?????? Odesláno 22. dubna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 22. dubna 2013 Ano, je to stejný model. Já právě chci koupit ještě tyto modré Seika. Ohledně prodeje... už jsem pročetl pravidla, mám na Aukru účet a mohu nabídnout prodej tam.
hejdik Odesláno 22. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2013 No projít si tím musí asi každý.Já jsem podobně začínal a blbnul jsem podobně s primkama.
murco Odesláno 22. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2013 Po tých modrých pokukujem na Ebay-i aj ja ! Myslím, že u toho istého predajcu.
Bebe Odesláno 22. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2013 A o kolko Kč to vyslo menej ako kupovat u nas?
marecek Odesláno 23. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2013 A o kolko Kč to vyslo menej ako kupovat u nas? Presne to mi napadlo, ze ci kvoli 500 korunam sa oplati riskovat ze sa budes musiet ucit dni napisane rozsypanym cajom v lepsom pripade nieco nezrozumitelne v latinke :-) Sent from my GT-P7500 using Tapatalk HD
Jezevcik2 Odesláno 23. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2013 Presne to mi napadlo, ze ci kvoli 500 korunam sa oplati riskovat ze sa budes musiet ucit dni napisane rozsypanym cajom v lepsom pripade nieco nezrozumitelne v latinke :-)Sent from my GT-P7500 using Tapatalk HDCokoli jsem objednal z Asie, tak přišlo s angličtinou/španělštinou, nebo angličtinou/římskými číslicemi. Mám ale dojem, že byl jazyk vždy popsán předem v nabídce.Přinejhorším snad není takový problém, trochu si rozšířit obzory a těch pár dní ve španělštině se naučit.
?????? Odesláno 23. dubna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 23. dubna 2013 (upraveno) Lze ušetřit několik set korun, pokud do toho nenahlédne celnice, tak i několik tisíc. Na mojich hodinkách je dvojkombinace, nastaveno na angličtinu, takže se v pohodě zobrazuje jen Mon, Tue... Vše je popsáno předem. Hodinky na export mají většinou angličtinu. Poštovné je za další kus už malé, takže se oplatí koupit více. Balíček je pak ale těžký (na velikosti až tak nezáleží) a celníci do toho jdou.Pokud je tam přiložená faktura, automaticky to proclí. Pokud tam není, tak dají výzvu k dodání podkladů. Upraveno 23. dubna 2013 uživatelem ??????
murco Odesláno 23. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2013 Ja to nebudem držať v tajnosti. JA som vydražil seiko 5 za $28 plus $25 poštovné, čo je $53.To je plus-minús 40?.Ale to som skúšal dlho vačšinou sa vydražia o 10-15 dolárov drahšie . U nás som ich videl tak od 108-130?. A keď som si nechal posielať niečo z Číny alebo zo Singapuru, tak to colníci zatiaľ nechali tak, asi v domnení, že ide o lacné šunty a nechce sa im to rozbalovať, narozdiel napríklad od USA, kde som sa už celkom preplatil pár krát. Preto radšej objednávam v Ďalekého východu ako z USA.
instant Odesláno 23. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2013 zo singapuru ti pridu bez cla snad aj Grand Seiko.. day-date vzdy obsahuje bud anglictinu alebo rimske cisla.. popravde, bez anglictiny som day wheel u Seika snad este ani nevidel
Bebe Odesláno 23. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2013 Ja to nebudem držať v tajnosti. JA som vydražil seiko 5 za $28 plus $25 poštovné, čo je $53.To je plus-minús 40?.Ale to som skúšal dlho vačšinou sa vydražia o 10-15 dolárov drahšie . U nás som ich videl tak od 108-130?. A keď som si nechal posielať niečo z Číny alebo zo Singapuru, tak to colníci zatiaľ nechali tak, asi v domnení, že ide o lacné šunty a nechce sa im to rozbalovať, narozdiel napríklad od USA, kde som sa už celkom preplatil pár krát. Preto radšej objednávam v Ďalekého východu ako z USA.No tak to už hej, to dava zmysel. A keby sa to ešte doplnilo dalsimi hodinkami, tak to je skoro zadarmo. V podstate je to poštovné rovnako drahé ako hodinky. Až sa čudujem, že sa to predava tak lacno, a je to pritom original.
murco Odesláno 23. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2013 Ja sa až tak nečudujem, poštovné treba brať na ebay-i s rezervou,keďže si to každý určuje sám, aspoň to tak vyzerá, 25 dolárov to určite nebude. Podľa mňa ide skôr istotu, že na tom zarobia. Ale pre nás to je výhoda, lebo nemyslím, že by sa platila daň z poštovného. Myslím, že poštovné oslobodené od dane, ale ruku do ohňa by som zato nedal. Ale je rozdiel platiť DPH z 28 a 53 dolárov. A vôbec sa nebojím toho , že sa im to oplatí. Keď dajú za hodinky 10? , tak je to podľa mňa veľa, výrobná cena bude ešte omnoho nižšie. Seiko5 sú síce japonské hodinky, ale tie o ktorých hovoríme sú vyrábané v Malajsii, v Číne atď.
flivver Odesláno 23. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2013 Platí sa DPH aj z poštovného. Do úhrnnej hodnoty zásielky sa započítava aj poštovné. Detaily tu. Inak ja mám tiež skúsenosť, že z Ázie veci prídu rovno na poštu, z US často končia na colnici a platím DPH.
Jezevcik2 Odesláno 24. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2013 Inak ja mám tiež skúsenosť, že z Ázie veci prídu rovno na poštu....Na to se absolutně nedá spoléhat. Může být tak i tak. Lepší je připravit se na tu horší variantu a pak být třeba příjemně překvapen.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se