Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj kluci, mám takový dotaz. Když bych si chtěl objednat přes ebay, co jsem koukal, tak je to většinou China nebo Hongkong, platí se vždy dph a clo nebo záleží na výši sumy, třeba do 100 dolarů a nebo je to na benevolenci celní zprávy? Určitě se to to tu už probíralo, tak mne jen nakopněte na příslušné vlákno a nebo přímo poraďte. Moc děkuji.

Odesláno

Pokud hodnota zboží (bez poštovného) nepřesáhne 22 euro, DPH se neplatí. V opačném případě se platí, a to i z poštovného. Navíc poplatek 180 Kč poště, pokud to nepůjdeš na celní poštu vyřizovat osobně.

Takhle je to teoreticky, v praxi to samozřejmě může být trochu jinak (jako že bez DPH projde i dražší zásilka), ale na to se nedá spoléhat.

Odesláno

Ne, pokud hodnota zboží VČETNĚ poštovného přesáhne 22e, tak se platí daň. Pokud se celníkovi něco nezdá a budeš muset dokladovat cenu a vejdeš se do 22e, tak ti ještě naúčtují 100,- nebo tak nějak.

Odesláno

DPH se vyměřuje u zásilek nad 22 Euro a tvoří 20 % z její celkové hodnoty (celková hodnota zásilky = hodnota zboží + poštovné + pojištění přepravy).

Clo se vyměřuje u zásilek nad 150 Euro a tvoří 3?11 % z její celkové hodnoty (přesná výše cla závisí na typu zboží)

Odesláno

Ne, pokud hodnota zboží VČETNĚ poštovného přesáhne 22e, tak se platí daň. Pokud se celníkovi něco nezdá a budeš muset dokladovat cenu a vejdeš se do 22e, tak ti ještě naúčtují 100,- nebo tak nějak.

Ono záleží na tom, čím je to poslané. Pokud obyčejnou poštou, tak se poštovné do limitu nezapočítává. Pokud nějakým luxusnějším přepravcem, tak ano. Viz např. zde:

Zásilky nepatrné hodnoty jsou osvobozeny od DPH, pokud jejich hodnota nepřesahuje 22 eur. A osvobození od cla se vztahuje na zásilky, jejichž hodnota nepřesahuje 150 eur. Do těchto limitů se nezapočítává poštovné. To však platí pouze v případě poštovní přepravy. Pokud si necháte zboží poslat kurýrní službou, pak se cena přepravy do hodnoty zásilky naopak zahrnuje.

A je pravda, že pokud celníci zásilku zadrží, platí se poště minimálně těch 96 Kč (i když příjemce prokáže, že cena zásilky je nízká).

Odesláno

Tak všem moc děkuju, myslel jsem si to. Když jsem si nechával poslat poslední digi za 35 dolarů přes kolegu, tak jsme nic na víc neplatili. Takže záleží na štěstí.

Odesláno

Snad kazdy prodejce z ciny a okoli na obalku napise gift a deklarovanou cenu kolem 10$. Jenze ceska posta ma skenery, takze s velkou uspesnosti dokaze poznat, co je vevnitr. V prvnim kole pouze kontroluji cenu, pokud je to nejaka drobnost, nebo neco, co pusobi jako drobnost, tak to dale nezkoumaji a ridi se deklarovanou cenou. Pokud maji pochybnosti, napriklad je ten balik dost velky, nebo dost tezky, vevnitr je podle skeneru nejaka elektronika nebo neco, co vubec neodpovida popisu v prohlaseni, doporuci balik k celnimu rizeni. Balik, ktery posta doporuci celnimu rizeni (bez ohledu na deklarovanou ci skutecnou hodnotu) putuje automaticky celnikum a uz se tem dalsim poplatkum nevyhne...

Odesláno

Doporučuju pročíst : http://www.celnisprava.cz/cz/clo/odbavovani-postovnich-zasilek/Stranky/default.aspx

Nic o dělení poštovních služeb. To se taky shoduje s mou praxí. Jak je to balík, jdou po tom. Jak je to jen obyč. bublinková obálka, tak to projde.

Nesúhlasím s tým, že to čo je v obyč.bublínkovej obálke prejde. Objednával som si do ČR posledné 3 roky veľa lacných (ale výborných) IEM slúchadiel z Hong Kongu, a po zavedení cla neprešla bez preclenia ani jedna! 

Pokiaľ som samozrejme neurobil objednávku do tých 22 E (či 21 ?)....respektíve "h.kongáčov" nedokopal k tomu, aby mi tú objednávku rozsekali do malých obálok, a všade drbli že 20 E.

Ale nič to nemení na tom, že i veľa malých obáloch proste neprejde, nech tam je napísané čokoľvek. A už sa mi stalo i to, že som objednával čosi iné, bola to malá bubl.obálka, na obale veľký GIFT a kkti to otvorili, vygoogli si asi reálnu cenu a j*bli mi teda poriadne clo.

Ak máš iné skúsenosti, tak gratulujem.

F.

Odesláno

Pokud se jedná o dárek, může být deklarovaná cena až 45 ?, musí to být ale mezi soukromými subjekty. A DPH je už půl roku 21%, ikdyž Česká pošta ve svým návodu k celnímu řízení furt uvádí 20%.

• po měsících...
Odesláno

Tak všem moc děkuju, myslel jsem si to. Když jsem si nechával poslat poslední digi za 35 dolarů přes kolegu, tak jsme nic na víc neplatili. Takže záleží na štěstí.

přesně tak, prošly mi už věci v násobcích 20 USD (60-90), ale současě jsem také řešil drbnosti za 25 USD...naposledy jsem se docela spálil při platbě do Švýcarska..neuvědomil jsem si, že jsou mimo EU a stálo mne to 1500 navíc za použitou věc..holt chybama se člověk učí:(

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...