Návštěvník Snow Odesláno 14. června 2011 Nahlásit Odesláno 14. června 2011 (upraveno) Pročetl jsem si příspěvky dozadu a zklidnil jsem se. Prokousal jsem se více než bohatou nabídkou a našel si kolo od své srdcové značky BH. Co tedy tohle ? KLIK Jak to tak vypadá bude opět asi stejně můj sportovní zápal uhašen. Po včerejší návštěvě v nemocnici s neradostnou prognózou, o které píši v jiném příspěvku jsem asi skončil natrvalo nejen s kolem, na kterém, jak jsem vám popsal, hodně riskuji, ale dokonce i s mým milovaným lyžovaním. To je pro mě rána a bolest, kterou si asi nedovedete ani představit. Sebrali mi něco, co jsem dělal intenzivně přes čtyřicet let. Teď už mohu opravdu jen shnít u počítače. Ale co, nebudu předčasně házet flintu do žita. Je tenhle bicykl vhodnější než předešlý pro mrzáka jako jsem já ? Upraveno 14. června 2011 uživatelem Snow
obchodnik-o3 Odesláno 14. června 2011 Nahlásit Odesláno 14. června 2011 sakra tu flintu este neodhadzuj...drzim palce aby si sa este poklzal a ten bike,urcite ta nesklame,ale na moj vkus moc vysoka cena za tu vybavu
maama Odesláno 14. června 2011 Nahlásit Odesláno 14. června 2011 V 14. 6. 2011 v 22:52, 'Snow' napsal: Pročetl jsem si příspěvky dozadu a zklidnil jsem se. Prokousal jsem se více než bohatou nabídkou a našel si kolo od své srdcové značky BH. Co tedy tohle ? KLIK Jak to tak vypadá bude opět asi stejně můj sportovní zápal uhašen. Po včerejší návštěvě v nemocnici s neradostnou prognózou, o které píši v jiném příspěvku jsem asi skončil natrvalo nejen s kolem, na kterém, jak jsem vám popsal, hodně riskuji, ale dokonce i s mým milovaným lyžovaním. To je pro mě rána a bolest, kterou si asi nedovedete ani představit. Sebrali mi něco, co jsem dělal intenzivně přes čtyřicet let. Teď už mohu opravdu jen shnít u počítače. Ale co, nebudu předčasně házet flintu do žita. Je tenhle bicykl vhodnější než předešlý pro mrzáka jako jsem já ? no když jsem četl onen příspěvek i zmínky o záchvatech tady, nevím, nejde mi to dohromady s endurem. jestli si nemaluju tvůj stav moc blbě, tak si myslím, že na kole asi nebudeš poskakovat a překonávat překážky. proto by ti stačil celoodpružený bajk s XC geometrií a chody tlumičů do 100mm. takže posledně zvolený bajk mi nepasuje. prachy, zdá se, neřešíš, takže bych se pro zvýšení radosti z jízdy zaměřil na váhu kola.
gougy Odesláno 14. června 2011 Nahlásit Odesláno 14. června 2011 V 14. 6. 2011 v 22:52, 'Snow' napsal: Pročetl jsem si příspěvky dozadu a zklidnil jsem se. Prokousal jsem se více než bohatou nabídkou a našel si kolo od své srdcové značky BH. Co tedy tohle ? KLIK Jak to tak vypadá bude opět asi stejně můj sportovní zápal uhašen. Po včerejší návštěvě v nemocnici s neradostnou prognózou, o které píši v jiném příspěvku jsem asi skončil natrvalo nejen s kolem, na kterém, jak jsem vám popsal, hodně riskuji, ale dokonce i s mým milovaným lyžovaním. To je pro mě rána a bolest, kterou si asi nedovedete ani představit. Sebrali mi něco, co jsem dělal intenzivně přes čtyřicet let. Teď už mohu opravdu jen shnít u počítače. Ale co, nebudu předčasně házet flintu do žita. Je tenhle bicykl vhodnější než předešlý pro mrzáka jako jsem já ? To kolo vypadá lákavě, bez ohledu na fakt, že za stejnou cenu můžeš být u jiné značky dál. Já taky vloni kupoval Scott proto, protože jsem ho prostě chtěl i když Merida byla objektivně o něco málo lepší.. (a na to moje ježdění, stejně jsem to měl primárně na vyjížďky s klukama....) Takže jestli je to srdcovka, jdi do toho A se zdravím držím palce, to dáš!
