Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• po 2 týdnech...
  • Odpovědi 1,2tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Populární příspěvky

F.B.

Siel som sem teda ale hlavne kvoli SR-71 Blackbird, pretoze je to jedina lokacia mimo USA, kde ho je mozne vidiet 😍 F.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

8

zhrado

Ano, fotiek je kopa. Bol som od piatka do nedele a bolo super. Nielen večerné posedenia pri pivke a frťanoch  

83f939b531c48c24cb

F.B.

Pozdravujem z Duxfordu 

83f939b531c48c24cbbdfb2cecc3ee0

Spriznena duseSkoda,ze jsme tim tak strasne omezeny.Ja jezdim na dovoleny kvuli tomu jen po Evrope a s klidem bych mohl dvakrat rocne na MaledivyNejhorsi je,ze kamarad,co by letel se mnou furt vyhrozuje,ze objedna letenky a pak uz nebudu moct couvnout

Couvnout se dá ze všeho :)

Nejdál jsem byl letadlem v Bulharsku a ty 2 hodiny byly ažaž. Od té doby max do hodiny a i tak je to utrpení. Zlatě v autě nebo ve vlaku :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Couvnout se dá ze všeho :)

Nejdál jsem byl letadlem v Bulharsku a ty 2 hodiny byly ažaž. Od té doby max do hodiny a i tak je to utrpení. Zlatě v autě nebo ve vlaku :)

Já mám závratě,vejsky fakt nemusím,ale lítaní mě bavi,furt je to mnohonásobně bezpečnější,než v autě.Já se utěšuje vždycky tím,že kdyby se nahoře neco posralo,bude to alespoň rychly.Ale věř,že ta pravděpodobnost je opravdu minimální...

Odkaz ke komentáři

Tím "rychlý" si právě nejsem tak úplně jistý. Jistě, když je letadlo v nějakých 10km, tak asi rychle umrzneš, ale pokud je níž, a nebouchne to, tak se asi proletíš ne? Ale nevím, já nad tím raději nepřemýšlím, vyhýbám se tomu jak to jen jde :)

edit: a závratě mám samozřejmě taky, nějakou dobu jsme bydleli v 9. patře a na balkón jsem nechodil. Když jsem byl na výletě v Plzni, tak jsem na nejvyšší kostelní věž vylezl, ale na ochoz jsem nešel. A na Suchém vrchu jsem ani nevylezl na rozhlednu :) není to vysoké, ale schodiště s prostorem uprostřed není nic pro mě 

rozhledna-suchy-vrch-2.jpg

Upraveno uživatelem pebe
Odkaz ke komentáři

stačí Petřínská rozhledna, to jsem taky nedal, na Eifellovku jen zespodu :)

edit: byli jsme na školení na Lipně a v rámci odreagování se jsme šli na Stezku v korunách stromů. Došel jsem až skoro nahoru, ale jeden ten závit v posledním úseku tě šroubovice se mi udělalo blbě a metelil jsem zase zpátky. Jediný ze všech, ale už jsou na to zvyklí :)

Upraveno uživatelem pebe
Odkaz ke komentáři

panedge: Mám teď za sebou čerstvě 4 lety po Evropě. Vzpomněl jsem si na tebe a uvědomil si, že když se náležitě vybavíš (filmy, četba, spánek), tak se ten let dá přežít, aniž by sis takřka uvědomil, že jsi v letadle. Prostě zabavit se a nepřipouštět si, že máš pod sebou 10km hloubku. To prostředí uvnitř je natolik "civilní", že ti to ani nepřijde. Stejně ti polovinu letu budou nosit nějaké svačiny, obědy, pití apod.

Jako letecký konstruktér mám trochu nevýhodu, že se bojím v jiných fázích letu než ostatní. Jednou jsem seděl v Tu-154 vzadu mezi motory. A nevím proč, jsem si blbec vzpomněl, že řízení musí být spočítáno na to, že se urve lopatka turbíny a přesekne táhlo. A musel jsem na to myslet, dokud jsme nepřistáli. Ale jinak se to dá většinou prospat jako cesta vlakem.

Odkaz ke komentáři

Ani moc ne, navíc to bylo v dobách, kdy Aeroflot byl ještě poměrně arogantní ke svým zákazníkům. Nelítal jsem s nima rád.

Ale letěl jsem ještě s naším linkovým IL-18, to byl teprve bombardér. Dokonce jsem se za letu nasomroval do kabiny a vystoupil z ní až po přistání v Praze, to byl zážitek pro kluka. To už by dneska nešlo.

Odkaz ke komentáři

Ani moc ne, navíc to bylo v dobách, kdy Aeroflot byl ještě poměrně arogantní ke svým zákazníkům. Nelítal jsem s nima rád.

Ale letěl jsem ještě s naším linkovým IL-18, to byl teprve bombardér. Dokonce jsem se za letu nasomroval do kabiny a vystoupil z ní až po přistání v Praze, to byl zážitek pro kluka. To už by dneska nešlo.

Tak nasomrovat do kokpitu by šlo, letět s linkování IL-18 už ne.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník dlubix

Jo, to měli. A mohou být rádi, že nelétají na moderních laminátech. Padesátka má ještě poctivé, kovové, křídlo a celý drak. Laminát by se při takovém nárazu pravděpodobně odlomil a křídlo by upadlo.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...