Jiribartl Odesláno 21. června 2013 Nahlásit Odesláno 21. června 2013 Není to tak dlouho, co jsem si pořídil jedny snad z nejméně pohledných hodinek, které se tu pohybují. Rado Original Diver.Vím, že jsou tu již dvě recenze, těchto nepřehlédnutelných hodinek, ale obrovský pocit z jejich vlastnictví a nošení mi nedá, abych o nich nenapsal alespoň pár řádek. Když jsem poprvé viděl na obrázku Hulky, vůbec se mi nelíbily, ovšem cítil jsem, že podobně jako VW brouk, Citroen 2CV nebo Renault 4CV mají v sobě vnitřní kouzlo, které jak objevíte, nadobro jim propadnete. A je to opravdu tak. Stačí si je nasadit na ruku a neodtrhnete oči. Pro začátek dva citáty, které značku Rado plně charakterizují:1. Již moje babička, prostá venkovská žena před mnoha a mnoha léty říkávala : "čím více pruhů, tím větší Adidas, čím více ručiček, tím větší Rado." ;-)2. Moje žena, když Hulky poprvé viděla, zděsila se: ?měl jsi tolik krásných hodinek, a všechny jsi prodal, nakonec jsi si koupil něco tak strašného ? , raděj to prodej? Vždy, když si v Koscomu prohlížím hodinky, značku Rado prohlédnu jen zběžně. Nikdy mě ničím nefascinovala. Když mě syn požádal o koupi nějakých potápek na jeho letní dovolenou, moc jsem o tom neuvažoval. Když mi řekl, že mi je nechá, tak mě to začala zajímat. Lum-tec nebo Orient. To mě zajímalo. Teprve kolega Pepa z našeho fóra mě přivedl na Hulky. Dlouho jsem o nich nepřemýšlel. Jedinečný a osobitý design, hrozná zelená barva ? to vše rozhodlo, a tak se hodinky ocitly u mě. Na obrázku nevypadají zrovna nic moc. Ale když jsem otevřel koženkovou krabici, pocítil jsem v sobě rozporuplné pocity, na jedné straně neotřelý design, který opravdu není pro každého, na straně druhé jedinečnost, která se hned tak nevidí. A když jsem si je dal na ruku, uvědomil jsem si, že jsou neskonale krásné. Klíčové vlastnosti:- jedinečný, neopakovatelný design- dvoudílné pouzdro, vrchní část wolfram, spodní ocel- temně grafitový odlesk wolframové části pouzdra- nepostradatelná kotvička natáčející se společně se závažím automatu- vzhledem k velikosti pouzdra menší číselník krytý safírem bez AR- na indexech ciferníku a jeho části použita neskutečná trávově zelená barva- vnitřní otočná luneta ovládaná šroubovací korunkou- Rado cal. 658 (základ ETA 2824-2)- vodotěsnost 300 M- vzhledem k použitým materiálům vyšší hmotnost- perfektně zpracovaný tah s titanovou sponou Co napsat k samotným hodinkám. Zpracování pouzdra a připojeného tahu je příkladné. Snad je důležité podotknout, že s připojením jiného řemene či kaučuku by byly problémy. Hodinky byly prostě vyvinuty pro origo tah či gumu. Na ruce jejich poněkud větší hmotnost není na překážku. Ovšem můj winder, z produkce Conrad, o nich moc dobře ví. Ciferník, krytý safírem, je posázený zelenými indexy obsahujícími lumi. Vzhledem k zeleným indexům a částečně zelené vnitřní lunetě, není lumi za snížené viditelnosti tolik viditelná. Jinak je tomu ve tmě, kde je výrazná. Hodinky jsem ovšem na výdrž luminace netestoval. Ciferník, pokud hodinky přiložíte vedle jiných, zdá se menší. Na ruce to ovšem nepostřehnete. Dvoumilimetrová ploška na wolframové ?lunetě? kolem safíru rozměry ciferníku opticky zvětšuje. Přestože nosím brýle, musím konstatovat, že čitelnost indexů na ciferníku je perfektní. Vysoká vodotěsnost, tah, šroubovací korunky a oboustranně otočná vnitřní luneta, předurčují hodinky jako ideální na léto a na dovolenou. Rozhodně nemusíte mít strach, že by jste je utopily. Menší rozměry ciferníku společně se šroubovací korunkou na pozici 2 ovládanou vnitřní lunetou, však asi nejsou ideálem pro profesionální ponor. Ovšem rekreační potápění v Chorvatsku či Hurghádě zvládnou bez jakéhokoliv omezení. A tak se dostávám k tomu, pro koho jsou primárně určené ? potápky?, sport?, oblekovky?, nedokážu posoudit. Jejich tvar s tou příšernou zelenou je tak atypický. Dle mého jsou to ideální kancelářské potápky, tak ošklivé až nezaměnitelně krásné.
