Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Už se tu několikrát řešila renovace pouzdra chromováním. Jaký je ale váš názor na postříbření? Byl jsem dnes u jednoho výrobce zlatých a stříbrných šperků a nabízeli mi renovaci pouzdra postříbřením.

Ceny mi řekli za gram (gram toho, co budu chtít postříbřit):

1g = 1,50 Kč (u větších věcí - prý i pouzdro na hodinky)

1g = 3,00 Kč (u malých drobných věcí)

Nevím, kolik může vážit v průměru pouzro hodinek, ale určitě ne více, než 100g, ne? Takže by cena za renovaci byla velmi dobrá.

Nevíte, jak bude stříbření chytat na chrom a jak je trvanlivé?

Odesláno

Lidi, berte v úvahu jak málo vydrží tvrdochrom , ty hodinky jsou za pár let v háji. A stříbro je měkoučké, to vážně nemá smysl, jen snad pro účel skladování. Galvanické pokovení má pouze pohledový význam.

Odesláno

Děkuji, Mechano. Proto jsem vznesl dotaz, abych zjistil, zda to je hloupost či ne.

V tebe mám důvěru, takže si tam stříbro nedám.

Já to původně plánoval na hodinky do sbírky, které si vezmu tak maximálně 6krát za rok. Tam by to možná šlo.

Odesláno
Děkuji, Mechano. Proto jsem vznesl dotaz, abych zjistil, zda to je hloupost či ne.

Já to původně plánoval na hodinky do sbírky, které si vezmu tak maximálně 6krát za rok. Tam by to možná šlo.

A hlavně musíš mít 100% základ, tj. mosaz vyleštěnou do zrcadla a, pokud vím, tak třeba před chromem se mosaz musí potáhnout niklem. Nemá smysl potahovat poškrábanou mosaz čímkoliv, protože poškrábaná zůstane, akorát bude mít jinou barvu. :)

Odesláno

Nech to žárově pozinkovat :) :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...