Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Schipe, jak si prisel na to s tim vykonem platformy vs naslapy?

Frantiku, asi sem si Te s nekym spletl, kdyz si to nebyl:)

tl

Myslím, že je to celkem jasné. U nášlapů můžeš šlapat i směrem nahoru, což u platforem sice jde, ale musíš nohu nepřirozeně natočit a i efektivita je nižší. Když šlapeš nahoru i dolů, tak velmi lehce z tohoto pohybu uděláš pohyb po kruhu a tím dosáhneš při stejné síle lepší efektivity.

Upraveno uživatelem schipe
Odesláno (upraveno)

Jak se divam, pouzivas silikonove gripy od ESI. Je tak? Jak se na nich jezdi?

super...ine ako silikonove by som uz nechcel...a to som vyskusal mnozstvo gripov od klasickych gumakov, cez Lizard Skins DSP az po rozne penove.

btw co sa tyka tretier, jednoznacne odporucam nieco od Shimana...za posledne roky nemaju co sa tyka ceny/designu/kvality konkurenciu. FrantisekH ak chces klasicke snurovacie tak za mna Shimano MT34.

Upraveno uživatelem matt81
Odesláno (upraveno)

Hele, celkem pravidelne stridam to i to a nemam pocit, ze by me platformy nejak omezoval. A muzu slapat i do ,,kulata´´. Navic pilujes techniku, treba bunny s spd jsem daval na pohodu a na platformach ze zacatku ani prd...

A u shimana bych se tou kvalitou tak neohanel, pomer cena/vykon je ok, ale kvalita prumer...

tl

Upraveno uživatelem TLD
Odesláno (upraveno)

super...ine ako silikonove by som uz nechcel...a to som vyskusal mnozstvo gripov od klasickych gumakov, cez Lizard Skins DSP az po rozne penove.

btw co sa tyka tretier, jednoznacne odporucam nieco od Shimana...za posledne roky nemaju co sa tyka ceny/designu/kvality konkurenciu. FrantisekH ak chces klasicke snurovacie tak za mna Shimano MT34.

zvažuju MT 34 a MT44 jsem spíš pro 34 kuli klasickýmu šněrování oproti tomu rychlošněrování

dost často se mi podaří vymknout si kotník tak bych radši něco si si prostě stáhnu dle potřeby a bude to držet

Upraveno uživatelem FrantisekH
Odesláno

spine ale jestli jsou tak dobrý tak mi je klidně kup hele...

trošku pošetříš a máš je,navíc někde jsem viděl akci za 3600,-.ale nevím už kde a taky jaký čísla 

Odesláno

Hele, celkem pravidelne stridam to i to a nemam pocit, ze by me platformy nejak omezoval. A muzu slapat i do ,,kulata´´. Navic pilujes techniku, treba bunny s spd jsem daval na pohodu a na platformach ze zacatku ani prd...

A u shimana bych se tou kvalitou tak neohanel, pomer cena/vykon je ok, ale kvalita prumer...

tl

To si jenom myslíš, že šlapeš do kulata  :lol2:

Ale vážně. Já v tom vidím velký výkonnostní rozdíl. 

O tom žádná, že bunny hop je na nášlapech o hodně jednodušší a na platformách musíš pilovat. Zase třeba takový manuál je pro mě min. z psychologického hlediska horší na nášlapech  :rolleyes: Jak se říká, pro každého něco. 

