Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]

Návštěvník milosklikar

Doporučené příspěvky

Pokud to myslíš obecně, tak určitě neplatí, že délka sedlové trubky musí mít nějaký poměr k horní rámové trubce. Jsou výrobci, kteří dělají delší rámy (svého času si na tom zakládal Gary Fisher se svou genesis technologií - delší rám, kratší představec - to třeba vyhovuje mně), naopak jsou výrobci, kteří dělají kratší rámy. Pokud chceš rám, který ti bude vyhovovat, musíš měřit a zjišťovat. Případně využít služeb, které dělá třeba Duratec, a nechat i uvařit rám na míru. Myslím ale, že rám na míru není potřeba, byť jsem si ho sám takhle nechal dělat. Velikosti rámů (M, L, XL, ev. podle palců nebo v cm) se od sebe liší tak malými rozdíly, že zbytek doladit hlavně délkou představce, vysunutím sedlovky a případně nastavením sedla není problém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bacha na jednu věc. Nemůžeš srovnávat délky rámu tím, že metrem změříš délku horní rámové trubky od hlavy až po sedlovou trubku! Měří se tzv. efektivní délka rámu. To je vodorovná vzdálenost od osy hlavové trubky v místě horní misky hlavového složení po osu sedlovky. Kdyžtak mrkni sem:

http://www.duratec.cz/cs/techinfo/geometrie/

...myslím rozměr A1

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Ale jo, i k nám občas sněhová vločka zavítá:) Ale je pravda, že loňská zima pro mě představovala asi třítýdenní bikepauzu a letos je to (zatím) podobná situace. I když je pravda, že i ta třítýdenní pauza byla na mých nohách znát:(

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...