StefanM Odesláno 21. června 2013 Nahlásit Odesláno 21. června 2013 Paradne! Chodim okolo nich/aj ked s inym cifrom/ asi 4 mesiace a stale sa u mna strieda nalada musim ich mat- nehodia sa mi. Momentalne mam objednane Steinhart Nav B Chrono, ale to ma neodradilo od komunikacie s jednym predajcom a predbezne sme dohodnuti na buduci tyzden
People Odesláno 21. června 2013 Nahlásit Odesláno 21. června 2013 (upraveno) maju rovnaku chybu ako monstra. Obal krasny, spracovanie super, super detaily, ale cifernik a to mam divocinu rad. Upraveno 21. června 2013 uživatelem People
Jiribartl Odesláno 21. června 2013 Autor Nahlásit Odesláno 21. června 2013 ...právě ten ciferník dělá ty Hulky
villain83 Odesláno 21. června 2013 Nahlásit Odesláno 21. června 2013 Gratuluju Jirko,já si je bohužel "musel" nechat utýct,trochu mě to mrzí,ale holt jsem řešil jiný věci...jsou super,tohle si na ruku nevezme kdejakej floutek
Jiribartl Odesláno 21. června 2013 Autor Nahlásit Odesláno 21. června 2013 Tak to máš pravdu. Moje drahá by je na ruku nevzala. Buď je hned zatratíš, nebo je musíš milovat
Juraj11 Odesláno 21. června 2013 Nahlásit Odesláno 21. června 2013 Nedávno jsem měl možnost jedny rado vyzkoušet a jsou to velice osobité hodinky.Gratuluji ke koupi-vůbec mi mi nevadilo je mít doma
Chosef76 Odesláno 22. června 2013 Nahlásit Odesláno 22. června 2013 Musím přiznat, že se mi po nich stýská. Každopádně u Jirky jsou v těch správných rukách.. Přesně pochopil jejich jedinečnost a kouzlo a to mě těší. Nutno doplnit, že díky tvaru pouzdra a sklonu nožek skvěle sedí i na úzkém zápěstí ( u mě 17,5 cm ). Zelená varianta cifru je imho nejhezčí.. Ještě jednou gratuluji k Hulkům.. jdou skvěle do komba k Omegám. ;-)
Kazaam Odesláno 24. července 2013 Nahlásit Odesláno 24. července 2013 ty jsou fakt parádní...já sám uvažoval o těch quartzových chronografech, ale než jsem se rozhoupal, tak byly fuč ...gratulace a ať chvilku vydrží...ikdyž u tebe si nejsem moc jistej, Jirko )
richard12 Odesláno 24. července 2013 Nahlásit Odesláno 24. července 2013 Veľmi pekné hodinky z kvalitných materiálov. A páči sa mi, že sú iné (tvar púzdra, vnútorná luneta) ako bežné potápky. Raz si ich kúpim!
martin22 Odesláno 24. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 24. srpna 2013 Mám ty samé, koupil b jsem je u dusaka, asi po měsíci mi sama od sebe odpadla luneta, opraveno v reklamaci. Jinak skvěle hodinky.
