Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 436
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Dnes jsem objevil tvoji poznámku k pojistnému jazýčku. Můžeš to prosím nějak rozvést ?

Modely TYP 010 a 011 (podle mne to musí tedy platit i pro K25) používaly kotvu, u které není pojistný jazýček dodatečně nýtován do krčku kotvy. Ale je podle všeho vyfrézován z jednoho kusu materiálu. Vypadá to divně a muselo to být výrobně zbytečně komplikované, ale nenašel jsem jedinej spoj. Nějaké fotky jsou v Recenze-Ostatní u TYP 011 a fotku 010 přikládám. Zkoušel jsem prohrabnou skromné zásoby, ale nic volného jsemm nenašel, pokud budeš mít nouzi přeptám se u kolegů.

post-594-1202507354.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No Luku, tos musel otázku položit značně sugestivně, když se ti dostalo tak příkré odpovědi :)

Je to veliký pokrok, každopádně, bez ohledu na hodnověrnost kusovníků to zavádí úplně novou sběratelskou královskou kategorii - katalogový (vzorový) kusovníkový originál, a hned druhou - nekatalogový kusovníkový originál - tu myslím zavádí prim .

Prime, k vašemu příspěvku bych se pro doplnění dovolil optat: Znamená to, bez vykrucování, že

a) elton dělal hodinky jen podle předem daných vzorových kusovníků ?

b)elton dělal hodinky ad hoc a vypisoval kusovníky dle skutečnosti ?

c) elton dělal hodinky ad hoc a kusovníky vypisoval dál podle vzorů, takže neodpovídají skutečnosti ?

d) platí všechno a, b, c ?

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři

No Luku, tos musel otázku položit značně sugestivně, když se ti dostalo tak příkré odpovědi :)

Je to veliký pokrok, každopádně, bez ohledu na hodnověrnost kusovníků to zavádí úplně novou sběratelskou královskou kategorii - katalogový (vzorový) kusovníkový originál, a hned druhou - nekatalogový kusovníkový originál - tu myslím zavádí prim .

Prime, k vašemu příspěvku bych se pro doplnění dovolil optat: Znamená to, bez vykrucování, že

a) elton dělal hodinky jen podle předem daných vzorových kusovníků ?

b)elton dělal hodinky ad hoc a vypisoval kusovníky dle skutečnosti ?

c) elton dělal hodinky ad hoc a kusovníky vypisoval dál podle vzorů, takže neodpovídají skutečnosti ?

d) platí všechno a, b, c ?

Pravda je 100% jen u bodu a. U bodu b platí jen z části.

ELTON skutečně nezavedl výrobu žádných hodinek bez toho, aby k nim měla veškerou dokumentaci (to jestli jí dodnes máme 100% kompletní v tuto chvíli nikdo neví, protože se tím nikdo ještě list po listu neprobral).

Na druhou stranu si u některých typů hodinek - které máme v muzeu a jsou hodnověrně skutečné - nedokážu představit, že je dával do kupy někdo, kdo nebyl v součástkové tísni. Některé kombinace ruček, číselníků atd. mi zkrátka připadají podezřele neestetické. Navíc mě k mému přesvědčení vede i to, že na některých typech hodinek se v průběhu jejich výroby použilo více různých dílů (většinou s velmi drobnými rozdíly, například barvou).

Měl bych asi hájit ELTON jako nechybující fabriku, ale podle mého by to nebylo pravdivé. Krom toho, současný management nemůže být odpovědný za vývoj historických okolností. Snažím se tedy celé období objektivně zhodnotit, ale také naprosto bez emocí, protože vůbec neznáme veškeré okolnosti, ve kterých podnik různé kroky udělal. Například mohl tam být stranický tlak na počet inovací, modelů atd. Když vám docházejí nápady, tak už dáte dokupy cokoliv jen abyste splnil plán...:)

Odkaz ke komentáři

Prime, děkuji, víte, mně ani nejde o kusy, co máte v muzeu, ale o běžnou produkci.

Jinak, pro nás, sběratele, mohu-li si dovolit za ně mluvit, a domnívám se, že pro všechny zákazníky hájíte zájmy firmy nejlépe, dáváte-li pravdivé vyčerpávající informace. V tom je podle mě jakási úcta k minulosti, co ji udržují ti nejlepší. Dík.

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Dnes jsem koupil pár dílů na Primky a mezi nimi je (alespoň myslím, že je to ono) i NOS pouzdro na Spartaky :)

Dýnko má uvnitř logo Chronotechny (???) a je na něm vyraženo číslo 16607. Zevnitř je dýnko zdobené.

Nožičky pouzdra jsou provrtané skrz (myslím tím otvory pro stěžejky).

Sklíčko je, bohužel, prasklé (holt to bylo hozené v pytlíku mezi ostatními díly).

Ale možná se pletu a na Spartaky to není... Ale pokud ano, pak je to číslo dost vysoké.

Odkaz ke komentáři

Dnes jsem koupil pár dílů na Primky a mezi nimi je (alespoň myslím, že je to ono) i NOS pouzdro na Spartaky :)

Dýnko má uvnitř logo Chronotechny (???) a je na něm vyraženo číslo 16607. Zevnitř je dýnko zdobené.

