Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj všichni, ještě nahrávám jeden můj kousek, který jsem si pořídil nedávno. Jedná se o automaty s power reserve.

Hrozně se mi líbily, vypadají hodně retro. Při pohledu z boku jsou vidět ručičky, prostě je miluju

Automaty caliber 9100 made by Citizen, upraven výrobcem POINT TEC

26 kamenů

Power reserve indikátor

Sklíčko je Hesalite crystal - je docela měkké

Průměr je 40 mm

post-24192-090801300 1357405883.jpg

post-24192-006237200 1357405892.jpg

post-24192-011329400 1357405901.jpg

• Odpovědi 47
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

• po 2 týdnech...
Odesláno
  V 15. 1. 2013 v 6:51, rfido napsal:

Pěkný retro a taky se mi u nich dva kousky líbí a zvažuju. Jen se mi nelíbí jejich ocelový tahy, stejný/podobný dělá i Breitling.

Na tahu je dobrý to, že ho můžeš kdykoliv vyměnit :)

• po 5 týdnech...
Odesláno (upraveno)
  V 5. 1. 2013 v 17:12, SakalMarty napsal:

Ahoj všichni, ještě nahrávám jeden můj kousek, který jsem si pořídil nedávno. Jedná se o automaty s power reserve.

Hrozně se mi líbily, vypadají hodně retro. Při pohledu z boku jsou vidět ručičky, prostě je miluju

Automaty caliber 9100 made by Citizen, upraven výrobcem POINT TEC

26 kamenů

Power reserve indikátor

Sklíčko je Hesalite crystal - je docela měkké

Průměr je 40 mm

Ahoj, moc pěkný kus. Taky je zvažuji. Dají se u nás sehnat v kamenném obchodě? Přeci jen to přes internet bez vyzkoušení nechci riskovat.

Upraveno uživatelem branigan
Odesláno
  V 14. 2. 2013 v 15:44, branigan napsal:

Ahoj, moc pěkný kus. Taky je zvažuji. Dají se u nás sehnat v kamenném obchodě? Přeci jen to přes internet bez vyzkoušení nechci riskovat.

Určitě se sehnat dají, já je mám přímo od dovozce, zde firmu zeppelin a junkers dováží přímo hodinářství na rohu Lucemburský a Velehradský, jo a je to v Praze.

ještě jsem je párkrát někde viděl, ale mimo Prahu nemám tušení, ale nosí se super, mají menší dýnko a na ruku padnou super, teda aspoň mně

Odesláno
  V 14. 2. 2013 v 16:03, SakalMarty napsal:

Určitě se sehnat dají, já je mám přímo od dovozce, zde firmu zeppelin a junkers dováží přímo hodinářství na rohu Lucemburský a Velehradský, jo a je to v Praze.

ještě jsem je párkrát někde viděl, ale mimo Prahu nemám tušení, ale nosí se super, mají menší dýnko a na ruku padnou super, teda aspoň mně

Jsem ze SM, takže to budu muset nechat až na březen při cestě do Prahy. U nás na dalekém východě jsem na ně nenarazil crying_anim.gif

Odesláno
  V 16. 2. 2013 v 20:34, SakalMarty napsal:

Tak to se nedivím. Já jsem je taky neměl hned a čekal jsem asi týden. Ale jestli se někdy dostaneš do Prahy tak se ozvi, klidně můžeme dát kafe a vezmu Zeppeliny s sebou smile_anim.gif

Díky za vstřícnost! Určitě je chci před objednáním vidět na živo. Dám vědět dopředu.

Odesláno (upraveno)
  V 14. 2. 2013 v 15:44, branigan napsal:

http://www.budiky.cz...nacky/zeppelin/ + obchod a okouknout je můžeš na adrese na Poříčí na Praze . Určo sem nebo do SZ písněte jak jsi nebo jste spokojený, docela bych od nich jeden kousek koupil, tak ať vím co a jak, díkec.

Upraveno uživatelem rfido
Odesláno
  V 17. 2. 2013 v 18:33, rfido napsal:

http://www.budiky.cz...nacky/zeppelin/ + obchod a okouknout je můžeš na adrese na Poříčí na Praze . Určo sem nebo do SZ písněte jak jsi nebo jste spokojený, docela bych od nich jeden kousek koupil, tak ať vím co a jak, díkec.

Ahoj, jo jo tam mají taky zeppelin, ale tento model tam neměli, když jsem se tam stavoval cestou z Koscomu. Jinak spokojenost je. Jak jsem psal tady ve vláknu, nebo do SZ, již si nepamatuji, ale každého zajímají hlavně nedostatky. Asi jeden z těch větších je sklíčko Hesalite, který je relativně měkký. Tudíž se dá docela jednoduše poškrábat, navíc je vystouplé (foto z boku), takže je to opravdu dost jednoduchý je poškrábat, Na druhou stranu se dá dobře rozleštit pastou. Druhou věcí, která není úplně košer je rotor. Když je ticho a pohybem ruky ho roztočíš, tak je slyšet. Normálně při běžném nošení o tom nevíš, ale pokud je opravdu ticho, tak dělá docela bordel. Ale nedávno jsem měl v ruce Omegy za 120 táců a bylo to skoro stejné. Jinak k nim nemám vůbec co vytknout. Mám je rád díky retro vzhledu.

Myiota s kalibrem 9100 je relativně přesná, když hodinky stojí, tak se opožďuje, když je člověk normálně nosí, tak je to cca plus, mínus 5 vteřin za den.