Exiztence Odesláno 5. září 2013 Nahlásit Odesláno 5. září 2013 Tydle hodinky mi nedají spát, moc hezké čtení
Jiribartl Odesláno 9. září 2013 Autor Nahlásit Odesláno 9. září 2013 To proto, že svým vzhledem jsou to více než jenom hodinky ;-)
Honza.manta Odesláno 9. září 2013 Nahlásit Odesláno 9. září 2013 Hele Jiri neser! Už o nich dlouho přemýšlím a přesně takovýmihle recenzemi a články způsobíš, že si nakonec pořídím domů další krám k ničemu a ještě si způsobím problémy - protože u tohohle kousku mi moje drahá polovička asi nesežere moje obvyklé vysvětlení - ty už mám dlouho, jen jsem je teď nějaký čas nenosil - u tohohle designu to nemůže projít. Stejně jako když jsem si koupil BALLy - podívala se na ně, nic neřekla a rovnou vystřelila - já bych chtěla nějaký podobně hezký hodinky taky. Tak jsem jí obratem koupil Bulovy - vzhled podobný, ale quartz - to je zase její priorita. Jen si neumím představit, co bych jí kupoval podobného Hulkům.
misoo Odesláno 9. září 2013 Nahlásit Odesláno 9. září 2013 (upraveno) supr recenzia inac pripominaju mi mt. fuji Upraveno 9. září 2013 uživatelem misoo
pebe Odesláno 9. září 2013 Nahlásit Odesláno 9. září 2013 Hele Jiri neser! Už o nich dlouho přemýšlím a přesně takovýmihle recenzemi a články způsobíš, že si nakonec pořídím domů další krám k ničemu a ještě si způsobím problémy - protože u tohohle kousku mi moje drahá polovička asi nesežere moje obvyklé vysvětlení - ty už mám dlouho, jen jsem je teď nějaký čas nenosil - u tohohle designu to nemůže projít. Stejně jako když jsem si koupil BALLy - podívala se na ně, nic neřekla a rovnou vystřelila - já bych chtěla nějaký podobně hezký hodinky taky. Tak jsem jí obratem koupil Bulovy - vzhled podobný, ale quartz - to je zase její priorita. Jen si neumím představit, co bych jí kupoval podobného Hulkům. coby, koupíš jí taky Rado :-)
Honza.manta Odesláno 9. září 2013 Nahlásit Odesláno 9. září 2013 coby, koupíš jí taky Rado :-) Nene - jednak chce baterkáče - nulová údržba - a druhak jsem už stejně objednal v podobném vzhledu tritia - k těm BALLům. Rado - jestli budou - si vyžeru znovu.
sedlik Odesláno 17. září 2013 Nahlásit Odesláno 17. září 2013 Musím uznat, že po přečtení a shlédnutí chápu co je to lásku na druhý pohled, opravdu originální.
Honza.manta Odesláno 18. září 2013 Nahlásit Odesláno 18. září 2013 Musím uznat, že po přečtení a shlédnutí chápu co je to lásku na druhý pohled, opravdu originální.Hmmm ... Zítra si je jdu vyzvednout. Asi tě Jirko fakt nemám rád - až to budu vysvětlovat doma. Má to bohužel souběh - mám auto v servisu, tak jsem si půjčil vůz lepší polovičky, dojel do práce, zaparkoval vedle náklaďáku a kolega, který řídil náklaďák, tak mojí omegu přehlédl a vytáhl ji na boční liště náklaďáku z parkoviště ven, takže mi nejen poškodil můj náklaďák, ale hlavně sešrotoval čumák omegy. Zítra si vyzvednu hulky a pak ten šrot omegy ještě budu muset vrátit a vysvětlit. Už se nemůžu té chvíle dočkat.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se