedohlednu a já už nutně potřebuji na ruku něco tikajícího,za což můžete vy všichni tady,poprosím o radu při výběru. Vzhledem ke zmíněným PO,už víte kterým směrem se můj výběr ubírá,lépe ubíral.... Byl jsem takřka rozhodnutý pořídit Longines Hydroconquest -

836547d1349125197-longines-hydroconquest-vs-legend-diver-longines_hydro_conquest_automatic.jpg

Case

Shape: Round

Material: Stainless steel

Specificities: Unidirectional rotating bezel, Screw-in crown

Glass: Scratch-resistant sapphire crystal with anti-reflective coating on the underside

Case back: Screw-down case back

Dimension: ? 41.00 mm

Water resistance: Water-resistant to 30 bar

Movement and Functions

Caliber: L633, Self winding mechanical movement beating at 28'800 vibrations per hours and providing 38 hours of power reserve

Function: Hours, minutes, seconds and date.

Dial and Hands

Color: Sunray black

Hours markers: Applied Arabic numerals and indexes, with Super-LumiNova ?

Hands: Silvered polished hands, with Super-LumiNova ?

Bracelet

Material: Stainless steel

Buckle: With double security folding clasp and integrated diving extension.

Ale! Tento víkend,čas mám do pondělí odpoledne,se mně naskytla příležitost koupit za velmi slušnou cenu nové VICTORINOX SWISS ARMY ChronoPro -

Swiss-Army-Chronopro.jpg

Pouzdro: 42 mm nerez ocelové

Strojek: samonatahovací strojek ETA Valjoux 7750 s rezervou chodu 46 hodin

Vodotěsnost: 10 ATM ( 100 m )

Švýcarské hodinky - počet kamenů 25

safírové sklíčko antireflexní

odolné proti poškrábání

průhledné šroubovací zadní víčko

šroubovací korunka a postranní tlačítka

luminiscenční prvky

datumovka

stopky

tachymetr

řemínek kožený s tlačítky pro boční rozepínání

Ty VSA se mně líbí velmi a možná budou do začátku univerzálnější,ale všeobecně mám raději potápky....No hrůza,jsem v tom až po uši. Vás poprosím o názory,které a proč. Díky za radu.

Upraveno uživatelem iwannabeasailor
Odesláno

Mě se taky víc líbí ty Longinesy. U těch Victorinoxů mi trochu vadí ty malé ciferníky v ostatcích číslic. Ale to je jenom můj subjektivní dojem.

Odesláno

Sel bych do Victorinoxy, pro ty zacatky ti udelaji vetsi radost a vic si s nima "vyhrajes". Zrovna tyhle Longines jsou takove nemastne neslane.

Odesláno

U mňa je asociácia na značku takáto:

Longines - tradičný výrobca kvalitných hodiniek

Victorinox - tradičný výrobca kvalitných nožíkov (na prilepšenie aj tašiek, parfumov, oblečenia, hodiniek)

Design:

Hydroconquesty sa v žiadnom prípade nestratia medzi potápkami

Victorinoxy sa sa s prehľadom stratia medzi chronografmi

Otázne je, ak šetríš na Omegy, či nie je investícia do Longines zbytočná (zase predať sa dajú) a naozaj radšej zatiaľ na utíšenie rozháranej duše nekúpiť niečo lacnejšie.

Padla tu aj dobrá rada vyskúšať na ruke, pôvodne som tiež pozeral po Hydroconquestoch, ale moc mi nesadli.

Odesláno

Díky za reakce a názory. Přestože VSA nemůžu nikde vyzkoušet na ruku,vzhledem ke krátkému času na rozhodnutí,vezmu na 90 procent právě je... Longines můžu vzít kdykoliv,ale zajímavou cenu na VSA hned tak mít nemusím. No,a pokud nesednou,má se např Roman 1208 na co těšit. Ne,to samozřejmě předbíhám. Těším se na ně moc,uvidíme v pondělí,jestli to dopadne. Zatím díky.

• po měsíci...
  • po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...