Voris Odesláno 19. března 2007 Nahlásit Odesláno 19. března 2007 Zdravím, můžete mně jakožto hodinářskému elévovi prosím doporučit nějakou literaturu objasňující základní mechanismy funkce mechanických hodinek? Jistě, mohu si objednat CD za 100Kč od někoho z tohoto fóra, ale bojím se, že z něj budu mít totéž co prvňáček z přednášky vysokoškolské matematiky. Doporučíte mi nějakou publikaci typu Stručný úvod do hodinařiny nebo Hodinařina pro zelenáče? :-) Předem díky.
Olda Odesláno 19. března 2007 Nahlásit Odesláno 19. března 2007 Zkus: Stanislav Michal, Hodiny podtitul Od gnómónu k atomovým hodinám. Jak je z názvu jasné nevěnuje se moc malým hodinkám, ale je to dost jednoduše podané. Navíc hezké obrázky starých hodin. Toho CD bych se nebál, tedy pokud víš co je západka a že čára záběru cykloidního ozubení je tvořena dvěma oblouky :-)
RomanKu Odesláno 15. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2007 Amateur watchmaking - Per Tophammer. Slušně vysvětlené základy oprav hodinek ale v angličtině.
kubson Odesláno 15. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2007 RomanKu napsal: Amateur watchmaking - Per Tophammer. Slušně vysvětlené základy oprav hodinek ale v angličtině. Torphammar
kubson Odesláno 15. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2007 btw ta kniha vyjde na cca 1000 kč není tady nějaký amorální pirát, který by se chtěl podělit o náklady?
RomanKu Odesláno 15. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2007 A možná,že bych byl i trochu amorální pirát.Poštovné a bankovní transfer to trochu prodražuje. Vyšla mě asi na 1150 Kč.
Návštěvník Kamil Odesláno 15. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2007 kubson napsal: btw ta kniha vyjde na cca 1000 kč není tady nějaký amorální pirát, který by se chtěl podělit o náklady? Jak to chceš udělat? Kdyžtak mi napiš.
kubson Odesláno 15. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2007 Kamil napsal: kubson napsal: btw ta kniha vyjde na cca 1000 kč není tady nějaký amorální pirát, který by se chtěl podělit o náklady? Jak to chceš udělat? Kdyžtak mi napiš. kdyžtak jsem napsal
kubson Odesláno 23. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2007 kdyžtak sháním ještě někoho do party kvůliva té knize Amateur Watchmaking - pište, volejte, faxujte
Alaska Odesláno 23. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2007 Safra, ne že ne, ale taky bych se přidal k "amorálním" na jejich stranu :-). How?
kubson Odesláno 23. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2007 zksu kontaktovat RomanKu - my už jsme to myslím naředili dostatečně..Torphammar musí taky z něčeho žít
vana Odesláno 23. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2007 V knize Hodiny od S. Michala jsou perfektně rozebraný krokový mechanismy. Podrobnější pojednání sem ještě nečet...asi si doplnim svojí CD kolekci
RomanKu Odesláno 23. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2007 Já mám Boukala - Opravy hodinek,Martínka-Základy hodinářství, Sladkovského - Učebnice hodinářství a tam je to rozebrané do všech podrobností , včetně všech různých uhlů nastavení a podobně. Torphammer je perfektní pro základní pochopení jak to funguje a jak je to v těch pouzdrech poskládané aby to fungovalo.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se