Klokan Odesláno 24. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2013 Zdravím, dobrými radami se tady nešetří v žádném oboru, tak bych měl také prosbu. Jako s.r.o. máme dlouhodobou pohledávku za jinou s.r.o. a už mě nebaví poslouchat jejich sliby. Rád bych pohledávku odprodal, vím, že to bude se značnou slevou, ale budu to moci pustit z hlavy. Dlužník je zatím funkční s.r.o., není v likvidaci ani konkursu, prostě jen nemá prachy. Stoprocentnímu majiteli byl bankou exekučně zabaven 100% podíl ve firmě. Řešil už někdo z vás podobnou situaci? Na netu je milión firem, které se tím zabývají, máte někdo zkušenost na základě které bych mohl oslovittu správnou? Děkuji za každý tip.
jirka404 Odesláno 24. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2013 Zdravím, dobrými radami se tady nešetří v žádném oboru, tak bych měl také prosbu. Jako s.r.o. máme dlouhodobou pohledávku za jinou s.r.o. a už mě nebaví poslouchat jejich sliby. Rád bych pohledávku odprodal, vím, že to bude se značnou slevou, ale budu to moci pustit z hlavy. Dlužník je zatím funkční s.r.o., není v likvidaci ani konkursu, prostě jen nemá prachy. Stoprocentnímu majiteli byl bankou exekučně zabaven 100% podíl ve firmě. Řešil už někdo z vás podobnou situaci? Na netu je milión firem, které se tím zabývají, máte někdo zkušenost na základě které bych mohl oslovittu správnou? Děkuji za každý tip. Hledat firmy na netu je ztráta času .
Radek K Odesláno 24. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2013 Zdravím, 1) Rád bych pohledávku odprodal, vím, že to bude se značnou slevou, ale budu to moci pustit z hlavy. 2) Dlužník je zatím funkční s.r.o., není v likvidaci ani konkursu, prostě jen nemá prachy. 3) Stoprocentnímu majiteli byl bankou exekučně zabaven 100% podíl ve firmě. 1) Pusť to z hlavy rovnou.2) Pokud skutečně nemají prachy, tak kde asi kupec získá své peníze?3) Pokud proběhla jakákoliv exekuce na podíl, tak je majitel snad banka a ta se k tomu musí vyjádřit. Co ti k tomu napsala banka?
instant Odesláno 24. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2013 Co ti banka napise na temu cross default? "Vazeny pan XY, Vacsi pes yebe. S pozdravom Banka"
Klokan Odesláno 25. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 25. ledna 2013 Díky všem.že na netu najdu starou Bellu je jasné, proto jsem se ptal tady. Prachy sice nemají, ale můžou mít nějaký majetek. Je to výrobní firma, která měla strojní vybavení, techniku, auta, atd. tak snad by bylo možné z nich něco dostat, když to vezme do ruky profík, který v tom umí chodit. To, že obchodní podíl převzala banka, snad znamená jen to, že firma změnila vlastníka ale její závazky trvají dál. Ani statutární orgány firmy se nezměnili (aspoň zatím). Jedná se o hodnotu levnějším nových rolexů, nic co by nás položilo, chtěl jsem jen aby to šmejdi neplatičský neměli tak jednoduchý. Kdyby mohl někdo doporučit nějakou spolehlivou firmu, budu rád, když ne, nechám to plavat.