Návštěvník Snow Odesláno 14. června 2011 Nahlásit Odesláno 14. června 2011 to obchodnik-o3 -no vidíš to a já si myslel, bůh ví jaká výbava na bicyklu není to maama - tak já už tomu nerozumím , zasee špatné kolo, myslel jsem, že už ho mám. Vycházel jsem z předchozích připomínek, celoodpružené, vidlice Fox, převody 3x10 nebo 3x9 a to tady bylo. Budu tedy hledat dál. K penězům, do žlabu mám momentálně kurva vysoko, dodělali jsme dům a nemám ani h...o. Kolo měl být dárek, tzv. bolestné od rodičů.
maama Odesláno 14. června 2011 Nahlásit Odesláno 14. června 2011 V 14. 6. 2011 v 23:26, 'Snow' napsal: to obchodnik-o3 -no vidíš to a já si myslel, bůh ví jaká výbava na bicyklu není to maama - tak já už tomu nerozumím , zasee špatné kolo, myslel jsem, že už ho mám. Vycházel jsem z předchozích připomínek, celoodpružené, vidlice Fox, převody 3x10 nebo 3x9 a to tady bylo. Budu tedy hledat dál. K penězům, do žlabu mám momentálně kurva vysoko, dodělali jsme dům a nemám ani h...o. Kolo měl být dárek, tzv. bolestné od rodičů. celopéro určitě ano, 3xX taky ano. myslel jsem délku chodu propružení tlumičů. 15cm jako na enduru pro svou, sportovní jízdu na nespevněným povrchu, nepotřebuješ. jestli jsi měl v merku silničku, zvol "závodku" do terénu - lehké celopéro -cross country geometrie 100mm vepředu i vzadu. koukám, že jsem přestřelil, to přepákování vzadu na tom kole je drobounký, dlohý představec - je to xc a karbon, zkus od nich pohledat něco s 100mm na předku. nechci podceňovat tvůj stav, ale asi nebudeš narážet na limity 100mm pružení.
Návštěvník Snow Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 Ztratil jsem se. Jak je vidno, naivně jsem si myslel, že mám jasno. Poslední pokus od BH KLIK Ještě jsem si vzpomněl na starého kamaráda v říši, který má přístup k Feltu. Mohla by být pro mě vhodná tato strojovna ? KLIK
maama Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 neztratil. to já, jak vidno z mýho blbýho prvního postu. tam jsem ti odpovídal a myslel jsem, že je to enduro, all mountain. to jsou tak výrazy používaný pro 15cm/15cm kola. a nebylo. byl to XC bike. a jen trochu medituju, jestli těch 15cm vepředu bylo třeba. takže to kolo určitě nebyl úlet. úlet byla moje reakce. "Mohla by být pro mě vhodná tato strojovna ?"záleží na způsobu jízdy, co má cyklista rád. pokud jde o sport a ne o adrenalin 10/10 bude stačit, ale nech k tomu vyjádřit ostatní. pokud to rád pustíš rychleji přes kořeny z kopce a právě tohle je oblíbené koření tvojí cyklistiky -10cm vzadu a 15cm vepředu. pokud jezdíš nahoru proto, abys mohl kopec sjet dolu a při sjezdu rád zdoláváš i padlý strom a terénní schody, 15/15 je ta správná volba. váhově ta kola půjdou od lehčího k těžšímu. na tu otázku si odpovíš sám, nebo ten kdo nezná jen virtuálního Snowa! já vlastně ani nevím, když se řekne - vášnivý lyžař, jestli je to sportovní typ, který se na kole rád rve s kopcem (nahoru) nebo spíš ten, co ho bere právě downhill. ale jestli byla ve hře silnička, ale půjdeš do lesa, protože musíš, tak z toho dedukuju, že je ve hře kategorie 10/10.
jovani Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 (upraveno) dobrou volbou je aj Specialized Stumpjumper FSR Expert Evo Upraveno 15. června 2011 uživatelem jovani
Návštěvník Snow Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 Ne,ne,ne, představa je zcela mylná a zásadní chybu dělám já. Potřebuji kolo do přírody, do různého terénu ne však na divoké sjezdy. Za rok mi bude, jestli se dožiju, padesát a z takových radovánek jsem dávno vyrostl. Má představa byla o lehounkém karbonovém kole s mnoha převody, které by chatrnému, prokouřenému tělu dovolily vyjet i nějaký ten kopec. Chtěl jsem kvalitní vidlici, aby co nejvíce eliminovala rázy a pořádné brzdy. Důvody jsem vysvětlil podrobněji, v podstatě více než jsem původně zamýšlel. Velice ochotně jste mi začali radit ovšem já dělal chybu a vybíral stroje podle obrázků, takové, které mi absolutně nepřísluší. Tyhle kola jsou určena pro mladé, zdravé kluky s velkým srdcem. Juknul jsem se ještě na Cannondale, měl jsem toho divočáka Scalpela. Zaujala mě řada 29ER, žádná šílená péra vzadu, vypadají jako normální kola, ne ? A nebo se v nich zase skrývá nějaký háček ? Zaujal mě tenhle modýlek. KLIK
obchodnik-o3 Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 no problem pri tych radach je v tom,ze kazdy to vidi svojou optikou,jeden XC a nahananie km,druhy zdvihy z kopca a zehlenie nerovnosti ale v tvojom pripade je to mix,nie velka vaha ale ako dolezite by som videl pohodlie a neviem ci XC s max.10cm zdvihu to poskytne(pardon krosari ak nemam pravdu)kompromis by mohol byt 12cm a dnes sa da aj tak vsetko bloknut proti hupaniu pri stupani
Návštěvník Snow Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 K celoodpruženému kolu mám v podstatě zaujatý vztah. Začal jsem ho vybírat až na základě doporučení z fóra. Pokud by nebyl v Cannondale zádrhel, zajímal bych se o něj. Nákup v zahraničí je podobně cenově zvýhodněný tak jako u hodinek ?
