Přejít na obsah

BLANCPAIN Aqua Lung automatic

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 52
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Gratuluju! Krásná paráda a za normálních okolností bych zelenal zdravou českou závistí. Naštěstí se u nás taky ježíšek předběhla já si od něj dneska převzal Bulova Astronaut Accutron, takže ti je naopak přeju a nezývidím. :whistle: :newyear:

Odesláno

Jo,ten stav je fakt nevídanej,o tý lumi ani nemluvím,už na to koukám asi podesátý.Přiznám se,že to je první vintage diver model od týhle firmy,co jsem viděl...a jistojistě nejhezčí vintážní potápky,co jsem kdy viděl,fakt krása!snorkle.gif

Odesláno (upraveno)

Spociatku sa mi zdali tieto Blancpainy v poriadku, ale trosku som studoval net a neviem si pomoct, no nasiel som na nete aj kvalitne repliky vintaznych Blancpainov - ktore sa v mnohom zhoduju s originalom a stoja nemaly peniaz. Obdobne je to aj u FF s oznacenim MW7750 staci si precitat a prehladat net. Na tychto sa mi nezda dokonaly stav, taktiez ani rucicky, cifenik a hlavne luneta a fond cisel - podla mna by mal vyzerat takto (verzia datumom) - KLIK . Pre uistenie by som radsej kontaktoval svetoveho zberatela Blancpainov FF Briana Dimaisa - nejedna sa sice o model FF, ale iste bude vediet poradit - jeho stranky a zbierka je dostupna na nete. Uz som videl FF na nete za 1100 EUR a predali sa za 2 dni a prave Brian mi potvrdil, ze to neboli originaly aj ked sa na ne v mnohom podobali. A ak boli hodinky za lacny peniaz ( okolo 1000EUR) uz to je dost podozrive. Ak sa mylim tak pardon, je to len moj nazor - staci si otvorit google a najdete model Aqua lung s inymi ruckami, fondom pisma, lunetou - mozno sa jedna o skladacku aftermarket. Ktovie

Upraveno uživatelem TomTom17
  • Po letech...
  • po měsíci...
Odesláno (upraveno)

V katalogu Military Wristwatches, Sky, Land, Sea od M. Galizia každopádně uvedeny nejsou. Kniha uvádí dva typy FF (jeden ciferníkem velmi podobný těm Toljovým z druhé poloviny šedesátých let, druhý z druhé poloviny sedmdesátých let ) používanév Bundeswehru (konkrétně "German Navy Commandos ") a dva typy Blancpain Air Command (chrona bicompax) používané v polovině minulého století americkými vzdušnými silami (USAF). Druhý model z let 1950 - 1960 má velmi podobnou vložku lunety jako Toljovy, včetně znaků na dvanáctce a fontu, ale sestupnou, tj. na třetí hodině je číslice 45...

Ten německý model, jehož ciferník se velmi podobá zde diskutovaným "Aqua Lungům", má kromě nápisu Fifty Fathoms jiné pouzdro (štíhlejší nožky) a jinou lunetu, resp. vložku (trojúhelník na dvanáctce, čísla 15, 30, 45 a výraznou minutovou stupnici). Číslo hodinek NSN (Nato Stock Number) je 6645-12-149-5012. Americký model (1950 - 1960) s podobnou lunetou nemá v katalogu uvedené žádné referenční ani armádni číslo.

Musím ale zdůraznit, že nepřítomnost Toljových Aqua Lungů v katalogu ještě automaticky nic neznamená, osobně knihu považují za cenný zdroj informací, ale ne za zcela kompletní katalog. Chybí tam namátkou Orlíky nebo Polské "námořní" PSII.

Upraveno uživatelem martar

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...