shotik Odesláno 14. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2012 (upraveno) muze nekdo priblizit co by to mohlo byt ? nikde zadny napis. udajne stribrne. nelze natahnout jinak funkcni. obcas se natahovani chytne a ale spise preskakuje.za foto se omlouvam , necistil jsem je . nejsem hodinar , nechci je ponicit vic Upraveno 14. prosince 2012 uživatelem shotik
shotik Odesláno 14. prosince 2012 Autor Nahlásit Odesláno 14. prosince 2012 tak stribrne asi nebudou ale zjistil jsem ze jsou to asi Roskopf coz nebylo tezke uhadnout ale co me tesi nejvic ze uz bezi 25 minut . podarilo se mi je nejakym zpuobem natahnout. trosku tlacit na korunku jednim smerem a slo to . http://www.youtube.com/watch?v=DYjsr5kgPcM
speedmaster1 Odesláno 17. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2012 originál roskopf to nejsou, spíš nějaká jejich odvozenina
shotik Odesláno 18. prosince 2012 Autor Nahlásit Odesláno 18. prosince 2012 nejaky fejky to uz v 19 .stoleti kopirovali design ? ) ale jo klidne bych tomu veril
Karlos Odesláno 18. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2012 Tehdy bylo běžné, že úspěšné výrobní, nebo technické řešení vzápětí přejala spousta dalších výrobců. Ale jestli to bylo oficiálně, třeba koupením licencí, nebo ne, nebo jaká tehdy byla pravidla a jaké zvyklosti, to už netuším a taky by mě to zajímalo.
shotik Odesláno 18. prosince 2012 Autor Nahlásit Odesláno 18. prosince 2012 btw. nevite nekdo kde by se na hodinky mrknuli pripadne je trosku procistili a opravili _? Praha připadne poslu nekam
Chosé24 Odesláno 18. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2012 (upraveno) nejaky fejky to uz v 19 .stoleti kopirovali design ? ) ale jo klidne bych tomu veril No říká se tomu vývoj,inovace aso.Jako kdybych řek,že Omega z roku 1900 jsou origo a z 1920 fejk...Jo klidně tomu nevěř.Ještě tam chybí ráfek na vnitř. sklo.Samozřejmě "palcovky"to nejsou. Upraveno 18. prosince 2012 uživatelem Chosé24
shotik Odesláno 18. prosince 2012 Autor Nahlásit Odesláno 18. prosince 2012 rafek mam. sundano kvuli fotce jenom . Pokud myslis rafek u strojku
tondako Odesláno 20. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2012 btw. nevite nekdo kde by se na hodinky mrknuli pripadne je trosku procistili a opravili _? Praha připadne poslu nekamJestli by vám nevadilo je poslat do LBC, tak mi napište SZ nebo mejl a můžeme se domluvit. Jinak Roskopfky na přelomu 19. a 20. stol vyrábělo několik výrobců. Některé stroje nejsou značeny výrobcem, což je i váš případ. Nevím ják je značené pouzdro, pravděpodobně je stříbrné, většinou se vyraběla v ryzosti 800/000. Na krčku korunky je vidět puncovní značka, na fotce nečitelná. Zkuste to očistit, většinou ten punc vypadá jako velká písmena A a W vzájemně se překrývající. Je tu ještě alternativa, že ty hodinky nejsou montované přímo ve výrobním závodě některého z výrobců. Bylo běžnou praxí, že menší výrobce nakupoval stroje, pouzdra, číselníky atd. od různých výrobců a hodinky pouze montoval. Tato praxe je ve ŠV běžná doposud, tyto výrobci se nazývají ,,Establišéři,, tzn. v žádném případě se nejedná o žádný fejk, jsou to Roskopfky, pouze nejsou signovanévýrobcem, popř establišérem.
bronek Odesláno 20. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2012 Taky bych řekl, že to jsou Roskopfky, plášť byl možná v minulosti tule, která se sloupala.
Karlos Odesláno 20. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2012 Jinak Roskopfky na přelomu 19. a 20. stol vyrábělo několik výrobců. Některé stroje nejsou značeny výrobcem, což je i váš případ...... v žádném případě se nejedná o žádný fejk, jsou to Roskopfky, pouze nejsou signovanévýrobcem, popř establišérem.Já bych to spíš nazval hodinky systému Roskopf, protože to pochází od jiných výrobců. Aby se to nepletlo s hodinkami opravdu vyráběnými firmou Roskopf.
M916 Odesláno 23. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2012 ...Jestli by vám nevadilo je poslat do LBC, tak mi napište SZ nebo mejl a můžeme se domluvit... shotiku, pokud jsi dostal tuto nabídku od tondaka z Liberce, neváhej a pošli. Mohu vřele doporučit a zaručuji tvým hodinkám velmi vlídné zacházení.
shotik Odesláno 23. prosince 2012 Autor Nahlásit Odesláno 23. prosince 2012 Jojo uz jsem mu reagoval. Po novem roce se snad domluvime
Rs. Odesláno 23. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2012 Nechci Vám kazit radost, ale originální roskopfky to opravdu nejsou. Měly signovaný strojek, pouzdro i cifr. Takový stromeček či jak to popsat v kruhu.
Rs. Odesláno 23. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2012 asi takto na SZ dám i "nějaký" pokec v angličtině, čest autorům. Chronomág neakceptuje soubory nad 2MB.
speedmaster1 Odesláno 24. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 24. prosince 2012 Taky bych řekl, že to jsou Roskopfky, plášť byl možná v minulosti tule, která se sloupala.tohle pouzdro v tule rozhodně nebylo.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se