savrda Odesláno 14. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2012 Ahoj všem, jsem tu úplně nový tak mějte prosím pochopení.po dědovi mám tyto hodinky Omega. Foto není nic moc, ale snad to bude stačit. hliníkové pouzdro,na strojku číslo: 8 500 135 nemám v plánu je prodávat nebo něco podobného.spíše chci zjistit bližší podrobnosti (rok výroby, ...)hodinky bohužel nejdou. Korunka se točí, ale zřejmě bude chyba v nějakém pérku. Nevím, nejsem znalý.Má smysl si je nechat opravit? Ciferník bez poškození. Jen sklíčko je trochu poškrábané. Kolik by to mohlo cca stát?nad opravou uvažuji. chci si je nechat jako památku. Dát na ně nějaký dobrý kožený pásek a nosit. trošku jsem tu pátral na fóru a našel, že výrobní číslo by mohlo odpovídat letům 1935 - 1939.může mi to nějaký odborník potvrdit? budu rád za jakoukoli informaci. děkuji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
steel Odesláno 15. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2012 (upraveno) Rekl bych skladacka, takove pouzdro jsem nevidel, navic na vicku z vnitrni strany bys mel mit vsechny informace. Uprimne se mi nezdaji ani ty rucky, strojek je nejspis kalibr 30 t2 Upraveno 15. prosince 2012 uživatelem steel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
savrda Odesláno 15. prosince 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2012 Na víčku nic není. Je šroubovací na závit. na základně jsem ještě objevil označení 38.5L T1pomohlo by k identifikaci roku výroby?Zda jsou ručky originál, tka to nemohu říci. To nepoznám. asi ale bude nejlepší to vzít k hodináři ať řekne cenu opravy, že?A pak se uvidím zda to má nebo nemá význam. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 15. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2012 (upraveno) Pouzdro nebude originál a ani ručky nevypadají jako původní.Chtělo by to zjistit do jakého pouzdra patří a obhlédnout ebay.Jako vzpomínku na dědu bych je nechal opravit.Snad by je kolega Brett mohl najít v Omega bibli,případně jej požádej,abys věděl jaké pouzdro k nim patří.Označení 38.5L T1 ukazuje,že by to mohla být předělávka z kapesních hodinek.Zadej si to do googlu a uvidíš.Pokud by to byla předělávka,tak bych je nechal asi tak. Upraveno 15. prosince 2012 uživatelem bohus76 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
savrda Odesláno 15. prosince 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2012 Ještě jsem zkusil přítele Googla a našel podobné ručičky. http://www.ebay.com.au/itm/Antique-OMEGA-WWII-pocket-watch-UFIX-repairs-38-5L-T1-/150955949179 jen je to na cibulích. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
savrda Odesláno 15. prosince 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2012 Pouzdro nebude originál a ani ručky nevypadají jako původní.Chtělo by to zjistit do jakého pouzdra patří a obhlédnout ebay.Jako vzpomínku na dědu bych je nechal opravit.Snad by je kolega Brett mohl najít v Omega bibli,případně jej požádej,abys věděl jaké pouzdro k nim patří.Označení 38.5L T1 ukazuje,že by to mohla být předělávka z kapesních hodinek.Zadej si to do googlu a uvidíš.Pokud by to byla předělávka,tak bych je nechal asi tak. Díky za radu. Asi to opravdu vypadá na předělávku. Tak zajdu k hodináři, kolik by stálo je rozchodit.Poprosil jsem Bretta, tak uvidíme zda bude nějaká bližší zmínka v knize. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 15. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2012 (upraveno) Snad tě nezklame, že je to opravdu předělávka z kapesních hodinek, původní je bohužel jen strojek, jinak vůbec nic. Pouzdro je vyrobené nejspíš z hliníku, k tomu vyrobený a natištěný ciferník, ručičky nějaké univerzální, které pasovaly. Dřív bylo několik podniků a firem, které takovéhle předělávky vyráběly. Tady je trošku smůla, že se jim nechtělo dělat s vteřinovkou, tak bude nejspíš zkrácená hřídelka té vteřinovky. Jinak strojek snadno opraví každý průměrný hodinář. Na googlu si vyhledej sériová čísla Omega, tím zjistíš rozmezí let výroby. Přesněji to asi nepůjde.Nech si je opravit a budeš mít fajn rodinnou památku. Hodnotu nijak obrovskou to nemá, možná že v ukončených aukcích na aukru bys něco pohodného mohl najít, aby sis udělal představu o ceně. Když to ale prodáš, tak tě to s velkou pravděpodobností bude za nějaký čas mrzet. Edit: Cenu opravy i s výměnou sklíčka a s řemenem odhaduji na několik stokorun, v nejhorším do tisícovky, záleží na tom co je se strojkem. Ale to ti řekne ten hodinář. Upraveno 15. prosince 2012 uživatelem Karlos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
savrda Odesláno 16. prosince 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince 2012 Snad tě nezklame, že je to opravdu předělávka z kapesních hodinek, původní je bohužel jen strojek, jinak vůbec nic. Pouzdro je vyrobené nejspíš z hliníku, k tomu vyrobený a natištěný ciferník, ručičky nějaké univerzální, které pasovaly. Dřív bylo několik podniků a firem, které takovéhle předělávky vyráběly. Tady je trošku smůla, že se jim nechtělo dělat s vteřinovkou, tak bude nejspíš zkrácená hřídelka té vteřinovky. Jinak strojek snadno opraví každý průměrný hodinář. Na googlu si vyhledej sériová čísla Omega, tím zjistíš rozmezí let výroby. Přesněji to asi nepůjde.Nech si je opravit a budeš mít fajn rodinnou památku. Hodnotu nijak obrovskou to nemá, možná že v ukončených aukcích na aukru bys něco pohodného mohl najít, aby sis udělal představu o ceně. Když to ale prodáš, tak tě to s velkou pravděpodobností bude za nějaký čas mrzet. Edit: Cenu opravy i s výměnou sklíčka a s řemenem odhaduji na několik stokorun, v nejhorším do tisícovky, záleží na tom co je se strojkem. Ale to ti řekne ten hodinář. díky moc za radu a info.zkusím se zastavit u hodináře a uvidíme co oprava. Pokud to bude do té tisícovky, tak nebudu váhat. To mi za to stojí. finanční hodnota pro mě není moc důležitá. Mám to fakt spíše jako památku. A bylo by mi líto kdyby se nerozchodily.Ale jsem překvapen co všecno se dělalo. Že cibule předělali na náramkové hodinky. :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 16. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince 2012 Předělávek je teď habaděj,skoro by se dalo říct že několik habadějů Někdo třeba poničil nebo i prodal pouzdro za cenu zlata /stříbra/ a zůstal strojek s ciferníkem a podle toho někdo našel pouzdro a hodinky znovu zprovoznil.Je to lépe,než to nějak nechal se povalovat a pak vyhodit.Určitě si je nech opravit a pokud by hodinář našel lepší pouzdro třeba nerez,bylo by to super. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se