Přejít na obsah

Čím se zastřelíme až se z Chronomagu zblázníme ?

Návštěvník Snow

Doporučené příspěvky

Teď nevím co jako nejde. Jestli ta výměna spouště, tak třeba u Glocka se dá koupit upravená pro terčovou střelbu. (ta původní totiž stojí za hovno)

Já mám u Glocka měněnou stojinu spouště (z 3,5 kg na 2,5 kg), celou spoušť (z původní hnusné plastové hranaté na krásnou a pohodlonou hliníkovou kulatou).

Jde koupit i pružina, od 1,5 kg až po 5,5 kg.

A co se týče vzdálenosti spoušť-ruka, všichni si ztěžovali na Berettu, že je to děsný poleno. Navíc si můžete koupit tlustý střenky a je hotovo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 1,6tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
A co se týče vzdálenosti spoušť-ruka, všichni si ztěžovali na Berettu, že je to děsný poleno.

Pokud si všichni stěžovali na Berettu, bude to tím, že nikdy nevzali do ruky šupléru a nezměřili si tu vzdálenost mezi sedlem rukojeti a spouští . Je na tom o dost líp než ČZ 75. (teda aspoň devadesátdvojka)

Odkaz ke komentáři

Pokud si všichni stěžovali na Berettu, bude to tím, že nikdy nevzali do ruky šupléru a nezměřili si tu vzdálenost mezi sedlem rukojeti a spouští . Je na tom o dost líp než ČZ 75. (teda aspoň devadesátdvojka)

Možná jo, já 75 měl v ruce jen na zkouškách na zbroják před 8 lety. Berettu mám naopak s nejtenčími střenkami a je skvělá (za celou tu dobu neudělala jedinou závadu, na rozdíl od těch, co střílejí okolo). Uvidíme, jak se s ní poměří Glock :)

Odkaz ke komentáři

Možná jo, já 75 měl v ruce jen na zkouškách na zbroják před 8 lety. Berettu mám naopak s nejtenčími střenkami a je skvělá (za celou tu dobu neudělala jedinou závadu, na rozdíl od těch, co střílejí okolo). Uvidíme, jak se s ní poměří Glock :)

Ne že bych chtěl shazovat Glocka, je to fakt dobrá praktická pistole (podle mého názoru). Dobře se hlavně nosí, bezpečně se používá (důležité pro některé policisty). Při mířené střelbě (tedy nikoliv při "kropení") by to ale asi s Berettou prohrála.

Odkaz ke komentáři

Ne že bych chtěl shazovat Glocka, je to fakt dobrá praktická pistole (podle mého názoru). Dobře se hlavně nosí, bezpečně se používá (důležité pro některé policisty). Při mířené střelbě (tedy nikoliv při "kropení") by to ale asi s Berettou prohrála.

Souhlasím :-)

Berettu mám na závody, Glocka (malinkatej v .45ACP) na nošení. S Berettou by Glock prohrál i při "kropení", tím jsem si jistej.

Já jen na nošení chtěl .45 se slušným zásobníkem a Glock to splnil. Navíc, když jsem si ho vyzkoušel, byl jsem překvapenej, jak je z toho srandovního knedlíkometu hezký a přesný střílení.

Odkaz ke komentáři

Teď nevím co jako nejde. Jestli ta výměna spouště, tak třeba u Glocka se dá koupit upravená pro terčovou střelbu. (ta původní totiž stojí za hovno)

Myslel jsem ze Glock nabizi vymenu jen stojiny (ci jak se to jmenuje) a tim snizim odpor. Ze se tim zmeni i vzdalenost spouste od ruky jsem netusil. Vlastne jsem o tom nikdy nepremyslel. S moji rukou nemam problem s beznou produkci kterou si muzu obcas zkusit.

Odkaz ke komentáři

Nevím, jestli to bude řešením, ale několik výrobců už dodává pistole se sadou výměnných hřbetů rukojeti - malá, střední, velká ruka. Mám dojem, že jsem to zahlédl u HK, Walther?..

A co takhle koupit pistoli, která v ostatních parametrech vyhovuje a nechat si udělat zakázkové pažbičky. U celoželeza by to nemusel být až takový problém.

A nebo neoprenové návleky. Přetáhnou se přes originální pažbičky a já s nimi na ČZ 75 prakticky nedosáhnu na spoušť.

Myslim ze jako jeden z prvnich to nabizel Walther, dnes uz to urcite nabizi vic vyrobcu. U P99 jsou tri. Presto ze mam maly obvod mam celkem velkou dlan a pouzivam prostredni strenku. Jinak jsem u kamarada videl pazbicku delanou ze dreva. Vyresil tim sve specificke pozadavky, dodavane mu ani jedna nesedela. Vypada to hrozne. Plast a drevo. Ale je s tim spokojeny.

Odkaz ke komentáři

Souhlasím :-)

Berettu mám na závody, Glocka (malinkatej v .45ACP) na nošení. S Berettou by Glock prohrál i při "kropení", tím jsem si jistej.

Já jen na nošení chtěl .45 se slušným zásobníkem a Glock to splnil. Navíc, když jsem si ho vyzkoušel, byl jsem překvapenej, jak je z toho srandovního knedlíkometu hezký a přesný střílení.

Knedlíkomet je mi ze všech G nejsympatičtější.

Odkaz ke komentáři

Myslel jsem ze Glock nabizi vymenu jen stojiny (ci jak se to jmenuje) a tim snizim odpor. Ze se tim zmeni i vzdalenost spouste od ruky jsem netusil. Vlastne jsem o tom nikdy nepremyslel. S moji rukou nemam problem s beznou produkci kterou si muzu obcas zkusit.

