georg Odesláno 5. února 2006 Nahlásit Odesláno 5. února 2006 Nikde jsem o tom tady na fóru nenašel zmínku (možná jsem nehledal dobře), ale co se dá zjistit (vyčíst) na ručně provedených značkách a s různými lomítky číslech na vnitřní straně dýnka? Je to skoro vždy na starších a starých hodinkách. Usuzuji, že tam jsou nějaké podpisy hodinářů, ale např. datum mi tam nikde nevychází. Víte o tom někdo více?
Pavel K Odesláno 5. února 2006 Nahlásit Odesláno 5. února 2006 Já jsem se s tím setkal u kapesních hodinek a většinou mi tam vycházely uvěřitelné datumy.Např. hodinky Zenith zhruba z dvacátých let: 1.10.28 a pak 7/VII 64 a 2/VIII 76. Ty pozdější data od jednoho hodináře ve sloupečku pod sebou a podpis nad nimi.
georg Odesláno 5. února 2006 Autor Nahlásit Odesláno 5. února 2006 Jsou to hodinky LACO, na tom dýnku je vyraženo: FOND ACIER INOXYDABLE a SWISS MADE. Pak tam jsou ty ruční popisy, dám to pod sebe a je to různou velikostí písma: 157071/143 988 P-4664 165 161821 Je to na různých částech víčka. Jo a tělo těch hodinek je jakoby duté (zevnitř), připadá mi že ocelové a polité cínem - můj odhad. Nemá to sundávací stěžejky, ale zakované tyčky pro řemínek na pevno. Takže asi budou dost staré. Na ciferníku je nápis LANCO, ANCRE, 15 RUBIS.
Pavel K Odesláno 5. února 2006 Nahlásit Odesláno 5. února 2006 Tak v tom opravdu žádnou logiku není vidět:-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se