Lamiczka Odesláno 18. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2012 Ahoj všem,při vyklízení domku, kderý jsem si nedávno pořídil, jsem našel i staré zlaté hodinky SLAVA. Bohužel nevím nic o jejich historii, typu atd. Jen jsem se do nich podíval a zjistil, že je v nich mechanický kalibr 2428 a výrobní číslo na dýnku je 774413Zlacení je na v rozích ošoupané a je trochu podřené sklíčko, ale jinak jsou hodinky v překvapivě dobrém stavu a funkční (fotky jsou horší jak realita, ale měl jsem k dispozici jen mobil).Chtěl jsem se zeptat, jestli někdo není schopen určit typ (na netu jsem stejné nenašel, ani na ussrtime.com), nebo aspoň zhruba rok výroby. Druhak bych se chtěl poradit, co by s hodinkama šlo udělat. Celkem mi padly do oka a přemýšlel jsem jaké jsou možnosti.Napadá mě je jen nechat vyčistit, pořídit nový řemen a nechat je v původním stavu, nebo celkově zrepasovat, znovu pozlatit, eventuálně udělat nové dýnko s průhledem na strojek. Otázka je, jestli má taková investice smysl a hlavně jestli vlastně nejsou lepší v originál stavu. Omlouvám se za kvalitu fotek, je to foceno mobilem...
odjinud Odesláno 18. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2012 (upraveno) Podle mě jsou to tyhle: http://www.ussrtime....ails.pl?id=0910Nepíšou o nich mnoho - dělané 70-80 léta, cal. 2428, pravděpodobně dělané v 2.moskevském závodě.(dej si do toho jejich vyhledávače 2428 a vypadnou ti tři stránky těchto hodinek, design je ovšem ne úplně shodný s těmi těmi tvými) Vzhled na fotkách vypadá docela neperspektivně, asi bych s nima nic nedělal, pokud nemáš na ně nějakou citovou vazbu. Leda tak vyleštit sklo, to zvládneš sám zadarmo a dát to na nějaký pásek za stovku. Ovšem jestli to budeš chtít nosit a za přepokladu, že chodí... Jejich cena je tak 200-300Kč - není to špatněj model, má day&date, ale stav nic moc. Zase na druhou stranu, raritka jako Prim day&date to bohužel určitě není. Zlacení a rozebrání v servisu se mi nezdá rozumná cesta, za ty peníze bys sehnal v mnohem lepším stavu. Upraveno 18. prosince 2012 uživatelem odjinud
Lamiczka Odesláno 18. prosince 2012 Autor Nahlásit Odesláno 18. prosince 2012 Díky moc za rady a informace, zkoušel jsem hledat na netu a už jsem našel ty stejné někde v rusku, ale byla tam jen informace, že se dělali i s 25 kamenovým strojkem, nic víc Citovou vazbu k nim nějak extra nemám, ale je pravda, že mi padli do oka a přivedlo mě to k tomu, že jsem se začal o hodinky víc zajímat. Měl bych ale ještě pár informací/dotazů1) už jsem je měl na místním blešáku a nabízel mi tam za ně pán tuším 800,- ale nakonec jsem vyměkl a řekl jsem si, že si je raději nechám. Svěřil se mi, že to vykupují např. i zaltníci kvůli zlatu - tvrdil, že je ho tam víc jak za 500, ale nevím co je na tom pravdy - byla to jedna z prvních informací co jsem k nim vůbec měl. Zajímalo by mě, jestli je to vůbec pravda a vzhledem k tomu, že je zlacení místy ošoupaný, tak jestli to jde dozlatit, nebo by se to muselo celý stáhnout a poslaztit komplet celý znova 2) Sklíčko mi někdo radil vyleštit zubní pastou - jde to tím opravdu škrábance trochu rozleštit? Mám kamaráda sklenáře a s tím jsem se bavil, že škrábance leští ceriem. Čím je nelepší to přejet? Nebo to nechat na hodináře? 3) Kde je nechat vyčistit -nemáte nějaký tip na hodináře v Brně? Díval jsem se zde na fóru, že někdo šikovný byl na ulici masná, ale už je to dost stará informace. Funguje ještě? Podle mě jsou to tyhle: http://www.ussrtime....ails.pl?id=0910Nepíšou o nich mnoho - dělané 70-80 léta, cal. 2428, pravděpodobně dělané v 2.moskevském závodě.(dej si do toho jejich vyhledávače 2428 a vypadnou ti tři stránky těchto hodinek, design je ovšem ne úplně shodný s těmi těmi tvými) Vzhled na fotkách vypadá docela neperspektivně, asi bych s nima nic nedělal, pokud nemáš na ně nějakou citovou vazbu. Leda tak vyleštit sklo, to zvládneš sám zadarmo a dát to na nějaký pásek za stovku. Ovšem jestli to budeš chtít nosit a za přepokladu, že chodí... Jejich cena je tak 200-300Kč - není to špatněj model, má day&date, ale stav nic moc. Zase na druhou stranu, raritka jako Prim day&date to bohužel určitě není. Zlacení a rozebrání v servisu se mi nezdá rozumná cesta, za ty peníze bys sehnal v mnohem lepším stavu.
