Přejít na obsah

Jak se tváří odhalení fejkaři?

Georgeisin

Doporučené příspěvky

Odesláno

Marcus:  :lol2:

Borec ale vypadá nějaký tmavší (možná tím světlem) - koza byla ?

Je to focené proti světlu, to bude asi tím. Byl to jinak elegantní padesátník společně s manželkou. Pár působící seriózním dojmem, tak jsem si ze začátku myslel, že mám štěstí na nějakého chronopacienta. Pak se mi to ale nějak celé nezdálo, myslím, že na fotce je to vidět. Koza proto nebyla. 

P.S. Jenom teď doufám, že se někdo neozve, že jsou pravé a že je to nějaká vintážní limitka. 

• Odpovědi 2,8tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

Já viděl za svůj život fejkaře tři. Jednou na jedné akci v Brně měli konferenciéra, který měl na ruce Béčka Navitimery, Samozřejmě bez jejich typického antireflexu. K němu jsem se nedostal. Druhý byl kolega v práci s oranžovýma Omegama PO. Chtěl jsem mu je pochválit, ale při bližším pohledu jsem se zarazil. Na mojí otázku, kde je koupil, se začervenal a přiznal barvu, že je má z dovolené.

Poslední a nejsmutnější je můj otec, který mi dal dokonce fejky Breitlingů for Bentley k narozkám. Vzhledem jeho tehdejsí finanční situaci jsem je mlčky přijal, strčil do šuplíku a vyndal je až loni, kdy jsem je dal malýmu na hraní.

Návštěvník Mitak
Odesláno

Prošel jsem si celé vlákno (radost z cizího neštěstí) a úplně nejčastěji se mluví o fake Breitlingách. Furt nechápu, proč zrovna tato vcelku sympatická značka s bohatou a zásadní historií musí být v ČR tak neatraktivně populární a kdejaký blb zná její jméno a snaží se na sebe přitáhnout pozornost koupením repliky. Navitimery se mi fakt líbí, ale na mém seznamu dream-watches jsou až vzadu, kvůli všem těm kolotočářům a diskofilům, kterým se ze slova Breitling stahujou půlky a nosí fake, i když možná ani netuší, že by si levnější Bčka mohli dovolit.

Odesláno

Navitimery jsou prostě pro tyto lidi strašně velké lákadlo. Jsou velké, mají moc tlačítek a je toho moc napsaného na číselníku. Co chtít víc? Navíc značku Breitling zná každé jelito a většina lidí originál nikdy neviděla a to fejkonošům hraje do karet.

Co mě ale zaráží je, že poslední dobou se dost často setkávám s replikama hodinek u mladých lékařů, kteří mají docela přehled o různých značkách hodinek, ale peníze za originál odmítají zaplatit. Takže jsem jen za poslední měsíc měl možnost vidět fake Parmigiani, Cortebert a samozřejmě několik Rolex a Breitling. Je to úplná nemoc, měli by je proti tomu začít vakcinovat. 

Odesláno

jeden kámoš pred nedávnom dostal od rodičov na 40tku "fíky jak lusk" Mont Blanc flayback rose gold dokonca v quartz  :frusty:  a hneď sa mi s nimi chválil, čo na ne poviem :helpsmilie: ... no čo som mu mal povedať tak som mu aj priamo - nepriamo povedal...

minule bol u mňa a na ruke mal svoje staré dajaké neviem aké hodinky, pýtam sa kde má "MB" ? Povedal, že doma... :photo:

Odesláno

Navitimery jsou prostě pro tyto lidi strašně velké lákadlo. Jsou velké, mají moc tlačítek a je toho moc napsaného na číselníku. Co chtít víc? Navíc značku Breitling zná každé jelito a většina lidí originál nikdy neviděla a to fejkonošům hraje do karet.

Co mě ale zaráží je, že poslední dobou se dost často setkávám s replikama hodinek u mladých lékařů, kteří mají docela přehled o různých značkách hodinek, ale peníze za originál odmítají zaplatit. Takže jsem jen za poslední měsíc měl možnost vidět fake Parmigiani, Cortebert a samozřejmě několik Rolex a Breitling. Je to úplná nemoc, měli by je proti tomu začít vakcinovat.

