sobul Odesláno 26. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2015 Pravdu svatou díš, muži chronobundem postižený je to ryzí chronomagořina a proto toto vlákno sledujeme a máme rádi!Tak k tomu se taktez pripojuji.Pouze jsem se chtel vyjadrit k presnosti vlastnich "stroju".A pokud se nekomu nelibi (Artur N),ze jsem zabloudil do "kralovskeho" vlakna,je mi fuk!Se Sorbusem naprosto souhlasim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sorbus Odesláno 28. června 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 28. června 2016 Po delší odmlce posílám pokračování měření přesnosti mých GS SBGR051, které nyní slouží tři roky a tři měsíce. Měření probíhalo dva týdny od pondělí 13. června do pondělí 27. června. Hodinky nebyly dotahované korunkou a mimo zápěstí odpočívaly vždy číselníkem nahoru. Interpretace grafů je vysvětlená v mém prvním příspěvku v tomto vlákně. Obr. 1: Časová řada výsledků měřeníObr. 2: Změny odchylek přepočtené na 24hodinový základObr. 3: Klouzavé denní a týdenní odchylky Hlavní číselné charakteristiky: celková doba měření: 14 dní a 10 minut, z toho hodinky 23% času na ruce a 77% času odložené v klidu průměrná doba na ruce ve dnech, kdy byly hodinky nošené: 7 h 42 min (medián 7 h 30 min) průměrná doba odložení hodinek přes víkend: 64 h 2 min (63 hod 59 min, 64 hod 5 min) průměrná denní odchylka: -1.1 s (odchylka na konci experimentu vztažená k celkové době měření) průměrná denní odchylka na ruce: -1.2 s (součet odchylek dosažených na ruce vztažený k celkové době strávené na ruce) průměrná denní odchylka v klidu: -1.0 s (součet odchylek dosažených v klidu vztažený k celkové době strávené v klidu) průměrná / minimální / maximální 24hodinová klouzavá odchylka: -1.2 s / -6.0 s / +3.0 s průměrná / minimální / maximální 7denní klouzavá odchylka: -14.3 s / -10.9 s / -2.0 s Srovnání průměrných odchylek všech zatím provedených měření (jedná se o denní odchylky, tj. o teoretické hodnoty vzniklé přepočtem naměřených hodnot na 24hodinový základ): Závěr:Specifikem tohoto měření je skutečnost, že hodinky pobývaly na ruce poměrně málo: 23% celkového času. Tím si vysvětluji to, že postupně nabíraly zpoždění (také je ovšem možné, že to naznačuje potřebu první servisní údržby). V nočních hodinách došlo k občasnému většímu výkyvu chodu, ale na to jsem u nich zvyklý. Celkově jsem spokojený s tím, jak hodinky zvládají období mírné zátěže, K obstarání energie pro uspokojivě přesný chod (v průměru -1.1 s denně) jim stačilo pobývat na zápěstí necelých 8 hodin pět dní v týdnu, přičemž přes víkendy nedostávaly po 64 hodin k jídlu vůbec nic. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Arthur N. Odesláno 30. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. června 2016 Sorbus: díky za report:) Jsou krásný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 30. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. června 2016 díky moc za snahu a info. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t.p Odesláno 30. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. června 2016 Asi se budu opakovat, ale máš krásný hodinky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sorbus Odesláno 1. července 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2016 Díky.t.p: Mně se taky pořád líbí :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Porsche_911 Odesláno 2. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2016 Jako strojař oceňuju měření ikdyž čekal bych, že budou přesnější..Díky za sdílení a máš je pěkný Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se