Diablo-d Odesláno 18. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2012 Díky moc za rady a informace, zkoušel jsem hledat na netu a už jsem našel ty stejné někde v rusku, ale byla tam jen informace, že se dělali i s 25 kamenovým strojkem, nic víc Citovou vazbu k nim nějak extra nemám, ale je pravda, že mi padli do oka a přivedlo mě to k tomu, že jsem se začal o hodinky víc zajímat. Měl bych ale ještě pár informací/dotazů1) už jsem je měl na místním blešáku a nabízel mi tam za ně pán tuším 800,- ale nakonec jsem vyměkl a řekl jsem si, že si je raději nechám. Svěřil se mi, že to vykupují např. i zaltníci kvůli zlatu - tvrdil, že je ho tam víc jak za 500, ale nevím co je na tom pravdy - byla to jedna z prvních informací co jsem k nim vůbec měl. Zajímalo by mě, jestli je to vůbec pravda a vzhledem k tomu, že je zlacení místy ošoupaný, tak jestli to jde dozlatit, nebo by se to muselo celý stáhnout a poslaztit komplet celý znova 2) Sklíčko mi někdo radil vyleštit zubní pastou - jde to tím opravdu škrábance trochu rozleštit? Mám kamaráda sklenáře a s tím jsem se bavil, že škrábance leští ceriem. Čím je nelepší to přejet? Nebo to nechat na hodináře? 3) Kde je nechat vyčistit -nemáte nějaký tip na hodináře v Brně? Díval jsem se zde na fóru, že někdo šikovný byl na ulici masná, ale už je to dost stará informace. Funguje ještě? Dle mého: Add 1. No za 800,- si to měl brát a ještě mu děkovat, kvůli zlatu jsou pozlacené max. 20 mikrony což pětikilo dle mého ani náhodou nehodí ..., dozlatit to nemá cenu, za ty peníze co by jsi do toho dal seženeš v dobrém stavu a budeš to mít původní ... Add 2. Já používal prvotně Tempo (na auta v tubě cca 80 Kč) ale to fungovalo na malé škrábance. Nyní prvně vodní smirek 1500 a pak to tempo efekt daleko lepší Add 3. Jsem z Karviné
Lamiczka Odesláno 18. prosince 2012 Autor Nahlásit Odesláno 18. prosince 2012 Add 1. Zlacení bude asi opravdu nesmysl, ale pouzdro pod tím zlacením vypadá, že je snad mosazné, nebo z něčeho podobného, Je nějaká šance jak to vyleštit, aby to nebylo zelené a trochu se to ztratilo, ale zároveň jsem z toho neodřel zbytek toho zlata? Napadá mě snad jen nějaká sonická čistička, ale to by muselo být čisté pouzdro. Add 2. Mám doma brusnou pastu na autolaky od mafry (tu nejjemnější), tak ta bude ideální, ještě musím sehnat ten šmirgl, ale to snad nebude problém a mám ještě nový dotaz: 4. Kde koupit za slušnou cenu relativně kvalitní kožený řemen - ať se nerozpadne po pár týdnech, ale násobně nepřevyšuje cenu hodinek Dle mého: Add 1. No za 800,- si to měl brát a ještě mu děkovat, kvůli zlatu jsou pozlacené max. 20 mikrony což pětikilo dle mého ani náhodou nehodí ..., dozlatit to nemá cenu, za ty peníze co by jsi do toho dal seženeš v dobrém stavu a budeš to mít původní ... Add 2. Já používal prvotně Tempo (na auta v tubě cca 80 Kč) ale to fungovalo na malé škrábance. Nyní prvně vodní smirek 1500 a pak to tempo efekt daleko lepší Add 3. Jsem z Karviné
Onipep Odesláno 19. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2012 Zajmavej strojek,vypadá to na ten se dvouma pérama?!Hm...... zajmavé!K čemu to je, jako rezerva???
