Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím,

můžete mně jakožto hodinářskému elévovi prosím doporučit nějakou literaturu objasňující základní mechanismy funkce mechanických hodinek?

Jistě, mohu si objednat CD za 100Kč od někoho z tohoto fóra, ale bojím se, že z něj budu mít totéž co prvňáček z přednášky vysokoškolské matematiky.

Doporučíte mi nějakou publikaci typu Stručný úvod do hodinařiny nebo Hodinařina pro zelenáče? :-)

Předem díky.

Odesláno

Zkus: Stanislav Michal, Hodiny podtitul Od gnómónu k atomovým hodinám. Jak je z názvu jasné nevěnuje se moc malým hodinkám, ale je to dost jednoduše podané. Navíc hezké obrázky starých hodin. Toho CD bych se nebál, tedy pokud víš co je západka a že čára záběru cykloidního ozubení je tvořena dvěma oblouky :-)

• po 4 týdnech...
Návštěvník Kamil
Odesláno

kubson napsal:
btw ta kniha vyjde na cca 1000 kč není tady nějaký amorální pirát, který by se chtěl podělit o náklady? wink.gif

Jak to chceš udělat? Kdyžtak mi napiš.

Odesláno

Kamil napsal:
  kubson napsal:
btw ta kniha vyjde na cca 1000 kč není tady nějaký amorální pirát, který by se chtěl podělit o náklady? wink.gif

Jak to chceš udělat? Kdyžtak mi napiš.

kdyžtak jsem napsal

• po 2 týdnech...
Odesláno

V knize Hodiny od S. Michala jsou perfektně rozebraný krokový mechanismy. Podrobnější pojednání sem ještě nečet...asi si doplnim svojí CD kolekci biggrin.gif

Odesláno

Já mám Boukala - Opravy hodinek,Martínka-Základy hodinářství, Sladkovského - Učebnice hodinářství a tam je to rozebrané do všech podrobností , včetně všech různých uhlů nastavení a podobně. Torphammer je perfektní pro základní pochopení jak to funguje a jak je to v těch pouzdrech poskládané aby to fungovalo.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...