Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Chlapci,kdyby jste ted meli letet do San Francisca,s jakou spolecnosti a proc?Mozna prekousnu svoji megafobii z letani a pojedu navstivit pritele do USA.Kazdopadne nejdyl jsem letel do Egypta a uz to mi stacilo.V zaoceanskych letech je v turist. tride taky tak malo mista jako treba v B737?

Diky

Odesláno (upraveno)

Ja byl v USA s British Airways a spokojenost. Letěl jsem s 747 a místa bylo relativně dost, ale je to hrozná nuda, 12 hodin v létajícím nesmyslu. Celá cesta od baráku, k baráku známého mi trvala nějakých 26 hodin. Je to sice už deset let, situace se změnila, ale letěl bych s nima znova. Občas létám služebně a když jsem se k této společnosti nachomejtnul, vždy spokojenost.

Jinak doporučuju tento klub, tam ti poradí snad se vším. Píše (psávalo) tam i několik letušek a zaměstnanců letiště.

http://www.okoun.cz/boards/letadla_a_letenky

Upraveno uživatelem Wanderer
Odesláno

Chlapci,kdyby jste ted meli letet do San Francisca,s jakou spolecnosti a proc?Mozna prekousnu svoji megafobii z letani a pojedu navstivit pritele do USA.Kazdopadne nejdyl jsem letel do Egypta a uz to mi stacilo.V zaoceanskych letech je v turist. tride taky tak malo mista jako treba v B737?

Diky

zavisi od spolocnosti. ja take dlhe lety uz nedavam kym fakt nemusim, ale ja lietam extremne vela a pobyt v pretlakovej kabine mi uz nerobi dvakrat dobre. SF som letel priamo s Lufthansou, prezil som to. Air France do LA bolo utrpenie. Ja som dost rozmerny takze mne su vsetky tak nejak rovnako nahouby, alebo este horsie :)

Osobne preto radsej lietam cez more niekam hned na vychodne pobrezie /washington apod/ a potom vnutrostatnym letom - tam je o triedu viacej miesta, a dva kratsie lety zvladam lepsie ako jeden dlhy.. V USA lietam vsetkym moznym, najradsej mam Virgin a Deltu, ale najviac lietam asi s United..

Odesláno

instant,Wanderer-díky za rady...nějak si zatím nedovedu představit 12-14 hodin v letadle ještě k tomu s mým panickým strachem:-)Ta možnost letět třeba do NY,tam chvíli pobejt a pak do SF mě taky napadla.Možná by to bylo nejlepší.

Návštěvník swanieck
Odesláno

panedge....nezapomeň si zařídit "window seat"....cesta lépe ubíhá, když je na co koukat, fotit a na cestu tam pravá strana a zpět levá strana, po sluníčku.

A potom se pochlub fotkama.

Odesláno

Lítal jsem evropa - západní pobřeží tak i tak a jednoznačně je lepší dva kratší lety.

Z evropy leť Vídeň - DC s Austrian nebo přes Kodaň s SAS nebo KLM. Vyhni se Alitalia a Lufthanse.

Na přesun na východní pobřeží jednoznačně nejlepší volba Southwest airlines.

Odesláno

panedge....nezapomeň si zařídit "window seat"....cesta lépe ubíhá, když je na co koukat, fotit a na cestu tam pravá strana a zpět levá strana, po sluníčku.

A potom se pochlub fotkama.

Všetko má plusy aj mínusy. Osobne si už brávam iba uličku v rade pri okne. Človek sa natiahne kedy chce, nemusí cez nikoho preliezať. Ak let nie je celkom plný, občas sa mi podarí ukecať personál na checkine, nech mi dajú dvojku, resp. bloknú vedľajšie sedadlo.

pandge: báť sa nemusíš. Ako hovorí jeden môj kamarát - pilot, hore ešte nikto nezostal :)

Odesláno

Ja to iste, pri ulicke. Sice mam koleno omlatene od vozikov ale aspon jedno rameno ma trochu volnosti. Ja osobne vacsinu casu prespim: lietadlo a gauc+TV su jedine dva zarucene recepty na zaspavanie.

Zase v NY chvilu pobudnut stoji za to. Je to ine ako zvysok USA.

Odesláno

Keď už sme pri fóbiách... Príbuzným sa stala taká veselá príhoda. Vybrali sa so synom (cca 15 rokov) do Hurghady. Nastúpili do lietadla a po štarte chalan úplne vytuhol. Sedel v kŕči, zaťaté zuby, nevedeli s ním ani len pohnúť. To bolo ešte OK. Ale pri odlete z Egypta syn jednoducho odmietol vliezť do lietadla. Skrátka ho tam nedostali. Tak sa rodina rozdelila na dve grupy. Jedna odletela a otec so synom sa vybrali na Slovensko po súši a po mori. Z Hurghady do Káhiry, z Káhiry do Alexandrie. Odtiaľ sa im podarilo nejakou loďou do Talianska, potom autobusy a vlaky až domov. Uzavreli to tal, že vlastne mali šťastie, že neboli kdesi v Indonézii, či v Japonsku.