odjinud Odesláno 19. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2012 Já leštím taky pode návodu co tu někde je, v zásadě takto: Brusný smirek, obvykle vystříhnu čtvereček tak 2x2 cm, lehce namočit vodou a vybrousit do hladka. Aby voda nepoškodila strojek, tak by bylo lepší ho vyjmout, ale kdo to dělá, že? Takže aspoň mít u ruky hadřík a občas vodu ze skla setřít. On se stejně brousí většinou jen vršek sklíčka, ne až k pouzdru. Smirky mám 3 - 1500, 2000 a 2500 a jedu poctivě všechny hrubosti i když by možná stačila jedna. Po osmirování je celé sklíčko takové matné, toho se neděs, pak nasadím tu pastu Tempo (někdo používá obyč. zubní pastu nebo naopak nějakou special pastu na sklíčka mobilů), stačí trošku, a jemným kartáčkem na zuby to lehce odrbu. Výsledek je pak defacto jako nové sklo. --- Levné pásky jsou třeba Mavex nebo MPM, cena okolo 100,- Nebo prostě to, co budou mít na skladě.Stav se u vás v nějakém hodinářství a vyber si na místě, co by se ti tam barevně líbilo.
odjinud Odesláno 19. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2012 Hele, tak jsou zrovna v inzerci: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/56453-2-x-sovety-slava/
Lamiczka Odesláno 19. prosince 2012 Autor Nahlásit Odesláno 19. prosince 2012 Díky moc za návod, zatím jsem na něj nenarazil, zkusím to jak seženu ty smirky. Když to podělám, tak mi toho aspoň nebude tak líto, jako kdyby se jednalo o nějaké hodinky, ke kterým bych měl hlubší vztah - ne že by mi jich nebylo líto. Obecně bych se na nich rád spíš naučil, jak se o hodinky starat a případně řešit drobné opravy a údržbu. Na pásky se zkusím stavit, jen moje zkušenost s prodejnami hodinek je z poslední doby dost strašná. Je pravda, že se jednalo většinou o krámky v nákupních centrech, ale většinou tam byly jen casia, festiny, ..... a pak masově módní šunty typu armani, hugo boss atd, ale když jsem se ptal po hodinkách SEIKO, steinhart, junghans, Hamilton, zenith atd. tak zatím měli snad jen v jednom tak 5 ks od SEIKO, automaty asi dvoje a jinak nic, tak mám obavu, jak by to bylo s těma páskama...BTW. Nemá někdo tip na slušnou prodejnu v Brně? Na ty dvoje slavy v bazaru jsem se díval, ale baví mě si hrát s těmahle. Sice bych mohl koupit nějaké v super stavu a hned je nosit, ale to by nebylo ono... Já leštím taky pode návodu co tu někde je, v zásadě takto: Brusný smirek, obvykle vystříhnu čtvereček tak 2x2 cm, lehce namočit vodou a vybrousit do hladka. Aby voda nepoškodila strojek, tak by bylo lepší ho vyjmout, ale kdo to dělá, že? Takže aspoň mít u ruky hadřík a občas vodu ze skla setřít. On se stejně brousí většinou jen vršek sklíčka, ne až k pouzdru. Smirky mám 3 - 1500, 2000 a 2500 a jedu poctivě všechny hrubosti i když by možná stačila jedna. Po osmirování je celé sklíčko takové matné, toho se neděs, pak nasadím tu pastu Tempo (někdo používá obyč. zubní pastu nebo naopak nějakou special pastu na sklíčka mobilů), stačí trošku, a jemným kartáčkem na zuby to lehce odrbu. Výsledek je pak defacto jako nové sklo. --- Levné pásky jsou třeba Mavex nebo MPM, cena okolo 100,- Nebo prostě to, co budou mít na skladě.Stav se u vás v nějakém hodinářství a vyber si na místě, co by se ti tam barevně líbilo.