Fake Cortebert?To jako vazne?Ta firma ma svoje nejlepsi casy davno za sebou,ve svy dobe delala krasny hodinky a vlastni kalibry,on se ji nekdo pokusil vzkrisit?Ptam se,protoze podobne tomu je u Enicar,Favre Leuba atd....

Odesláno

Fake Cortebert?To jako vazne?Ta firma ma svoje nejlepsi casy davno za sebou,ve svy dobe delala krasny hodinky a vlastni kalibry,on se ji nekdo pokusil vzkrisit?Ptam se,protoze podobne tomu je u Enicar,Favre Leuba atd....

Jo ty Cortebertky mě pobavily nejvíc. Obdivuju tady ty Mlsounovy krásné oblekovky, takže mě to zarazilo, že se dělají i fejky.

Ale byly to hranaté skeletony toho nejhoršího čínského ražení, kterých je plný ebay, jenom někoho napadlo je tentokrát nazvat Cortebert.

Teď jsem hledal něco podobného a našel jsem toto:

post-32939-0-16074700-1427220735_thumb.jpg

http://old-clock.kz/wp-content/uploads/2012/04/cortebert-skeleton.jpg

zdroj: 

http://old-clock.kz/o-chasax/izvestnye-marki/cortebert/

Jestli je to opravdu originál, tak ty fake měly nejspíš kopírovat tento model. 

Odesláno

To už Cortébert není.Vím,že tu značku koupila italská firma Perseo a zatím nebyla obnovena,ač bych ji to moc přál.Setkal jsem se s prodejem těchto hodinek i zde v čechách,na nejpanskéhodinky.cz

Nově udělané nové pouzdro a v něm je vsazen stroj z kapesních hodinek.Vypadá to velmi pěkně,hlavně ten průhled na strojek,ale pro běžné nošení to není ono.

Dokonce měli v nabídce i toto

http://www.hodinky-panske-hodinky.cz/news/cortebert-retro-lovecky-motiv/

,ale myslím si,že to nevidělo žádnou součástku z hodinek Cortebert.To je už fejk.Jen signace a ani tak se to nikdy nepsalo

Toto je pravý stroj.Na ozubeném kolečku nápis Cortébert a tři hvězdičky k tomu a na automatech,na kotvičce nápis swiss

post-6190-0-24338400-1427222421_thumb.jpg

post-6190-0-48485300-1427222740_thumb.jpg

Odesláno

Nedělal bych z toho vědu, ostatně Picassa má doma taky málokdo, zatímco jeho kopie visí na každém druhém rohu. Kdo chce být za šaška s fejkama, ať je...

Nikdo z fejkama za šaška není, 99% lidí naprosto nezajímá co má kdo na ruce, natož aby se zajímali o nějaké fejky.

Odesláno

To už Cortébert není.....

Já jsem si myslel, že je to nějaké levota, ale tu azbuku nepřelouskám a stejně bych tomu nerozuměl. 

A díky za osvětu.  :D

Odesláno

Dá se říct,že většina je opsána z Google,z wikipedie.Ono toho moc o té firmě hold není,když jim vyhořel archív.Je to pech prostě.Ale ani na stránkách zn.Perseo jsem o znovuzrození Cortébertu nic nevyčetl.

http://translate.google.co.in/translate?hl=cs&sl=en&u=http://en.wikipedia.org/wiki/Cort%25C3%25A9bert_%28watch_manufacturer%29&prev=search

A není za co :)

Odesláno

když už se to tady oživilo. Už je to trochu neaktuální, byl to začátek března a já jsem byl po "kratší" pitce, nedopatřením se mi na datumovku dostalo číslo 31.. Ve frontě jsem byl dotázán, co to nosím za šmejd hodinky, že mi ukazují 31. únor. Smutné na tom bylo to, že on sám měl na ruce fake G-shock. No nevěděl jsem za koho se stydět dřív :D Nijak jsem to nekomentoval, nějak jsem nebyl v náladě dělat někomu osvětu..

Jen tak pro info, zrovna jsem měl orient mako, teda žádné haute horlogerie, ale pobavil :)

Návštěvník Mitak
Odesláno

Oni se fejkují i Casia?

Neznáš legendární S-Shocky za pětibábu ? :-) Buď rád!

post-36225-0-04498000-1427308876_thumb.jpg

Návštěvník Mitak
Odesláno

Kdesi tu bylo i vlákno šťastného majitele, který se ptal na tu grafickou funkci rádoby kompasu :-)

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...