Jiribartl Odesláno 4. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 4. ledna 2013 Jak jsem už psal jinde, s hodinkami Corum Romvlvs Steel jsem se setkal někdy v létě. Hodinky mě zaujali, ale jejich cena mé zaujetí snížila na minimum. Někdy v listopadu jsem je měl v ruce ještě jednou a tentokrát jsem si je prohlédl podrobně. Co mě zaujalo byla kombinace leštěných a kartáčovaných ploch, klenutý safír s kvalitním AR, lemovaným mohutnou zrcadlově lesklou lunetou s římskými číslicemi. Hodinky mě doslova dostaly. No a koncem roku u mě zakotvily. Značka Corum zde na fóru není příliš obvyklá, a až na výjimky se tu moc často neobjevuje. Přiznám se, že před koupí jsem tu pročetl i ty sebemenší poznámky. A tak pro úvod:Corum je švýcarský hodinář se sídlem v La Chaux-de-Fonds. Společnost byla založena v roce 1955 (někde se uvádí 1956) jako výrobce vysoce kvalitních a drahých hodinek, z nichž mnohé jsou limitované edice. Asi jeho nejslavnější řada hodinek je Admiral Cup. Jednou z modelových řad je dále Romulus. Tato řada byla vytvořena již v roce 1966 jako sportovní model s vyrytou vavřínovou korunkou na počest Romulusa, zakladatele starověkého Říma. Je k dispozici z nerezové oceli, bílého nebo žlutého zlata a mám dojem i z platiny. Hodinky existují také v provedení chronograf. Díky provedení je u nich poměrně velký cenový rozptyl. Moje Romvlvsy jsou celoocelové hodinky s ocelovým tahem . Co na nich nejvíce na první pohled zaujme, je jejich masivní vzhled a hmotnost. S tahem zkráceným na cca 18 cm se váha zastaví na 213 gramech, což pro představu je o 40 gramů více než obstarožní Nokia 5110. Teprve na zápěstí zjistíte, že hodinky klamou tělem. Velikost pouzdra bez korunky činí 42 mm a to je optimální velikost na denní nošení. Krátký popis:Nerezové pouzdro je tvořeno kombinací leštěných a kartáčovaných ploch, průměr 42 mm, výška 12 mm.Zrcadlově leštěná luneta s římskými číslicemi (jako symbol Říma) obepíná klenutý safír s výrazným AR. Mohutná šroubovací korunka s logem výrobce. Černý svisle pruhovaný ciferník s černou datumovkou (bílé číslo na černém podkladě) na pozici 3. Na pozici 7 výrazný indikátor (designový prvek) rezervy chodu. Lumi pouze na hodinové a minutové ručce. Masivní ocelový tah s logem výrobce na sponě. Šroubovací stěžejky. Pohonnou jednotkou je automat ETA 2892-A2 . WR 50. Hodinky se velice pohodlně nosí a svým zaměřením se hodí jako universály pro každou příležitost.Leštěné plochy, zejména luneta, jsou ovšem magnetem na otisky, podobně, jako tomu bývá u našich androidích miláčků. Přestože se ciferníku a lunety nedotýkám (alespoň si to myslím), je často zapatlaná.Hodinky jsem nekupoval jako nové, přesto jsem s jejich přesností maximálně spokojen. Jejich přesnost ve windru je velice dobrá, na ruce se pohybuje kolem 1-2 s do plusu.Jejich výrazný, opravdu výrazný prvek je chromovaný kroužek na pozici 7, který představuje rezervu nátahu. Toto provedení se sice nemusí každému líbit, ale bez tohoto ?kroužku? by to nebyly Corum. A Corum není kusovka. Závěrem přikládám sérii fotek, kde mi bohužel ulétla nějaká smítka, tak prosím o shovívavost Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Návštěvník pitrs182 Odesláno 4. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 4. ledna 2013 Díky za recenzi a gratuluji k velmi zajímavým a nevšedním hodinkám
obchodnik-o3 Odesláno 4. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 4. ledna 2013 paradicka,isiel si do toho hlavou,ziadna masovka ako pises o rezerve natahu, tak ani mne moc nesedi, ale vykupi to ten tah, ten je fajnovy (nedepiluje ?)zostava len pogratulovat
Chorche Odesláno 4. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 4. ledna 2013 Už jsem gratuloval v chlubícím vlákně, ale neskutečně se mi líbí, takže ještě jednou gratulace, díky za pěknou recenzi a hezké fotky parádních hodinek. Na ruce ti sedí výborně. Obzvláště se mi líbí pouzdro, AR a tah, i když asi nebude nejpraktičtější.
Viktor Odesláno 5. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2013 Par informaci ke značce z Watch Enthusiast Founded 1955 Comment Discreet but always there. Like few other brands, Corum was fortunate to find a design (the Admiral's Cup, presented in 1960) and turn it into a collection, going from a basic automatic watch to a tourbillon. One of the few brands to have resisted the temptation to raise its public prices unconsciously on entering the haute horlogerie segment, and they were right. As much as when Corum decided to suddenly stop its "Bubble" watch after the huge commercial success of the collection. Another pillar of Corum is the Bridge collection, originally created by Vincent Calabrese (now at Blancpain), with its original baguette-shaped movement. Corum does not pretend to be a manufacturer, but rather a watch maker. And the truth is that it does it well. Crew Owners Serge Weinberg, Antonio CalceManagers Antonio CalceEmployees about 160Watchmakers about 10 Production (2010)about 15,000 pieces BoutiquesGeneva Hong KongShanghai AmbassadorsLoic Peyron Ben AinslieOkalys - Corum Only Watch Sympaticka znacka hezky hodinky
NIGHTinGALE Odesláno 5. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2013 Velká gratulace, na tyhle koukám už dlouho, jsou geniální.
Jiribartl Odesláno 5. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 5. ledna 2013 K připomínkám k tahu, ten nemá ostré hrany, čili na ruce nevadí ani nedepiluje. Hodinky nevypadají špatně ani na kůži, ovšem osobně by mi bylo líto tak pěkný tah dát k ledu.Dirka v terčíku power reserve je nýt, kterým je kolečko power reserve uchyceno na mechanismus. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Vit Odesláno 6. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2013 Pěkná recenze i hodinky. Těším se na další fotky.
Jiribartl Odesláno 6. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 6. ledna 2013 Klenutý safír, ještě jednou Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Vit Odesláno 6. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2013 Klenutý safír, ještě jednou Díky, pokračuj, to se neochodí ...
Jiribartl Odesláno 19. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 19. ledna 2013 ... dnes bylo trochu, ale opravdu, jen trochu sluníčka ... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
martin22 Odesláno 17. února 2013 Nahlásit Odesláno 17. února 2013 Nemel Jsi je Jirko prodávat, ajaj co Budem dělat ?
Jiribartl Odesláno 26. února 2013 Autor Nahlásit Odesláno 26. února 2013 To sem nepiš, když se sem podívám, tluču hlavou o zeď. Bohužel, máš pravdu, ale chronobundus jde dál ...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se