instant Odesláno 25. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2013 asi si nepochopil moj prispevok. V pripade ze banka exekuovala podiel vo firme, urobila tak v prvom rade aby ochranila svoje zaujmy /rozumej pohladavky/ a vycerpala vsetky bezne dostupne prostriedky. Banky v skutocnosti podnikat vobec nechcu*, banky chcu len svoje peniaze, ktore maju instrumentalne zabezpecene omnoho lepsie ako bezni obchodni partneri. takze ak tam povodni konatelia zostanu, co bude len na nevyhnutnu dobu kym nedojde k odpredaniu majetku, bez povolenia banky si ani neprdnu. ak to chces niekomu dat, a nie je to velke - co je apriori problem - tak to daj niekomu kto to s tou konkretnou bankou "umi". inak to bude len strata casu. ______________* ona praca slachti, ale ku*vi ruky
Klokan Odesláno 25. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 25. ledna 2013 Ale je to divné. Když si půjčím peníze od banky a dám do zástavy obchodní podíl a pak nesplácím, bance zůstane podíl ale firma musí dál fungovat podle zákonů. Banka nemůže jen tak společnost vytunelovat. Existují přece nějaké zákony na ochranuvěřitelů a ani majitel nemůže vyssávat prachy z firmy jak ho napadne.Že má banka lepší nástroje k ochraně svých zájmů je jasné, ale všechno by mělo mít své meze.
IzTaPa Odesláno 25. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2013 Ale je to divné. Když si půjčím peníze od banky a dám do zástavy obchodní podíl a pak nesplácím, bance zůstane podíl ale firma musí dál fungovat podle zákonů. Banka nemůže jen tak společnost vytunelovat. Existují přece nějaké zákony na ochranuvěřitelů a ani majitel nemůže vyssávat prachy z firmy jak ho napadne.Že má banka lepší nástroje k ochraně svých zájmů je jasné, ale všechno by mělo mít své meze. pokud banka ma zastavni pravo na podil a predpokladam, ze tam byla i vinkulace na stroje, na ktere poskytla uver, takze maji predpostni pravo na uhradu svoji pohledavky. pokud si nechces najmout bandu UKcek, tvoje jedina cesta je zaloba na vydani platebniho rozkazu. tim ti 'locknes' svoji pohledavku a mel by's mit prednost pred ostatnima veritelema. nicmene predpokladam, ze spolecnost poda odpor a pujde to k soudu, coz muze trvat par mesicu navic (a mozna i let, pokud se dluznik bude odvolavat) nejsem si jisty, zda-li najdes nejakou firmu, ktera by byla ochotna odkoupit pohledavku za 'rozumne' penize (rozumej aby ti zustalo dobre procento z puvodni pohledavky)
Klokan Odesláno 25. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 25. ledna 2013 IzTaPa, díky. Asi to vzdám. Nešlo mi ani tak o peníze, s těmi už jsem se rozloučil. Těšil jsem se, že pohledávku koupí za zlomek hodnoty nějaká firma, kterádlužníkovi trochu znepříjemní život, protože já nato nemám ani gule aničas. A právníky do toho tahat nechci. Před rokem jsem měl podobný probléma na radu známého jsem najal právničku, která u mě byla během hodiny sfakturou na 10k za právní služby, které prý ale "určitě vysoudíme" a to bylo naposled, kdy jsem o ní slyšel Někdy mám chuť
Skalamander Odesláno 25. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2013 Dluží tobě, dluží bance, (pluralita věřitelů) tak podej insolvenční návrh, přihlaš si pohledávku a řeš to raději cestou konkursu než klasickou žalobou na plnění a následnou exekucí, která je pro tebe jako věřitele zdlouhavější a určitě složitější.
Klokan Odesláno 28. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 28. ledna 2013 Díky všem, po další prověrce finační situace dlužníka jde pohledávka na odpis. Už jim utekli i zaměstnanci, protože jim půl roku neplatí .... Má to tak někdo žaludek ...
Demi Odesláno 28. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2013 dost bych pochyboval, že je banka vlastníkem jakéhokoliv podílu ve firmě, spíše pokud tam je exekuce na podíl, tak exekutor tam dosadí správce a snaží se ten podíl prodat, pokud je exekuce na podíl, tak je to dluh přímo majitele firmy pokud ta firma ještě nedávno fungovala, zkusil bych najít jejich obchodního partnera, který pro změnu dluží jim a tomu pohledávku nabídnout
Klokan Odesláno 29. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 29. ledna 2013 Ano, to je jediná naděje, už se mi to párkrát povedlo u jiných dlužníků. Pracuji na tom, díky.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se