Že se bude měnit vzdálenost jsem myslím ani nenaznačoval.

Odkaz ke komentáři

Že se bude měnit vzdálenost jsem myslím ani nenaznačoval.

Tak jsem to popletl. Pochopil jsem to vcera tak, ze kolega ma problem se spousti prilis "blizko" ruky a ty mu radis vymenit spoust, aby se vzdalenost zvetsila.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem to popletl. Pochopil jsem to vcera tak, ze kolega ma problem se spousti prilis "blizko" ruky a ty mu radis vymenit spoust, aby se vzdalenost zvetsila.

Já chtěl jen upozornit, že existuje ta výměna spouště. Tím pádem by tam asi šla vyměnit i nějaká vyrobená na míru. Raději u puškaře.

Odkaz ke komentáři

Myslim ze by mel nejlepsi (jak uz nekdo radil) koupit gumovej navlek nebo kver s tema vymenejma hrbetama.

Zase pokud spoust bude stejne nejak ladit, mozna by slo ji i tvarove posunout dopredu. Ale myslim si ze zbrane sluzebniho typu (Glock, Walther...) maji vice ci mene podobne predepnutou spoust (v SA rezimu) a moc tam s tim neudelas. Kazdopadne tohle vi asi jen puskar. Na Glocky je podle me nej hlava pan Ondra v Praze a na Walther pan Tlapa v CB. Uz jsem se dostal za hranice svych znalosti takze bych obratil list...

Odkaz ke komentáři

No při závodech podle pravidel IPSC (http://www.apscr.cz) vidím mezi střelci daleko víc glocků než berett. (řádově pětinásobně)

(Na těch stránkách je i video)

Odkaz ke komentáři

Musíš mít naprosto vyjímečně velkou ruku, nebo mylné informace o držení pistole. Mám pocit, že výrobci služební zbraně vyrábějí mírně větší.

Tu tabulku asi nenajdeš, většina lidí netuší, že na něčem podobném záleží.

A teď objevná myšlenka :

Kup si pistoli, která ti v ostatních parametrech vyhovuje a nech si udělat spoušť.

Naopak, mam podprumernou ruku a proto si pri spravnem hlubokem uchopu zbran sedne hodne daleko.

Popravde jsem jeste neslysel, ze by nekdo delal custom telo spouste, ktere je u modernich zbrani vetsinou vyrobne netrivialni, minimalne nevim o zadnem puskari a napadeni zbrane ceskym kutilem se bojim jako cert krize. Zatim jsem videl jen navleky od Tyler Manufacturing apod., coz mi ale prijde dosti blbe. Umele prodlouzeni za kazdou cenu nedava smysl, protoze pak nedosahnu na DA (a kdo dnes dela SAO? 1911, 75 Tactical Srot, Br HP nechci, sportovni SIGy jsou drahe, kdo dal? Podotykam muj strop je bohuzel cca 25, max. 30tKc). Idelane bych bral zbran se stavitelnou geometrii spouste, jako byvaji sportovni specialy, ale ve sluzebnim baleni :). No nic, vzhledem k tomu, ze v podstate presne vim co chci, tak asi nezbude nez nasetrit na skladacku od pana Martinka ;)

Odkaz ke komentáři

Nevím, jestli to bude řešením, ale několik výrobců už dodává pistole se sadou výměnných hřbetů rukojeti - malá, střední, velká ruka. Mám dojem, že jsem to zahlédl u HK, Walther?..

A co takhle koupit pistoli, která v ostatních parametrech vyhovuje a nechat si udělat zakázkové pažbičky. U celoželeza by to nemusel být až takový problém.

A nebo neoprenové návleky. Přetáhnou se přes originální pažbičky a já s nimi na ČZ 75 prakticky nedosáhnu na spoušť.

1) Plastaky 750g max :(

2) Pazbicky to neresi, trigger-reach je porad stejny.

3) Gumu od Pachmayru pouzivam na jednoradaku, zas takovy rozdil to neni, asi zalezi hodne na kazde zbrani.

Odkaz ke komentáři

Díky. Margolínu jsem měl, ale byl to už fakt starý kus a pořád se rozhazovaly miřidla. Ale i tak mě moc neuchvátila - moc lehká hlaveň a celkově dost laciný dojem. Ta IZ-35 už vypadá lépe, alespoň tedy na obrázcích. Máš nějaký tip, kde se dá vidět naživo a popřípadě koupit? Ale zatím se asi nejvíc přikláním k té Hammerli X-esse.

Bohuzel neposlouzim. Zkus se kouknout sem: http://www.strelectvi.cz/forum/bajkal-i-35...osti-t1384.html ...a pripadne tam napis, jestli ji nema nekdo v miste bydliste.

Odkaz ke komentáři

Díky. Margolínu jsem měl, ale byl to už fakt starý kus a pořád se rozhazovaly miřidla. Ale i tak mě moc neuchvátila - moc lehká hlaveň a celkově dost laciný dojem. Ta IZ-35 už vypadá lépe, alespoň tedy na obrázcích. Máš nějaký tip, kde se dá vidět naživo a popřípadě koupit? Ale zatím se asi nejvíc přikláním k té Hammerli X-esse.

Jeste se omlouvam za spam, bohuzel nemam osobni zkusenost, ale dle referenci je IZ sportovni naradi o tridu vys, otazkou zustava, zda potencial bezny nasinec vyuzije (ja ne :) )

Edit: Sorry za pleveleni threadu, mel jsem dnes napilno k :hang: a prispevky se mi porad nechtely ukazat k editaci...

Odkaz ke komentáři

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...