Marty

Odesláno
  V 17. 2. 2013 v 21:28, SakalMarty napsal:

Ahoj, jo jo tam mají taky zeppelin, ale tento model tam neměli, když jsem se tam stavoval cestou z Koscomu. Jinak spokojenost je. Jak jsem psal tady ve vláknu, nebo do SZ, již si nepamatuji, ale každého zajímají hlavně nedostatky. Asi jeden z těch větších je sklíčko Hesalite, který je relativně měkký. Tudíž se dá docela jednoduše poškrábat, navíc je vystouplé (foto z boku), takže je to opravdu dost jednoduchý je poškrábat, Na druhou stranu se dá dobře rozleštit pastou. Druhou věcí, která není úplně košer je rotor. Když je ticho a pohybem ruky ho roztočíš, tak je slyšet. Normálně při běžném nošení o tom nevíš, ale pokud je opravdu ticho, tak dělá docela bordel. Ale nedávno jsem měl v ruce Omegy za 120 táců a bylo to skoro stejné. Jinak k nim nemám vůbec co vytknout. Mám je rád díky retro vzhledu.

Myiota s kalibrem 9100 je relativně přesná, když hodinky stojí, tak se opožďuje, když je člověk normálně nosí, tak je to cca plus, mínus 5 vteřin za den.

Marty

No ty nedostatky mě fakt zajímají. Pokud máš postřehů víc tak je písni, budu za tyhle informace rád.

Odesláno
  V 19. 2. 2013 v 10:03, Gaspard napsal:

No, koupit si Ruhly za 400 éček mi přijde jako rozhazování peněz, ale když se ti líbí, není co řešit smile_anim.gif

Výrobce

Můžu se zeptat z čeho si usoudil, že se jedná o Ruhla? Já teda německy neumím, ale tvůj odkaz je na nějakou stránku pravděpodobně eshopu, navíc je ruhla uvedena v adrese toho shopu.

Výrobcem těchto hodinek je Point Tec http://www.pointtec.de/ , který si upravuje jednotlivé kalibry. Využívají hodně kalibru poljot 3133 do řady hodinek Junkers, potom ETA, u vyšších modlů typ Valjoux nebo Valgranges.

Jednotlivá pouzdra a celkové hodinky si již dávají dohromady sami.

Spíš bych příště víc hledal, než dělal unáhlené závěry. suicide_anim.gif

Odesláno

Zeppelin a Junkers jsou nové značky bez hodinářské historie. Parazitují tak trochu na slavných jménech německé minulosti, jako např. Vostok Europe na ruské. Tolik ke značce, taky jsem na ně koukal.

Kvalitativně to ale asi nebude špatné, strojky jsou cizí, osvědčené. A pokud je zbytek bývalá Ruhla, tak je to dobře, protože ti pouzdra vždy uměli. Strojky byly naopak věhlasně strašné, ale ty už tam naštěstí nejsou.

Odesláno (upraveno)
  V 19. 2. 2013 v 11:59, SakalMarty napsal:

Můžu se zeptat z čeho si usoudil, že se jedná o Ruhla? Já teda německy neumím, ale tvůj odkaz je na nějakou stránku pravděpodobně eshopu, navíc je ruhla uvedena v adrese toho shopu.

Výrobcem těchto hodinek je Point Tec http://www.pointtec.de/ , který si upravuje jednotlivé kalibry. Využívají hodně kalibru poljot 3133 do řady hodinek Junkers, potom ETA, u vyšších modlů typ Valjoux nebo Valgranges.

Jednotlivá pouzdra a celkové hodinky si již dávají dohromady sami.

Spíš bych příště víc hledal, než dělal unáhlené závěry. suicide_anim.gif

unáhlené závěry zde děláš akorát ty a ještě se tím přiznáváš k tomu, že neumíš číst... Garde Uhren, resp. Eurochron jsou právoplatnými nástupci Ruhla Uhren, samozřejmě využívající nejnovější technologie /Eurochron je pobočka Junghansu s rádiem řízenými a solárními kalibry/, příp. přikoupené kalibry. V případě hodinek za 399,- ? se jedná o kalibr Citizen/Miyota 9100 - jeden z nejlepších low-endových automatických kalibrů s velice dobře seřiditelnou přesností a odolností. Než něco takového vyřkneš, zapátrej raději trochu po netu...:smile_anim:

Upraveno uživatelem Frostie
Odesláno
  V 19. 2. 2013 v 13:46, Frostie napsal:

unáhlené závěry zde děláš akorát ty a ještě se tím přiznáváš k tomu, že neumíš číst... Garde Uhren, resp. Eurochron jsou právoplatnými nástupci Ruhla Uhren, samozřejmě využívající nejnovější technologie /Eurochron je pobočka Junghansu s rádiem řízenými a solárními kalibry/, příp. přikoupené kalibry. V případě hodinek za 399,- ? se jedná o kalibr Citizen/Miyota 9100 - jeden z nejlepších low-endových automatických kalibrů s velice dobře seřiditelnou přesností a odolností. Než něco takového vyřkneš, zapátrej raději trochu po netu...:smile_anim:

K tomu nemám, co bych dodal.

Asi jenom to, že děkuji za vysvětlení aktuální situace ohledně vlastnictví jednotlivých společností a divizí a omluva za to, že neumím německy.

Každopádně tvrzení "Ruhla za 400 éček" je dost zavádějící......

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...