Přejít na obsah

Prim Traktor

Doporučené příspěvky

Taky jsem asi z jine planety. Nove pouzdro za 6800 Kc? Jako omlouvam se za zcela zjevny off-topic, ale limitka Jen pockej nas vysla sakumprask na cca 5500, a to je samozrejme v nerez pouzdre, s vodotesnosti 200m, a se vsema doplnkama navic, ktere nebudu vyjmenovavat, protoze jeste nejsou uplne zverejnene... ;) Kazdopadne tomuhle rikam hodne muziky za mrzky peniz... samotne pouzdro (bez montaze, pretesneni...) za takovou palku, to uz taky fakt nedam. A to rikam jako hejl, ktery si v Eltonu nechal dvakrat udelat kompletni renovaci. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 905
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník Ondra

prim-ky: Jak se to vezme... jde vlastne o kusovou individalni vyrobu, zadna serie neexistuje. Taky moc ocelovych kousku s kalibrem 50/52 na chronomagu neni. Hodinky navic verne odpovidaji puvodni dokumentaci vcetne loga, s tim, ze jsou navic z prakticky nesmrtelneho materialu (narozdil od mosazi) a s pruhledem na strojek. In-house kalibr navic. Maji vice nez 55-letou historii. Navic jsou nase :)

Tohle masovka ze Svajcu nebo Japanu nenahradi... Alespon mne ;)

Upraveno uživatelem Ondra
Odkaz ke komentáři

Osobně bych to viděl tak, že si koupím traktory s dobrým cifrem, ručkama a strojkem a přehodím to do nerez pouzdra a mám pěkný hodinky za 10K. Levnějc to stejně v českých podmínkách nejde udělat v tak malé sérii. Za kolik by jste si to pouzdro představovali? Za 2tisíce? Je to kusová výroba. Vyrobte toho 100000 ks a pak si můžeme bavit o pouzdru za 500Kč.  

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Ondra

Ondro, ano. V necem mas pravdu. Ale videls nekdy samostatne pouzdro od Traktoru? Co tomu rikas? Nebo lepe receno, co rikas na slozitost vyroby takoveho pozdra?

Videl, mam ho. No jenze takhle polozkove se to neda brat. Ta firma se vyrobou hodinek musi uzivit - zaplatit platy zamestnancum, energie, dane atd. A porad je to vyroba v malem. A myslim, ze levneji ti ho nikdo nevyrobi... Navic za sebe oceňuji, ze presne odpovida puvodni predloze.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Ondra

Vím, že pouzdra nevyrábějí v tisících kusech,ale po jednom kusu taky ne.

Před 55 lety možná to pouzdro bylo vyrobeno levněji než v dnešní době CNC strojů.

To asi ano, uz z duvodu uspor z rozsahu produkce. Elton jede v malem.

Odkaz ke komentáři

Představa o tom, že vezmete kousek nerezu(na jedno pouzdro stojí zhruba 25kč) a vypadne vám konečné finální pouzro je zkreslená. Musít to projít přes čtyři stroje. Ty někdo obsluhujem, seřizuje a programuje.  Je celkem jedno, jestli se vyrábí pouzdro na traktory a nebo na sporty(bavím se o spodním dílu). Je to stějně nárorčné na výrobu, pokud je už obrobek upnut a seřízen na cnc stroji.  

Odkaz ke komentáři

No, ja se uz zlekl, za mluvis o dynku s pruhledem. :)

Pac za nej si Elton zada dalsich 3400 Kc.

Hele, politika Eltonu mi je celkove nesympaticka a tak jsem asi skepticky i k renovacim. Jednu jsem si tam nechal udelat a hned hodinky prodal. To kouzlo stareho Primu na me nejak vubec nedychlo.

Takze kdo chce, at jim klidne tu necelou dvacku vysoli. Ja mam od Traktoru dva original kousky, ktere jsem poridil v luxusnim stavu po 3000/kus. A jsem spokojeny, protoze to ma sberatelskou hodnotu. Krom limitky s lvickem me uz dnes nove Traktory neberou. ;)

Odkaz ke komentáři

Cena za pouzro na traktory za 6800kč je určetě v českých podmínkých strojírenství v kusové výrobě celkem férová a proto jsem na to i reagoval. Pak maj cenu pouzdra na Diplomaty za 50K. To nějak nechápu, páč ta cena by se měla tím pádem pohybovat okolo 15000kč. Někde se ale holt vydělat musí. Traktorová pouzdra to rozhodně nebudou:)

Odkaz ke komentáři

Představa o tom, že vezmete kousek nerezu(na jedno pouzdro stojí zhruba 25kč) a vypadne vám konečné finální pouzro je zkreslená. Musít to projít přes čtyři stroje. Ty někdo obsluhujem, seřizuje a programuje.  Je celkem jedno, jestli se vyrábí pouzdro na traktory a nebo na sporty(bavím se o spodním dílu). Je to stějně nárorčné na výrobu, pokud je už obrobek upnut a seřízen na cnc stroji.  

Ano obsluhuje,programuje, seřizuje..... Obsluha stroje určitě nedělá jedno pouzdro na traktory,pak hned přehodí na spartakovské a po obědě na Sporty 2, vše po jednom. Program je uložen v paměti stroje.

Proto se mi zdá cena vysoká.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Ondra

Tak PS2 pouzdro od Parexa koluje svetem uz dlouho. Igeny jsou taky v plnem proudu. Ted ocekavam Diplomaty a Traktory. Jsem zvedavy, kdy se objevi na trhu. :)

Diplomaty s novym "neofiko" pouzdrem se nedavno vydrazily na aukru... myslim pres 30K ;)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...