Odesláno

tady nejde o to přišetřit.. 3600 bych nedal ani za boty pro běžný nošení ne pro 20 hodin měsíčně..

no vidíš to a jsou tací tady kteří dali prvně 4500,- a za dva roky za další 8500,- :lol2:  :lol2: 

Odesláno

Tak o tom zadna, manual v naslapech me taky strasi :) Pouzivam oboje a posledni dobou o hodne vice platformy, s 5-10 botama to drzi jak cert. Jinak k tem Shimo botam, koupil jsem si je loni. Podrazka je fajn tvrda, myslim, ze je vyztuzena karbonem, boty se me libej, pekne se v nich jezdi, ale co me s..e, ze po cca pul roce sel do kytek ten samoutahovaci, ci jak to napsat zamek. Proste ten zoubkatej plastovej pasek se asi ochodil a povoluje se, resp ,,protaci´´ pri utahovani. Mam model na dva suchace + toto. Da se to snad vymenit, tak to asi nebude prbl, ale stve to. Na moto Alpinestarech mam stejnej system asi 9let a maka bezvadne.

tl

Odesláno

S rychlošněrováním ti neporadím. U Shimana jsem je nezkoušel. Tohle znám spíš z běžkových a bežeckých bot a vím, že jsou v tom dost velké rozdíly. Něco drží super a něco úplně na h.....

Asi bych byl konzervativnější a šel do klasických tkaniček. U nich se mi zdá, že je lépe stáhneš a díky tomu, jak jsou široké, tě to stáhnutí tolik neřeže do noh. 

Odesláno

Tak o tom zadna, manual v naslapech me taky strasi :) Pouzivam oboje a posledni dobou o hodne vice platformy, s 5-10 botama to drzi jak cert. Jinak k tem Shimo botam, koupil jsem si je loni. Podrazka je fajn tvrda, myslim, ze je vyztuzena karbonem, boty se me libej, pekne se v nich jezdi, ale co me s..e, ze po cca pul roce sel do kytek ten samoutahovaci, ci jak to napsat zamek. Proste ten zoubkatej plastovej pasek se asi ochodil a povoluje se, resp ,,protaci´´ pri utahovani. Mam model na dva suchace + toto. Da se to snad vymenit, tak to asi nebude prbl, ale stve to. Na moto Alpinestarech mam stejnej system asi 9let a maka bezvadne.

tl

toto má Sidi vychytaný,drží to a hlavně vydrží,toto prostě ty levnější boty neumějí

Odesláno

hoši já jen nechápu proč tady pořád srovnáváte jabka z hruškama,,, sportovní tresty určený pro pořádnej záprah s botama co jsou určený pro hobíky na pár hodin měsíčně..

jako chápu že to máte jako zásadní koníček a rvete do toho prachy.. ale to srovnání je tak nějak uplně mimo..

Odesláno

spine dík hledat umim ale jak jsem začal do dvojky a na klasický šněrování.. reálně to nesplňuje ani jedno ale když přišetřim ještě tak pět osm tisíc tak najdu někoho kdo za mě tom kole bude jezdit..

jako ta cena je na sidi super,běžná cena 4600,-...hele je to jako ve všem,pokud chceš něco levnějšího je to o kompromisech se Sidi jezdíš 4-5sezon,tak si to spočítej na kolik tě to vyjde :clap: což u ostatních si nemyslím že tak dlouho vydrží

Odesláno

hoši já jen nechápu proč tady pořád srovnáváte jabka z hruškama,,, sportovní tresty určený pro pořádnej záprah s botama co jsou určený pro hobíky na pár hodin měsíčně..

jako chápu že to máte jako zásadní koníček a rvete do toho prachy.. ale to srovnání je tak nějak uplně mimo..

nechci ti brát iluze,ale ty Eagle 5 jsou tretry pro hobíky,sportovní pro profíky jsou carbonový Draka

kup si něco co tu bylo zmíněno od shimano a budeš spokojenej :cheers:

Odesláno

Ja zacinal kdysi na nejakejch trekovejch NW a jak si tak vzpominam, tak naslapy s mekou podrazkou skoro ztracej smysl. Ale je to jen muj nazor!

tl

Odesláno

spine mam Fuji z hervisu za asi sedm stovek a jezdim je čtvrtou sezonu.... takže asi tak..

tak já beru odjetý tak 2000+za sezonu s botama,kdy ty boty pořád drží a vypadají vcelku stejně kromě zašpinění

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...