Chronař Odesláno 26. června 2017 Nahlásit Odesláno 26. června 2017 (upraveno) V neděli Muzeum Metoděje Vlacha v Boleslavi.Fotky mizerný, telefonem a mizerný světlo.Jako inspirace pro ty, co tam ještě nebyli snad dobrý. Upraveno 26. června 2017 uživatelem Chronař
Chronař Odesláno 27. června 2017 Nahlásit Odesláno 27. června 2017 Jo hospoda taky dobrá, přiletíš, odstavíš to na stojánce a o 10 metrů vedle jídlo na úrovni ...
Cyril Odesláno 2. července 2017 Nahlásit Odesláno 2. července 2017 Cyril: Já si ten piloťák snad taky budu muset udělat... :-)No to teda měl...já myslel, že ho už máš.
Wanderer Odesláno 3. července 2017 Nahlásit Odesláno 3. července 2017 Nemám. Ve škole jsem si říkal, že si ho udělám, až mi bude 40. :-) No a když to nastalo, tak jsem nějak přehodnotil, že těch koníčků je fakt moc a rodina by mě neviděla už vůbec. Tak to zatím nemá prioritu...
Cyril Odesláno 7. července 2017 Nahlásit Odesláno 7. července 2017 Planujes aj PPL? Momentálně ne. Zatím mi stačí motorové padáky a ULL. Zvažoval jsem PPL, když jsme s kolegy z Aeroklubu přemýšleli o pořízení půjčovací 172 nebo 185. To ale zatím není na programu, protože na dovolené k moři nejezdíme, ani nelétáme, Takže výhoda cesty čtyřmístným letadlem třeba do Chorvatska a podobně u nás odpadá. Nenávidíme to. Dále je tu nákladovost pořízení papírů, která je sice jednorázová, ale i tak je to dost. A ani se mi nechce...nějak jsem zlenivěl. Největší a pro mě rozhodující jsou ale náklady na to, vlastnit nebo pronajímat si PPL letadlo. Některá ULL již přitom svými parametry převyšují většinu běžně dostupných PPL. A to řádově. Rychlostně například Stream, Shark a podobné, pohodlím Bristell nebo Sportcruiser. O spotřebě paliva a ceně servisu ani nemluvě. Mám rád STOL a kdyby mě nelimitovala váha, tak bych ani nepokukoval po ELSA. Vy to máte s váhami UL na SK jednodušší. U nás to ještě bude chvíli trvat. Takže pokud létám převážně sám, nebo ve dvou, PPL určitě ne.
enslow Odesláno 7. července 2017 Nahlásit Odesláno 7. července 2017 Ale taká vfr night je celkom zaujímavá.
lordsoft Odesláno 7. července 2017 Nahlásit Odesláno 7. července 2017 .. a na jednomotoraku dost riskantna
Cyril Odesláno 9. července 2017 Nahlásit Odesláno 9. července 2017 Ale taká vfr night je celkom zaujímavá. Radši létám ve dne. . Dělám to pro pohodu, neberu to jako výzvu,
lordsoft Odesláno 9. července 2017 Nahlásit Odesláno 9. července 2017 V čom konkrétne? Ak ti vysadi v noci ten jeden motor co tam je, tak good luck s pristavanim..
enslow Odesláno 10. července 2017 Nahlásit Odesláno 10. července 2017 Ja by som bol rad keby si mi predviedol let s takou cessnou 303 VFR night s tym jednym motorcekom. Myslim si ze ked je raz nieco certifikovany letecky motor aj ked piestovy tak by vysadit nemal.
lordsoft Odesláno 10. července 2017 Nahlásit Odesláno 10. července 2017 Nie, samozrejme hocijake lietadlo s dvomi motormi je OK, ale pri hocijakych inych jednomotorovych lietadlach, ktore sa na VFR night taktiez pouzivaju, by som bol vcelku dost opatrny. Vysadit by nemusel, ale stava sa to.
ava Odesláno 10. července 2017 Nahlásit Odesláno 10. července 2017 Stává se to buď špatnou údržbou, vyčerpáním paliva, nebo špatnou pilotáží. Jsou dvoumotoráky, kdy při vysazení jednoho motoru při VFR noc , bych raději seděl v jednomotoráku.
enslow Odesláno 10. července 2017 Nahlásit Odesláno 10. července 2017 Prave cessna 303 je takym lietadlom kedy by som radsej sedel v jednomotoraku pri vysadku.
ava Odesláno 10. července 2017 Nahlásit Odesláno 10. července 2017 Já prostě strašně nerad létám vrtulové MPE. To raději Cirrus s Caps.
Pirx Odesláno 10. července 2017 Nahlásit Odesláno 10. července 2017 Ak ti vysadi v noci ten jeden motor co tam je, tak good luck s pristavanim..A ted si predstav, ze normalne s jednomotorovejma letadla se lita i IFR..... a nekdy dokonce IFR po setmeni.... a to taky muze vysadit motor... a nebo se treba ulomit kridlo...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se