Odesláno (upraveno)

panedge: ja trpim realne klaustrofobiou - napr. vo vytahu sa potim, klepem, nedycham, ale lietadlo je ok - ma to okna tak mi to nejako nevadi. proste sedis v hlinikovej rure co si to valí 850km/h vo vyske 10km nad zemou pri -52°C. Aky uz mozes mat problem? Je to prakticky humanne - pozri, na motorke padnes, polames sa a zostanes kripel, zene a detom na krku. V lietadle? Tam ti nic take nehrozi.. 

a navyse ake su mile tie lietadlove sedacky - tie hlavove opierky tak jemne skrabkaju medzi lopatkami :)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem instant
Odesláno

instant- me skrabou do hlavyMotorku nebo auto si ridim sam a jsem na zemi,v letadle nemuzu nic a sedim jak zarezanej,pri sebemensim drncnuti chytam manzelku za ruku(krecovite),drzim se i pri vzletu a pristani a kdyz se ozve pripoutejte se,proletime mistem s castyma turbulencema ,tak jdou na me mrakoty.Cestu na WC taky nevyhledavam.Pomahaly mi sluchatka,ale deti si chtej povidat

Odesláno

Hele, tak se na to vykasli. Tohle asi nestoji za to, abys z toho mel trauma po zbytek zivota a v Americe shanel lodni listek.

Odesláno

instant- me skrabou do hlavyMotorku nebo auto si ridim sam a jsem na zemi,v letadle nemuzu nic a sedim jak zarezanej,pri sebemensim drncnuti chytam manzelku za ruku(krecovite),drzim se i pri vzletu a pristani a kdyz se ozve pripoutejte se,proletime mistem s castyma turbulencema ,tak jdou na me mrakoty.Cestu na WC taky nevyhledavam.Pomahaly mi sluchatka,ale deti si chtej povidat

Takhle nějak to mám taky. Vždycky když je školení z práce v Asii, tak se modlím aby mě nevybrali. Do Italie, Anglie nebo Řecka se to dá ještě zvládnout.

I když přistání v Janově ve tmě a bouřce bylo taky fajn, mlátilo to s náma, pilot to zkoušel 2x a už nám hlásil že poslední pokus a potom přistaneme v Pise. No povedlo se mu to...ale byl to horor. Nejhorší byl Ital vedle na sedačce, ten si v klidu četl...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno (upraveno)

panedge: Ono, nejdřív to chce si říct, jaký jsou vlastně možnosti - na západní pobřeží to chce přes západní nebo severní Evropu, teoreticky se dá letět do LAX v pohodlí s Emirates přes Dubaj, ale to je trochu zajížďka:)

Takže podle mě můžeš do San Franciska Lufthansa, Alitalia, KLM, British, Air France, Virgin.. Pak koukni na skyscanner.com a tam si to najdi podle dat a hlavně časů přestupů. Jinak je to podle mě spíš o štěstí, v Economy.. někde maj "Economy plus", třeba u těch British. Příplatek je kolem 50 - 100%, pokud na to máš, neni to špatný. Teda nejspíš, já na to nemám:)

No a pak už záleží spíš co přiletí a jakou maj letušky náladu. Já tam párkrát byl s British a byl spokojen, leč, ať se na Lufthansu na dlouhejch letech nadává jak chce, s nima to byl můj nejpříjemnější 10+ hodinovej let (teda na druhou stranu než je USA), páč jsem měl prostě kliku..

EDIT: Jinak tady máš anketu o aerolinkách, hlasovalo 19 miliónů pasažérů, tak už to snad nějakou vypovídací hodnotu má:)

http://www.worldairlineawards.com/Awards/world_airline_rating.html

Upraveno uživatelem Micey
Odesláno (upraveno)

Takhle nějak to mám taky. Vždycky když je školení z práce v Asii, tak se modlím aby mě nevybrali. Do Italie, Anglie nebo Řecka se to dá ještě zvládnout.

I když přistání v Janově ve tmě a bouřce bylo taky fajn, mlátilo to s náma, pilot to zkoušel 2x a už nám hlásil že poslední pokus a potom přistaneme v Pise. No povedlo se mu to...ale byl to horor. Nejhorší byl Ital vedle na sedačce, ten si v klidu četl...

Spriznena duseSkoda,ze jsme tim tak strasne omezeny.Ja jezdim na dovoleny kvuli tomu jen po Evrope a s klidem bych mohl dvakrat rocne na MaledivyNejhorsi je,ze kamarad,co by letel se mnou furt vyhrozuje,ze objedna letenky a pak uz nebudu moct couvnout Upraveno uživatelem panedge

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...