Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj kolegové,

obracím se na vás znalé věci, neboťo vintážních hodinkách nevím ani zbla. Mám tu dvoje pánské, dvoje dámské, pánské jedny primky a jedny tipuju pobědy s pomalovaným ciferníkem z vojny, hlavním motivem malby by měl být pes. To je as tak všechno. Kdyby se našel někdo kdo by byl ochoten mi napsat co je to za hodinky, kdy se zhruba vyráběly, cvo je to za kalibry atd. Nevím, prostě cokoliv. Ty jedny dámské kvarcky, to bude asi něco úplně bezcenného jestli se nepletu. Díky za pomoc.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno (upraveno)

Já to nechápu. Jsi tu dva roky, máš tu 700 příspěvků a o hodinkách nevíš nic?

A že se ani nesnažíš si něco najít a vyhledat. Aspoň to bych očekával od někoho, kdo se dlouhodobě zajímá o hodinky.

Tou naprosto nulovou snahou jsi mě zklamal.

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno

...a jedny tipuju pobědy s pomalovaným ciferníkem z vojny, hlavním motivem malby by měl být pes. To je as tak všechno. Kdyby se našel někdo kdo by byl ochoten mi napsat co je to za hodinky, kdy se zhruba vyráběly, cvo je to za kalibry atd. ...

Ty Pabědy vyrobily ve 3. čtvrletí roku 1956 v Moskvě (v 2. Moskevském hodinářskám závodě). Uvnitř je kalibr K-26. Více zde.

Na Primky ti určitě odpoví někdo jiný.

Odesláno

Ty první primky kalibr 52 /s datumem/ a ty druhé kalibr 66 /bez datumu/.Tyto kalibry se dávaly do různých pouzder,přesný datum výroby Ti asi nikdo neřekne.Možná období ano.

Odesláno

Petr_P & Bohus :notworthy: Děkuji pánové za odpovědi a nasměrování. Ušetřili jste mě spoustu času.

Karlos - "neboť o vintážních hodinkách nevím ani zbla". Holt to tak bude. Ty víš všechno o všem? Nic ve zlém, ale soudíš dost rychle.

Odesláno (upraveno)

Samozřejmě že člověk nemusí vědět všechno, ale že jako dlouhodobý aktivní člen nemáš vůbec žádnou snahu si tady sám něco najít a jen čekáš až ti to někdo napíše, to mě fakt zarazilo. Je za tím něco jiného, než lenost a pohodlnost?

Třeba hned kousek níž je sekce o primkách a tam hned nahoře připíchnuté vlákno o kalibrech Prim.

EDIT: A abych tedy opravdu jen ukvapeně nesoudil, zkus mi vysvětlit co jsi tady ty dva roky dělal, o čem jsi diskutoval v těch 700 příspěvcích a proč si nejsi schopný sám najít pár údajů. Třeba jsem se vážně unáhlil, nevím.

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno

Karlosi, nestojím o to se tu zbytečně hádat, natož se před tebou obhajovat. Slušně jsem se zeptal, bylo mi slušně odpovězeno, poděkoval jsem a víc tento rozbíhající se flame řešit nebudu. Toužíš-li mi něco sdělit, tak SZ, ať se to tu zbytečně nesviní. Díky za pochopení.

Návštěvník tolja
Odesláno

prim kalibr 52 byly vyrobeny okolo roku 1975, prim kalibr 66 byly vyrobeny po roce 1970 (odhad)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...