Lovap Posted March 22, 2007 Report Posted March 22, 2007 Keď som v pomerne nedávnej dobe objavil Chronomag, celkom ma to "chytilo". Pri hľadaní hodiniek, ktoré by mi sprostredkovali v čo najvyššej miere to o čo podľa mňa v hodinárstve ide - pohybujúce sa mechanické súčiastky - našiel som pojem "skeletony". Celkom to ich charakteristiku vystihuje. Z dôvodu čo najlepšieho pohľadu na strojček /resp. priehľadu cez strojček/ vyzerajú strojčeky takýchto hodiniek ako "kostry" klasických kalibrov. Keďže nemám moc financií, najprístupnejšie pre mňa sa ukázali vreckové skeletonové Molnije. Tak som si ich obstaral na ruwatch.com. Cena 164 Euro aj s poštovným. Dorazili v poriadku cca po týždni po zaplatení. No a teraz nejaké skúsenosti. Mali by byť z nerezu, pri pohľade z boku jednotlivé časti tela hodiniek tvoria akoby "sendvič" - stredná časť je z lešteného materiálu, vrchná a spodná časť asi z brúseného nerezu. Vo vrchnej časti (líc) sú zahĺbené/vyrazené čísla vykryté čiernou farbou. V spodnej časti (zadná časť hodín) je dole výrez na otvorenie - nemá to nijaký pánt, takže to vyzerá ako zaklapávacie veko. Podotýkam však, že som ich nerozoberal, len to tak vyzerá. Priznávam sa, nemám ani náradie a ani odvahu s nimi čokoľvek robiť . Pri naťahovaní som si všimol značnú vôľu korunky a divné (chrapčavé) zvuky vychádzajúce z naťahovacieho mechanizmu. Snáď sa to časom spraví. Presnosť hodiniek síce za takú krátku dobu nemá cenu nejako riešiť ale za 13 hodín predbiehajú o 4 min. Neviete niekdo - zvyknú sa nové strojčeky predbiehať alebo meškajú? A upraví sa to do nejakého normálu? A ešte niečo: pri vytiahnutí korunky ako na naťahovanie sa niekedy stane že strojček sa jednoducho zastaví. Je to normálne? Nejaké fotky z webu, kde som to kupoval:
Foundryman Posted March 22, 2007 Report Posted March 22, 2007 Hmmm, to předbíhání a "chraplavost" bych viděl na reklamaci. 4 minuty za 13 hodin se nespraví.
31682 Posted March 22, 2007 Report Posted March 22, 2007 Hmmm, to předbíhání a "chraplavost" bych viděl na reklamaci. 4 minuty za 13 hodin se nespraví. Foundryman má asi pravdu, ale stejně bych je nechal týden běžet a počkal zda se aspoň trochu neusadí. Potom zvaž, vyjdou-li tě levněji náklady na reklamaci nebo je dát rovnou seřídit k hodináři.
Recommended Posts