Nožičky pouzdra jsou provrtané skrz (myslím tím otvory pro stěžejky).

Sklíčko je, bohužel, prasklé (holt to bylo hozené v pytlíku mezi ostatními díly).

Ale možná se pletu a na Spartaky to není... Ale pokud ano, pak je to číslo dost vysoké.

ahoj, prikladam fotku, kterou jsem stahl tady nekde z fora (autorovi se timto omlouvam). nahore by melo byt pouzdro spartak, dole pouzdro prvnich kalibru 50 (typ 010?), ale otazkou je, jestli trebas existoval "mezityp" tohoto pouzdra a spartakovskych soucastek. ja mam totiz spodni pouzdro, kalibr typ 010, prim cifernik, dynko s logem a cislem 21715, ale rucky spartak...

post-1383-1204028077.jpg

post-1383-1204028408.jpg

Upraveno uživatelem docent_tecka
Odkaz ke komentáři

Tak podle fotek, co sem dal Docent Tečka, to asi Spartak nebude. Nevím.

Ale nikdy jsem v ruce pouzdro s tak nízkým číslem neměl :)

Stav pouzdra je perfektní (kromě sklíčka). Ale chytlo mi to odlesky od oranžové zdi. Sorry za blbé fotky.

.....to je puzdro bud na Spartak alebo Slovan, alebo Inter, alebo Patek Philippe????

Ze sa na to nevyseriete :-)))))

Odkaz ke komentáři

.....to je puzdro bud na Spartak alebo Slovan, alebo Inter, alebo Patek Philippe????

Ze sa na to nevyseriete :-)))))

No, jelikož ho chce jeden kamarád, tak bych ho nerad mystifikoval tím, že zaměním Spartak za Populár (nebo jak se ty Škodovky tehdy jmenovaly :)

Ale jinak je mi to celkem fuk, poněvadž doma žádné Spartaky nemám a tudíž ho nepotřebuju.

Ale je hezké, jak starý díl se člověku dostane do rukou. Oni si to ti hodináři asi fakt syslili :D

Odkaz ke komentáři

No, jelikož ho chce jeden kamarád, tak bych ho nerad mystifikoval tím, že zaměním Spartak za Populár (nebo jak se ty Škodovky tehdy jmenovaly :)

Ale jinak je mi to celkem fuk, poněvadž doma žádné Spartaky nemám a tudíž ho nepotřebuju.

Ale je hezké, jak starý díl se člověku dostane do rukou. Oni si to ti hodináři asi fakt syslili :D

Popluhar? ...aj to bol futbalista :-)

:-) ved aj ja to beriem skor ako srandu :-)

Kedze nik nevie povedat - co Spartak je a co nie, kamaratovi urob radost..ak by ich chcel viac, ozvi sa :-)

Upraveno uživatelem popshop2007
Odkaz ke komentáři

Popluhar? ...aj to bol futbalista :-)

:-) ved aj ja to beriem skor ako srandu :-)

Kedze nik nevie povedat - co Spartak je a co nie, kamaratovi urob radost..ak by ich chcel viac, ozvi sa :-)

POPluhár a POPshop :D

Ale teď vážně - ono je hezké, že to bereš jako srandu. Pokud člověk něco sbírá pro radost, pak je to hlavně o zábavě a legraci, ne? Jasně, jiná situace je u hodinek za statisíce. Ale ty já nesbírám :)

K tomu SpartakoPopluhárovému pouzdru mi přibalili i tohle NOS na Doxa. S folií na dýnku a originálním řemenem.

U něj jsem si na 100% jist, že není na Spartaky :D

Nevíš náhodou, jaký do toho patřil číselník a strojek? Že bych se to někde pokusil ulovit na Ebay či ve tvém shopu.

Děkuji.

post-1118-1204038030.jpg

post-1118-1204038046.jpg

post-1118-1204038060.jpg

Odkaz ke komentáři

POPluhár a POPshop :D

Ale teď vážně - ono je hezké, že to bereš jako srandu. Pokud člověk něco sbírá pro radost, pak je to hlavně o zábavě a legraci, ne? Jasně, jiná situace je u hodinek za statisíce. Ale ty já nesbírám :)

K tomu SpartakoPopluhárovému pouzdru mi přibalili i tohle NOS na Doxa. S folií na dýnku a originálním řemenem.

U něj jsem si na 100% jist, že není na Spartaky :D

Nevíš náhodou, jaký do toho patřil číselník a strojek? Že bych se to někde pokusil ulovit na Ebay či ve tvém shopu.

Děkuji.

U Pop-luharShopa urcite najdeme strojcek aj s ciselnikom do tohoto puzdra...vazne.

Na 99,9% ho mam, mam ich viac druhov.

Upraveno uživatelem popshop2007
Odkaz ke komentáři

taky podle těch co sem vyhrabal doma,tak tam mám kalibr 50 a mám tam číselník co sem tady ještě neviděl i to pouzdro je jiný než je tady na fotkách a ani na stroji ani na poutře není žádné číslo.

Udělej prosím fotku a dej jí do vlákna. Dík.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...