lolek Odesláno 21. června 2013 Nahlásit Odesláno 21. června 2013 Dobrý den. Jestli se na toto forum moje otázka nehodí, tak se předem omlouvám.Poradil by někdo ze skušených co to máme už dlouho doma? (máme dvoje zlaté hodinky, na ty druhé se zeptám v jiné sekci) Nikdy jsem po tom nepátral a až teď bych rád věděl něco víc a případně i cenu. Doba je zlá Punc jsem nedokázal pořádně nafotit a i když ho pod lupou vidím, jsou to pro mě jenom klikiháky.Děkuji.
NIGHTinGALE Odesláno 22. června 2013 Nahlásit Odesláno 22. června 2013 Dej je na váhu, z toho tam bude zlata cca. 30% a to si vynásob výkupní cenou zlata.Větši cenu nemají, není na nich sběratelsky nic cenného.
melkal Odesláno 27. června 2013 Nahlásit Odesláno 27. června 2013 Jsou opuncovány platným puncem AW rámeček co drží sklíčko asi nebude původní vypadá že nebude zlatý a sklíčko bude umělé že má takovou barvu. Asi opravdu lépe vyndat stroj a prodat na zlato.
rango Odesláno 27. června 2013 Nahlásit Odesláno 27. června 2013 Tiez si myslim, ze iba cena zlata. Ale ten gravirovany motiv s kosou, cepom a kosikom neni zly...taky som este nevidel.To muselo byt robene pre nejakeho velkostatkara ;-)
Javert Odesláno 27. června 2013 Nahlásit Odesláno 27. června 2013 Pravý sběratel a milovník hodinek snad nikdy neřekne, že je lepší vyndat stroj a prodat plášť na váhu zlata!!! Takovou radu čekám pouze od překupníka! Někdy bych lidem nakopal .....
bohus76 Odesláno 27. června 2013 Nahlásit Odesláno 27. června 2013 Já mít takové hodinky po předcích,tak nikdy neuvažuju nad cenou zlata a snažím se je dát do co nejlepšího stavu.Mám dvoje primky a jedny Chronometre Romeo,ceny zanedbatelné,ale nevyčíslitelné citové hodnoty.Štvemě,že někteří lidé přepočítávají jen na peníze......
rango Odesláno 27. června 2013 Nahlásit Odesláno 27. června 2013 Ano, to je v podstate pravda, ze citova hodnota je nevycislitelna. Ale sam autor vlakna hned v uvode pise, ze rozmysla na predajom, pretoze "doba je zla" a zaujima ho cena. A cenu pri predaji nezainteresovanemu cloveku maju podla mna cenu zlata, takze nakopat ludom za to, ze sa snazili odpovedat na otazku nie je moc pekne ;-)
Javert Odesláno 28. června 2013 Nahlásit Odesláno 28. června 2013 A to si snad myslíš, že by je neprodal za cenu zlata kompletní? Ne-li ještě o něco větší? I když by je měl prdnout na aukro. Poradit někomu likvidaci hodinek (tavba pláště), to je opravdu rada nad zlato!!! A za tím nakopáním si stojím! Byť by je měl prodat za cenu zlata, tak sběrateli, kterých je všude dost a rádi je zaplatí!
rango Odesláno 28. června 2013 Nahlásit Odesláno 28. června 2013 Chapem co chces povedat, ze aj keby mali len tu cenu kovu, tak radsej ich predat niekomu kto ich necha vcelku ako kus historie a budu mu robit radost, s tym mozem len suhlasit.Ako som pisal uz hore, mne sa ten motiv na nich zda zaujimavy...a neradil som tavit ich, ale napriek tomu odpoved na otazku o cene je podla mna cena zlata.
Rs. Odesláno 28. června 2013 Nahlásit Odesláno 28. června 2013 Dobře, ale .. hodinky jsou to malé (tak 3,5-4cm), strojek čistý, ale úplně obyčejný. To má opravdu hodnotu jako památka, .. hodinařiny v tom moc není.
Javert Odesláno 28. června 2013 Nahlásit Odesláno 28. června 2013 Má kritika byla určena pro melkala, ten psal o vyndání stroje - prodání pláště. To že mají cenu zlata, s tím souhlasím, možná by na výše jmenovaném aukčním serveru šly o něco málo víc. Každopádně si myslím, že i když v nich je strojek obyčejný, stále to je něco tikajícího. Takže hodnotu mají nejen jako památka. Sice to nejsou žádná IWC, ale jestli se budou takovéto hodinky likvidovat jen kvůli zlatým plášťům a strojky půjdou do kontejneru, bude to velká škoda. Přeci jen je na nich i nějaká zlatnická a hodinářská práce. Pak jen ještě dodám, že cena jeptišek leze nahoru, byť i obyčejných stříbrných! Aspoň to tak pozoruji. Sice nic závratného, ale leze.
Javert Odesláno 28. června 2013 Nahlásit Odesláno 28. června 2013 Ještě něco z praxe: zkušenost je taková, že se mi už dvakrát nepodařilo zachránit zlaté doxy a jedny omegy. Majitelé si mysleli, že dostanou víc za zlato, než za kompletní hodinky. Takže mám jen strojky.
Onipep Odesláno 29. června 2013 Nahlásit Odesláno 29. června 2013 Jo máš úplnou pravdu, teď mě starožitník venoval igelitku strojků cca 15ks!!!Pláště roztaveny!!!!
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se