Rs. Odesláno 19. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2012 (upraveno) Smirky nad grit 2000 seženeš ve speciálkách pro (auto)lakýry. Brousí se tím krupice.Já jezdím do takového malého krámku na Táborské (i když autobarvy tam už nemíchají ..) zlatníci - ano, stahuje se i pozlacení, za 500, ale tak kilo takových ... sběratelská je vyšší než "reálná". Upraveno 19. prosince 2012 uživatelem Rs.
docent_tecka Odesláno 20. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2012 nema pouzdra jeste ing hnevsa v pardubicich? na rusaky toho mel fakt hodne za urcite lepsi cesu a kratsi cas nez delat znovu zlaceni, lesteni atd...
Kubajz Odesláno 21. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2012 V Brně hodinářství Strnad na Veveří. Jsou trochu protivní, ale sortiment mají opravdu solidní. Chodím jedině tam.
Džízis Odesláno 23. února 2013 Nahlásit Odesláno 23. února 2013 Hodinář v Brně je na Mendláku v domě na té straně co je DPMB (pak je eště na druhé straně domu, ale jenom prodejna). Vědšinou je tam pán ve středních letech ale jednou jsem tam narazil na jeho otce, tuším tam je v pondělí odpoledne. Mají vibrograf. Další hodinář je na Mendláku č.p. 12, ale zatím jsem zjistil jen to že je to na pavlači (možná má zásoby kdečeho). Otevřeno má od 15:00 do 18:00, ale dá se ho vytáhnout i bytu.
orlando1 Odesláno 5. března 2013 Nahlásit Odesláno 5. března 2013 Coby zarytý PRIMkař zdravím nalce ruských hodinek a prosím tímto o pomoc (omlouvám se za kvalitu fotek). Dostaly se mi do ruky tyto Slavy, jsou podle mě v moc hezkém stavu, vše vypadá původní a funkční. Je mi jasné, že o žádnou raritu asi nepůjde, otázka je jakou by měly v tomto stavu cenu?
odjinud Odesláno 5. března 2013 Nahlásit Odesláno 5. března 2013 Plus mínus 1000Kč. Prim cal. 97 to není....
orlando1 Odesláno 5. března 2013 Nahlásit Odesláno 5. března 2013 Tak nějak jsem si to myslel. Je fakt, že jsou celkem zajímavé a je mi jich líto je dát na aukro. Pokud se do nich nějak moc nezakoukám, asi zkončí v prodejním vlákně
odjinud Odesláno 5. března 2013 Nahlásit Odesláno 5. března 2013 (upraveno) Někdo tam dával tyhle NOS z bývalých klenotů asi za 1500,- (true NOS, papers incl.), ale to je škoda. Začni sbírat ruské... :-) Upraveno 5. března 2013 uživatelem odjinud
orlando1 Odesláno 5. března 2013 Nahlásit Odesláno 5. března 2013 Je fakt, že tyto by byly druhé. Už mám jedny poljoty s budíčkem ...
yetti Odesláno 22. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2013 Mám hodinky Slava 27 kamenů automatic. Našel jsem je před lety na polaně ve slovenských horách. Mám dotaz. Jak, prosím, nastavím den v týdnu. Hodinky jsem leta nosil a teď je zase chci oprášit. Děkuji, yetti
odjinud Odesláno 22. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2013 No, co jsem to zrovna zkoušel, tak jedině tak, že budeš točit ručičkama dokola. Každou půlnoc ti to přehodí jeden den (a i datumku).A až to budeš mít, docvakáš tím čudlíkem (tlačítkem) správné datum.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se