obchodnik-o3 Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 moja skusenost s nakupom v zahranici je uz dost stara z dovodu,ze uz mam u nas kontakty kde vzdy dobre pochodim ale urcite to bude podobne ako s hodinami,ale je tu dost clenov co som si vsimol co maju rozne moznosti,tak snad by som to skusil tu a porovnal
funf5 Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 V 15. 6. 2011 v 7:10, 'Snow' napsal: K celoodpruženému kolu mám v podstatě zaujatý vztah. Začal jsem ho vybírat až na základě doporučení z fóra. Pokud by nebyl v Cannondale zádrhel, zajímal bych se o něj. Nákup v zahraničí je podobně cenově zvýhodněný tak jako u hodinek ? Správně, pevná stavba je klasika moc dneska nerozumím snaze mít z kola něco, jako krosovou motorku, vše co největší, zdvih jako prase, obrovský pláště, aby to mělo pořádný valivý odpor. U pevné stavby ubývá pohyblivých dílů a k servisu budeš dávat jen vidlici. Cannondale je určitě bez zádrhelu a ta specifikace je naprosto v pohodě. K připomínkám, že 2 x 10 je pro závodníky se nebudu vyjadřovat, mám 3 x 9 a ten nejmenší talíř vpředu jsem použil snad jen jednou, stejně se na to už nedá jet, rychleji se plazím... S cenami je to peklo, pokud si ho koupíš venku samozřejmě ušetříš, ale celníci atd... Je lepší ptát se kolem sebe a najít někoho kdo má kontakt na prodejce, v tvé cenové kategorii se dávají velmi příjemné slevy...
Mirek Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 Ono se to těžko radí takhle přes text, jestli full nebo hardtail. Každej by si to měl zkusit, navíc když vím, jak jezdím, dokážu svoje potřeby odhadnout a podle toho se zařídit. Já mám celopéro kvůli problémům se zádama, na hardtailu už v terénu nevydržím dýl jak 30km, ikdyž dřív jsem jezdil na kole s pevným rámem a pevnou karbonovou vidlicí, taky jsem tak dopadl. Takže nejlepší bude zkusit, zhodnotit svůj zdravotní stav a pak se rozhodnout. Každej na to má nějakej názor, já kdybych mohl, lítám v terénu na cyklokrosovým kole, dnes jsem ale rád za fulla a že můžu na kole vůbec fungovat. Jinak k tomu Cannonu, posledních pár let je to navoněná bída, myslím, že jsou mnohem lepší a originálnější značky, tytam jsou doby, kdy se cannondalu platilo za originalitu a nálepku hand made. To je ale zase můj zaujatej názor . A pokud jde o 3x9 nebo 2x10, tak mů pohled na věc je ten, že na XC 2x10 a na AM a Enduro 3x9, a samozřejmě Sram.
gougy Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 Co se cen týká, vřele doporučuji zaměřit se na výprodeje loňských modelů. Technologie a technika není "stará" a ceny klidně i o 30-40% níže..Kupoval bych asi u nás a takto (respektive stejný způsob jsem zvolil vloni;))
dagou Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 Romane, já se tuhle svez trochu víc na celopéru a je to o ničem. Do kopce to stejně vypneš, aby ti to nebralo dech, z kopce pak jedeš jak na motorovym člunu a vezeš sebou akorát mrtvou váhu. Myslim, že kdo se chce vozit jako pantáta, má si koupit motorku. Toho Canondalea bych bral všema deseti, Lefty úplně miluju. Jenom bych zvážil, jestli opravdu chceš zkoušet velký kola (29 palců). Obecně si myslím, že jestli nejsi nějakej moc vařbuřt a to myslim, že ne a celej život jsi sportoval, potřebuješ hlavně lehký kolo. Brzdy a řazení bych neřešil. Na většině kol v relaci, kterou chceš kupovat je osazený takový řazení, aby to fugovalo velmi dobře a brzdy i véčkový zastaví vždycky dřív, než přijde ataka. To bude spíš problém nepřeletět přes řidítka.Vyber si kolo, který ti bude pohodlný, bude se ti líbit a bude ti dělat radost pomyšlení, že ho máš doma. S tvým handicapem je nejdůležitější, by sis udělal radost.
maama Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 V 15. 6. 2011 v 5:22, 'Snow' napsal: ... Potřebuji kolo do přírody, do různého terénu ne však na divoké sjezdy. Má představa byla o lehounkém karbonovém kole s mnoha převody, ...[/url] lehký, drahý (v té kategorii už jsi) full 100mm/100mm
Doporučené příspěvky