Foundryman Odesláno 15. února 2007 Nahlásit Odesláno 15. února 2007 Tak jsem alespoň pro sebe problém s lunetou vyřešil - když jsem ji sundal za účelem experimentu, zjistil jsem, že se mi hodinky líbí daleko víc bez ní Nicméně experiment s bezbarvým lakem na nehty jsem provedl s pozitivním výsledkem - je otěru i ohybuvzdorný, jen je potřeba dávat bacha a štětečkem nešudlit, jen ťuknout, neboť se jinak rozmaže bílá barva. S jistou dávkou opatrnosti je ovšem výsledek uspokojivý, starou lunetu jsem zkoušel ohýbat co to šlo a lak nejevil tendenci k odprýsknutí. Nemohu samozřejmě soudit, jak se projeví dlouhodobější provoz.
31682 Odesláno 15. února 2007 Nahlásit Odesláno 15. února 2007 Foundryman: měl aceton snahu leptat materiál lunety, barva na indexech nepopraskala? A co výsledný vzhled, neleskne se to moc?
Foundryman Odesláno 15. února 2007 Nahlásit Odesláno 15. února 2007 Aceton materiál neleptal, jen ta bílá pod lakem povoluje, ale když lak zatvrdne (otázka pár vteřin) je to OK. Já dal opatrně velice slabou vrstvu, takže žádný vysoký lesk tam nebyl. Jen jsem totálně jednu starou lunetu zprasil, než jsem dosáhl rovnoměrné vrstvy a při tom zůstaly bílé indexy nerozmazané. Chce to trpělivost, ale jde to. Pak jsem lunetu různě ohýbal a podobně, šudlil prstem a barva se už nehnula.
vor Odesláno 15. února 2007 Nahlásit Odesláno 15. února 2007 Aceton materiál neleptal, jen ta bílá pod lakem povoluje, ale když lak zatvrdne (otázka pár vteřin) je to OK. Já dal opatrně velice slabou vrstvu, takže žádný vysoký lesk tam nebyl. Jen jsem totálně jednu starou lunetu zprasil, než jsem dosáhl rovnoměrné vrstvy a při tom zůstaly bílé indexy nerozmazané. Chce to trpělivost, ale jde to. Pak jsem lunetu různě ohýbal a podobně, šudlil prstem a barva se už nehnula. A co tak ještě nějakej lak na nehty průhlednej perleťovej, to by byla L.E. .
chaver Odesláno 16. srpna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 16. srpna 2007 Rozpouštědlo na materiál lunety se mi nepodařilo zjistit. Ale dnes mne napadla zhůvěřilost: vzal jsem jednu totálně ošoupanou, na které nebylo co zkazit, a jednu zbrusu novou. Tu novou jsem okopíroval na kopírce, vystřihl a získaný prstenec nalepil na tu starou. Protože jsem měl k dispozici jenom kanagom a stísněnou materiální základnu (a jsem nešika), podle toho to taky vypadá. Ale z dálky je to vyloženě eležantní. Trochu vážněji: kdyby se experimentovalo s lepidlem a nějakým lakem (případně další vrstva lepidla na ten papírový prstenec), nemusel by být výsledek tak špatný. Otázka je, jestli časem nevybledne. Zkusí to někdo? Já se pokusím podle možností, ale jsem na tom teď bledě.
pilot Odesláno 16. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 16. srpna 2007 (upraveno) Já doporučuju bezbarvý modelářský lak , matný nebo polomatný . Ten matný od Revellu jsem koupil v nějakém globusu myslím, taková malá pixlička , na lunetu myslím ideální. dovolím si námitku = revell, humbrol či jiná modelařina není úplně ideální, časem podléhá = ale z tuningu na mobil mohu doporučit spíš bezbarvý autolak PPG = vrchní = je tvrdý a odolává; pochopitelně se dá nanést i na plast = jen je třeba vyzkoušet, zda s pomocným adhezním lakem na plast (searplast, myslím...),či bez něho - to jsem zatím nijak nezkoušel; na tom mobilu se nanášel na akryl. barvy...= drží už tři roky... Upraveno 16. srpna 2007 uživatelem pilot
vor Odesláno 16. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 16. srpna 2007 Nový lunety má každej druhej hodinář za 30 Kč, není to lepší a levnější.
New X-Bob Odesláno 17. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2007 Nový lunety má každej druhej hodinář za 30 Kč, není to lepší a levnější. no, právě že už ne.....
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se