Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahojte, na tissot PR50 sa mi ulomila korunka, kusok osky ostal v tej korunke. servis mi opravu vycislil na 140e, co je takmer cena hodiniek.

Da sa to nejako svojpomocne doma opravit? To kolecko(korunka) je napevno spojene s tou oskou alebo sa da vysrobovat?

Odesláno

Ahojte, na tissot PR50 sa mi ulomila korunka, kusok osky ostal v tej korunke. servis mi opravu vycislil na 140e, co je takmer cena hodiniek.

Da sa to nejako svojpomocne doma opravit? To kolecko(korunka) je napevno spojene s tou oskou alebo sa da vysrobovat?

svepomocne to doma neudelas, korunka neni nic snadnyho

Odesláno

Sice vubec neznam uvedeny model hodinek, ale oprava zas tak slozita myslim nebude. Pokud sezenes dily, udela ti to kazdy hodinar, je to prace na par minut.

A udelas to i doma, zalezi jaky mas naradi a jak se do hodinek leze, ale u hodinek za 140 necekam trezor. Bude treba pak vyjmout strojek, uvolnit osu natahu (sroubek povolit, nebo jen zatlacit na cep, upozornuju ze vubec nevim co v tom mas za masinu,ale obecne plati tohle. VYtahnout pahyl pinzetou, peanem ven. Zbytek osky v korunce, pokud jde nejak chytit do klesti vytocit, je tam zavit. Pokud to nejde chytit, zahod to i s korunkou.

Oprava je sehnat novou osku natahu a pripadne i korunku a zase slozit...

Odesláno

Sice vubec neznam uvedeny model hodinek, ale oprava zas tak slozita myslim nebude. Pokud sezenes dily, udela ti to kazdy hodinar, je to prace na par minut.

A udelas to i doma, zalezi jaky mas naradi a jak se do hodinek leze, ale u hodinek za 140 necekam trezor. Bude treba pak vyjmout strojek, uvolnit osu natahu (sroubek povolit, nebo jen zatlacit na cep, upozornuju ze vubec nevim co v tom mas za masinu,ale obecne plati tohle. VYtahnout pahyl pinzetou, peanem ven. Zbytek osky v korunce, pokud jde nejak chytit do klesti vytocit, je tam zavit. Pokud to nejde chytit, zahod to i s korunkou.

Oprava je sehnat novou osku natahu a pripadne i korunku a zase slozit...

Nedarí sa mi vygooglit náhradné diely, neviete, kde ich zohnať?

Odesláno

U PR50 píšou eta2824,takže opravdu stačí oslovit mechaniky i zde ne foru,strojek nemusí ven pokud se dostaneš pohodlně na zbytek natahovcí hřídele,objednáš novou i korunku,složíš a fičíš dál :smile_anim: 140éček je přehnané.

Odesláno

Na to tahání pahýlu opatrně. Není to nic složitého, ale pokud nevíš co kde a jak, tak do toho nelez. Zanes to do normálního hodinářství a pokud je korunka v poho a je ulomená ta hřídelka, tak cena bude kolem 100, max 200,- za úpravu.

• po 3 týdnech...
Odesláno

Napis ci trci ta oska(kluc odborne povedane)az vonka,a ci je(bola) ta korunka v nich vodotesna.Pozor,je to velmi tvrdy material a krehky!Ak ja na tom kluci este kusok z korunky,tak by sa dala neaka korunka aj prisposobit!Hodinky panske z RVHP mali na kluci hrubsi zavit nez znackove zo zapadu! Mozno tam bude pasovat korunka z damskych CAJKA.VESNA,panske POLOT myslim aj.

Odesláno

Napis ci trci ta oska(kluc odborne povedane)az vonka,a ci je(bola) ta korunka v nich vodotesna.Pozor,je to velmi tvrdy material a krehky!Ak ja na tom kluci este kusok z korunky,tak by sa dala neaka korunka aj prisposobit!Hodinky panske z RVHP mali na kluci hrubsi zavit nez znackove zo zapadu! Mozno tam bude pasovat korunka z damskych CAJKA.VESNA,panske POLOT myslim aj.

Odkial si ,ja od LEVIC mozno by som ti to urobil ak nie su vodotesne.Mam suciastok nakupenych dost,aj kruniek .

Odesláno

tak mi prisli hodinky zo zmluvneho Tissot servisu naspat, vysledok?

chyba korunka, chyba cislica X.

:furious:

Jako, že jsou bez korunky úplně? No, tak to je ovšem docela husté, co to bylo za servis? :oneeyed02:

Odesláno

no korunka bola ulomena, tak som ju lepiacou paskou prilepil k hodinkam. cislica bola odpadnuta na ciferniku, ale ostala v priestore ciferniku. poslal som ich teda do autorizovaneho servisu Tissot do Galanty(alebo to bola Rimavska Sobota). zo servisu mi volali ohladom ceny opravy, povedal som, ze za tu cenu to nechcem opravovat, nech ich poslu naspat do hodinarstva, kde som ich odovzdal....a prisli uz bez korunky a cislice...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...