Přejít na obsah

ASKANIA Taifun 5000

Doporučené příspěvky

Odesláno

Podivné logo, podivná značka, podivná kolekce hodinek. Na to, že se chlubí více než 140 letou hodinářskou tradicí mají celkem zvláštní panoptikum hodinek. Za mě palec dolů.

Odesláno

mne pride zaujimave puzdro - je to zlozene z 3 casti? a ta vec na deviatke, to je? heliak?nejaky bazmek drzi cast puzdra k hlavnej casti?

nepaci sa mi datum natlaceny na 3 a cisla vseobecne su nejake velke.

Luneta je voci ciferniku pozunuta alebo je to sposobene umenim fotografa..

Odesláno

Askania mi z nějakýho důvodu spíš přijde ruská než německá s divným zastaralým designem. To by mě zajímalo kolik jich ročně za ty ceny prodaj. Třeba takovej model Berlinale za 108tk.. Kdo to nosí?

Odesláno

Askania mi z nějakýho důvodu spíš přijde ruská než německá s divným zastaralým designem. To by mě zajímalo kolik jich ročně za ty ceny prodaj. Třeba takovej model Berlinale za 108tk.. Kdo to nosí?

Nosi to hlavne Helmuti  :whistling:  ... ne ted vazne, to co nam tady prijde divny, tak v Nemecku Askania docela jede. Z vlastni zkusenosti co jsem videl v Berline, tak reklama a jak se tato znacka prezentuje verejnosti... o tom se muze znacce z NMnM jen zdat a tise zavidet. 

Odesláno

mne pride zaujimave puzdro - je to zlozene z 3 casti? a ta vec na deviatke, to je? heliak?nejaky bazmek drzi cast puzdra k hlavnej casti?

nepaci sa mi datum natlaceny na 3 a cisla vseobecne su nejake velke.

Luneta je voci ciferniku pozunuta alebo je to sposobene umenim fotografa..

Je to úplne krivo odfotené. Čísla sú veľmi podobné (až podozrivo) tým na Mühle-Glashütte Marinus, akurát že na Marinuse to zvládli a je to paráda, tu nie. Prerastené logo, tá dátumovka...

Odesláno

.... Na to, že se chlubí více než 140 letou hodinářskou tradicí mají celkem zvláštní panoptikum hodinek. Za mě palec dolů.

Německá značka Askania má skutečně tradici delší 140 let, jenže to není tradice hodinářská. Ta je opravdu záležitostí až 21.století. 

Více o historii firmy Askania je pak v mém blogovém článku o hodinkách našeho letectva.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...