Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
FAKTA:

Limitka Španělského výrobce hodinek, firmy Prometheus. Je vydáno 77 kusů od každé ze čtyř barevbých variant - bílá, žlutá, tmavě modrá a černá. Pouzdro i tah z nerezu - vše řádně těžké, utěsněno na 300m. Povrch kompletně kartáčovaný, tedy odolný proti vlásečnicím.

Luneta je jednosměrně otočná a tady je jedna zvláštnost - má 90 kliků. Probíralo se to v zahraničních diskusích, kde Prometheus nabízel nápravu, bohužel, já mám smůlu - jednak jsem se ozval pozdě a druhak je náprava určena pouze pro ty, kteří nakupovali přímo u Prometheusu a já mám hodinky z druhé ruky (to je tedy politika). Jak je možné že se taková bota ve výrobě stane a vše odhalí až zákazníci, když jsou hodinky dávno v distribuci raději neřeším. Luneta. Použit motor NE15A, což není nic jiného něž známý 6R15 od Seika, přejmenovaný pro třetí výrobce, který je používaný například v Seiko Sumo. Tento strojek má hacking a možnost ručního nátahu (je to automat). Rezerva natažení 50hodin. Navíc je údajně vyráběn s mešími tolerancemi než třeba klasika 7s26, což jej činní přesnějším. Momentálně se zpožďují o cca 1s denně, kdyz je nechám ležet na korunce tak se mírně předchází. Tah typu Oyster je masivní s prodlužovací sponou na neoprén.

PARAMETRY:

pouzdro - nerez 316L

tah - nerez 316L

průměr pouzdra bez korunky - 43mm

výška pouzdra - 14,4mm

rozteč nožek - 22mm

hmotnost - 195g

šroubovací korunka s logem výrobce

voděodolnost 300m nebo 30ATM

safírové sklíčko 3,5mm silné s vnitřním antireflexem

ciferník s 12 tritiovými trubicemi (T25) na hodinových indexech, 12 oranžová, vše ostatní zelené ručičky, každá s tritiovou trubicí (tedy tři:-))

jednosměrně otočná luneta s tritiovou trubicí na indexu 0

Strojek od Seika NE15A (Seiko 6R15)

SUBJEKTIVNÍ DOJEM po 3/4 roce denního nošení.

Pěkné hodinky - kombinace Seiko 6R15, tritium a Safír. Jsou to moje první a zatim jediné hodinky s tritiem, takže jsem nadšen:-) Velice pěkný je design ciferníku, kdy trubice na 3, 6 a 9 jsou natočeny kolmo k ručičkám. Malé logo výrobce a datumovka na 4,5 hodině neruší a vše tak působí minimalisticky v kontrastu s agresivně vyvedenou lunetou. Výborná je čitelnost za jakýchkoliv světelných podmínek. Taktéž idea "automaty s tritiem" má své kouzlo - hodinky běží a svítí pořád samy, nepotřebují žádné baterky, nic:-) Tvar a provedení pouzdra je tvarově jednoduchý. Dýnko nemá plastický reliéf, jako většina potápek ale jen vyleptanou medůzu (Jellyfish). Tah je pěkný, občas mě zatáhne (jsem neandrtálec), ale dá se to v pohodě vydržet.

post-22152-0-29805000-1364066664_thumb.jpg

post-22152-0-12439900-1364066669_thumb.jpg

post-22152-0-18950100-1364066672_thumb.jpg

post-22152-0-08180900-1364066677_thumb.jpg

post-22152-0-36376400-1364066681_thumb.jpg

post-22152-0-97769700-1364066684_thumb.jpg

post-22152-0-86153200-1364066689_thumb.jpg

• po měsíci...
Odesláno

Díky za recenzi!

Pěkný hodinky! A 90ti pozicovou lunetu ber jako ojedinělou přednost, než chybu - každopádně mazec :sad01_anim: . Piva v knajpě holt musíš počítat po dvou :-)

Buď tak hodný, pls, a hoď jsem foto korunky. Dík

Odesláno

Tapu a nevim,nejaky "butikovy" brandy jsem uz vyzkousel,tady mi ale chybi spetka invence.Jo,brutalni divery to jsou,snad ani honem nevidim reminescenci na slavnejsi model,ale,byt divery mam fakt rad,nechytly me za kule...

..

Odesláno

Butikovym brandem bych to asi nenazyval, ale budiz.. reminiscenci na slavnejsi model myslis neco od Rolexu?

Odesláno z mého GT-I8190N pomocí Tapatalk 2

Odesláno

no,ja to myslel tak,ze je to jedna ze znacek,jako Armida,Helson,Deep blue,Benarus,Halios atd.,mne se vetsina tech hodinek moc libi,ale je fakt,ze v mnoha pripadech kopcej slavnejai modely,ne nutne Rolexu,ale treba IWC,Favre Leuba,Kobold atd.,vetsinou tam ta inspirace je videt,u tvych Prometheu jsem to myslel tak,ze na prvni pohled neimitujou design jinyho brandu,nebo to v tom alespin nevidim:-)Hezky hodinky to jsou...

• po 2 týdnech...
Odesláno

Aha, spatne jsem si tvuj prispevek precetl. Pochopil jsem to jako ze *jsou* reminiscenci na .... tak to sorry.

Odesláno

Po něčem podobném teď pokukuji a musím říci, že hodinky se mi líbí. Snad jen si nedovedu představit funkčnost tritia pod vodou. Moje zkušenost z Vostoků - za sníženého osvětlení oproti klasické lumi nic moc, ve tmě se ovšem situace obrátila.

Odesláno

no, taky me to napadlo...ale kdybych se potapel, tak si vezmu oranzovy monstra. uz kvuli cene.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...