body3 Odesláno 30. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2006 Mám prosbu, vlastním hodinky Alpina cca z roku 1935 - 1945. Tělo hodinek je ošoupané až na mosazné tělo. Dají se někde hodinky znovu odborně pochromovat? Předem děkuji za rady a pomoc.
FlashFish Odesláno 29. května 2015 Nahlásit Odesláno 29. května 2015 Ať nezakládám nové vlákno, tak zkusím tohle oživit. K mým "novým" Alpinkám, nemůžu dohledat typ kalibru, resp. google mi neporadil. Pomůžete mi prosím s identifikací?Hodinky jsou funkční, ten tikot to je famózní rachot. Pouzdro je celkem OK, ale dýnko je sežraný. Chtěl bych ho nechat znovu poniklovat, ale bojím se že po broušení mi z něj moc nezbyde. Takže se chci nejprve porozhlédnout, jestli bych někde nesehnal dýnko v lepším stavu. A na to bych právě potřeboval zjistit co jsou tyhle Alpinky zač. A ještě jeden dotaz, hodinky nemají vytahovací korunku, ale seřizují se tím čudlíkem na boku. Nevíte jak se mu odborně říká?
FlashFish Odesláno 22. června 2015 Nahlásit Odesláno 22. června 2015 Protože mám to "nastavovací" tlačitko i na cibulích, trochu jsem pátral a český termín jsem nenašel. Anglicky se tomu říká "pin" nebo "nail" set. U cibulí ještě může být vytahovací páčka a té se zase říká "lever" set. Údajně kůli vlakovému neštěstí v USA byl požadavek na nemožnost neúmyslného přeřízení hodinek, proto tyto mechanismy. Jinak k těm Alpinám co jsem sem dal fotky, ani z výrobce ve švajcu jsem nedostal kloudnou odpověď. Ale mezi tím už je strojek vyčištěný a namazaný, tak už zbývá jen pouzdro, nová korunka, něco s ručkama...
FlashFish Odesláno 31. října 2015 Nahlásit Odesláno 31. října 2015 Pouzdro už je renovované (Rhodium) a nové sklíčko. Hodinky hned vypadají líp a podle mě jsou v pohodě nositelné (průměr je 40mm takže pohoda). Už mám vyhlídlý řemen od Hirsche, hnědá teletina.Strojek hezky vyčištěný, mosaz se leskne jak zlato. Co se moc nepovedlo je nová lumi na indexech, sice ve tmě svítí, ale ... no sami vidíte. Na ručkách je ok.
FlashFish Odesláno 31. října 2015 Nahlásit Odesláno 31. října 2015 Ještě co zbývá je korunka. Tam by mě zajímal váš názor. Já bych si představoval nějakou takovoudle. Co myslíte?
Radimk Odesláno 31. října 2015 Nahlásit Odesláno 31. října 2015 Kde jsi dělal to pouzdro? Vypadá dobře!Korunku bych řešil trochu víc retro- tenší, tahle je hodně "moderní"Dobrá práce!
Kid_A Odesláno 31. října 2015 Nahlásit Odesláno 31. října 2015 Tohle jsou moc zajimavy hodinky. S modermi korunlou to bude echt bastlpiece ale i tak dobry.
FlashFish Odesláno 31. října 2015 Nahlásit Odesláno 31. října 2015 V 31. 10. 2015 v 19:51, Kid_A napsal: Tohle jsou moc zajimavy hodinky. S modermi korunlou to bude echt bastlpiece ale i tak dobry.No jo, jenže ta co tam je teď originál není (ikdyž s ní jsem už hodinky získal). A podle mě hodinkám nesluší.
FlashFish Odesláno 31. října 2015 Nahlásit Odesláno 31. října 2015 V 31. 10. 2015 v 18:34, Radimk napsal: Kde jsi dělal to pouzdro? Vypadá dobře!Korunku bych řešil trochu víc retro- tenší, tahle je hodně "moderní"Dobrá práce!Díky za radu, podívám se po nějaké jiné. Ale zase moc tenkou nechci, tenká tam je a podle mě nevypadá dobře. Pouzdro dělal Illés z Turnova. Do jaké galvanovny to dal to nevím.
Radimk Odesláno 1. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2015 Dík, dej ho do adresáře, vypadá, že je šikovný.
Návštěvník maxipesfik Odesláno 1. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2015 Korunka zásadně tenká, ta co tam je.
Honza.manta Odesláno 1. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2015 Illés je "Nejpánštější hodinky".
JaRooN Odesláno 1. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2015 A jelikož je z Turnova, je velký předpoklad, že pokovení dělali ve firmě Preciosa. Jsou fakt dobří a umějí udělat i "kusovky".
Radimk Odesláno 1. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2015 Ouha, už to vidím, díky za nakopnutí.Preciosu zkusím provolat, co mi řeknou na pár pouzder.
FlashFish Odesláno 1. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2015 Ještě pár fotek samotné korunky.
FlashFish Odesláno 1. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2015 V 1. 11. 2015 v 8:15, maxipesfik napsal: Korunka zásadně tenká, ta co tam je. Fakt? Ta úplně tenká mi tam nějak nesedí. Nevím proč. Já myslel něco jako na těhle Primkách...
Karlos Odesláno 1. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2015 Jo, já bych byl taky pro trochu masivnější, ta placatá je moc placatá. V podstatě tam můžeš dát jakoukoliv, jaká se ti bude líbit. Ale velmi pravděpodobně budeš muset vyměnit i natahovací hřídelku.A když se dívám na strojek, tak mně by se líbilo ještě přeleštit natahovací soukolí i se západkou. Jsou na tom vidět černé skvrny rzi.
Karlos Odesláno 10. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2015 (upraveno) Korunce? Moc titěrná Velký hodinky potřebujou přiměřenou korunku. Koukni na ty primky, v jakém poměru k pouzdru ta korunka je. Ed: dal jsi tam korunku velikosti M. Ale chce to aspoň L Upraveno 10. listopadu 2015 uživatelem Karlos
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se