Přejít na obsah

Nošení hodinek

163 hlasů

1. 1. Levá nebo pravá ruka

• Nosím hodinky na druhé ruce než kterou pracuji.
      134
    • Nosím hodinky na ruce kterou pracuji.
      15
    • Jsem odnaučený levák, hodinky nosím na levé ruce.
      8
    • Jsem odnaučený levák, hodinky nosím na pravé ruce.
      2
    • Kam je ráno nasadim tam jsou.
      4
  2. 2. Zápěstí

• Hodinky nosím před zápěstím (blíže dlani).
      93
    • Hodinky nosím za zápěstím.
      70
  3. 3. Pozice ciferníku

• Běžná.
      154
    • Ciferník na tepně.
      1
    • Dle typu hodinek a nálady.
      7

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Zdravím. Jakožto, že jsem tvor zvídaví a občas přehnaně přemýšlející, dostal se můj zaneprázdněný mozek ke ´stylu´ nošení hodinek.

Kupříkladu problematika levé či pravé ruky. Je pravda, že kterou rukou děláš, opačná měří čas? A co ti které přeučovali z levé na pravou jak tomu kdys bylo. Kde oni nosí hodinky?

Proč někteří nosí hodinky před zápěstím a jiní za? Má to i jiný důvod, než pocit pohodlí?

A tak jsem vám tu udělal, pro alespoň částečné ukojení mé zvědavosti, malý testík. S radostí si i něco k dané problematice přečtu.

Pokud tím někoho popudím, či duplikuji tak se omlouvám a smažte to.

Příjemnou zábavu.

A abych tedy začal. Jsem pravák a hodinky nosím na levé, prostě jen proto, že na pravé mně ´překáží´.

Hodinky nosím převážně za zápěstím, neb mam hubenou ruku a když je mám před, tak mně zápěstní kloub divně deformuje tah, náramek.

Upraveno uživatelem Chobot
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prava alebo lava, ako pises, aby najmenej zavadzali.

Pred a za, podla anatomie ruky.

Ina veda v tom asi nebude.

Potom este ze cifernikom na chrbte ruky alebo dolu, ale to uz je asi o divnosti :)

Tip na další dotaz, děkuji. No třeba má někdo nějaký speciální důvod, proč nosí své hodinky tak jak je nosí a já ho chci znát. A především ti odnaučení by mě zajímali. Mam jednoho v rodině a vim, že ho to ´dost mate´. Neumí všechno oboouma rukama, ale ani jednou. Prostě má pro různé činnosti různou ruku (např. pravou dokáže jíst a levou zatlouct hřebík :D )

Odkaz ke komentáři

Zdálo se mi podezřelé, že by se tu taková věc neprobírala, leč problém je ve zdejšim vyhledávači. Když zadam ´Jak nosit hodinky´, což je dokonce přímo nadpis prvního tebou nadneseného tématu tak mi to vyhodí:

Pouze jedny hodinky? (One-watch guy)

Pomoc s výběrem Švýcar

Prim sport I - Igen - chlubící vlákno

T-touch expert?

Philippe Dufour

STEINHART "Nav.B-Uhr REPLICA limitiert B-Muster

Jaký řemínek na Seiko Sarb 033 - poradíte?

Atd, atd. Nic co bych potřeboval a to se mi zde stává stále. Aspoň že člověk získává trochu přehled častou návštěvností, což se ale ´mrtvých témat netýká.´

Jen aby jsme zabránily zbytečným diskuzím. Pravděpodobnost, že by to bylo mnou je nereálná :lamo: :)

Každopádně aspoň ta anketa je originální a tudíž budou reálná čísla. Díky za odkazy.....

EDIT: Vlastně teď mi došlo, že když jsem tu něco hledal tak to celkem fungovalo vygůglit s ´přívlastkem´ chronomag, jenže to je ta hlava nacpaná blbostma, která neudrží důležité věci a postupy. Snad příště...

Upraveno uživatelem Chobot
Odkaz ke komentáři

Jsem pravák a hodinky nosím na levé ruce za zápěstím. Normálně je nosím ciferníkem na hřbetu, když si vzpomenu, tak je na spaní dávám na tepnu ( ale už s nimi nespím, zjistil jsem, že se mi méně zpožďují, když jsou celou noc na stolku). Ještě jsem to zkoušel teď v autoškole dát si hodinky na tepnu a je to fajn (ale vzhledem k tomu, že jsou většinou v autech hodiny, tak je to zbytečné).

Odkaz ke komentáři

Tak jsem obohacen o novou teorii zkusil doma si dát hodinky cifrem na tepnu, protože už asi 2* měly namále (ty úzký chodby) a hned sem je ´kuchnul´ :unsure: . Takže tahle strategie u mě nefunguje. Nicméně asi je pravda, že se na ně takto lépe kouká, člověk nemusí tak vykrucovat ruku.

To s tim spanim (nezlobte se na mě, každý dle svého gusta), mi přijde už trochu divný.........jako sex v ponožkách :)

Tak hop, hop. Jen tak dál. Je nás tu 20 tis. a hlasovalo jen 30. S takovou to nebudou moc relevantní výsledky.

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Jsem odnauceny levak a nosim hodinky na prave ruce. Prece jen vse krome psani delam levou. Vadi mi na tom jedna vec- hodinky jsou az na vyjimky delane pro pravaky, takze nejen ovladani/korekce/natah nejsou uzpusobeny levakum, ale take esteticky dojem na prave ruce (hladkou stranou pouzdra ven) neni idealni

Odkaz ke komentáři

klasika-

pravák,

na levé,

spím s nimi jen mimo domov (asi abych je nikde nenechal :-) ),

ciferník "běžně"  (i když jsem je již párkrát trefil)

nějak jsem nepochopil, jak by mohlo být možné nosit hodinky před zápěstím ;-)  takže....

Jde to. ale je to na hovnajz:)

Odkaz ke komentáři

Já to pochopil takhle:

PŘED

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

ZA

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Červená čára ukazuje, kde mi končí předloketní kosti.

Odkaz ke komentáři

Když to vezmu čistě podle sebe. Tak i když si dam hodinky před zápěstí, tak jakmile párkrát hnu rukou, stejně se posunou za.
Nicméně chápu, že pokud má člověk předloktí ´jako pepek námořník´, tak tento ´problém´ nemá.

Další faktor může být že nosim buď tah, či náramek(železo), který má ´menší přilnavost´ ke kůži než pásek(kůže, látka).

Vodouch2: Jo, to chápu, to by mě taky sr.... Jak z praktického hlediska, tak i z estetického.

Odkaz ke komentáři

Ty Orienty mi sednou před zápěstí samy, když je mám na tahu nebo jim ten strap o dírku povolím. Víc pak po ruce cestují; pokud někam zvednu ruku, tak mi samozřejmě popojedou na předloktí, nicméně jak ruku vrátím, sjedou zpátky před zápěstí. Pocitově je tam mám radši, takže je téměř vždy nosím navolno.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...