Návštěvník luke_u Odesláno 24. června 2013 Nahlásit Odesláno 24. června 2013 Zdravím osadenstvo,snažil som sa ohľadom hodinkovej low-cost témy naštudovať čo to než sem postnem s žiadosťou o pomoc. Chcem si kúpiť hodinky na denné nosenie. Chcem automatické mechanické hodinky, športovejšieho rázu. Kedysi som sa dostal k hodinkám Invicta so strojčekom Myiota 8N24 (model 7134) a som s nimi spokojný. Viem, že niektorí hardcore hodinkári túto značku neznášajú, ale nechápem prečo (kľudne mi to objasnite, ak sa to netýka dizajnu, to je subjektívna záležitosť). V čom by som potreboval teda poradiť: V podstate v strojčekoch a značkách, ktoré tieto strojčeky používajú, prípadne slušnejších značkách, ktoré majú vlastné značky a sú aspoň "trochu" hodinky históriou. Čo som pochytil na fóre: Seiko rady 5Casio (nechcem)Orient Menej militantný členovia:Invicta ak má slušnejší strojček (niektoré majú SEIKO, iné ETA)Zeppelin (asi tiež záleží na stojčeku a modele)ZodiacBulova(ešte niečo?) Ďalej som sa chcel spýtať na ruské hodinky napríklad na Vostok Europe, Komandirskie a podobne - majú celkom zaujímavé ceny - ide mi o vnútornosti a skúsenosti. Požiadavky na hodinky: automatický mechanický stojček, čo má aspoň 3 Hz frekvenciu (neviem, či to majú všetky, som laik). Prosím o zdržanie sa invektív na samotné značky, pokiaľ to nie je pre samotnú kvalitu spracovania.
Návštěvník luke_u Odesláno 24. června 2013 Nahlásit Odesláno 24. června 2013 A ďakujem za pomoc a názory samozrejme .
F.B. Odesláno 24. června 2013 Nahlásit Odesláno 24. června 2013 Ja mám potrebu sa vyjadriť k tej Invicte. U ľudí čo sa v hodinkách vŕtajú nie je obľúbená preto, lebo kopíruje čo sa dá, kde sa. A aby to nebolo málo, tak to slušne povedané ešte "obalí" nejakým obludným púzdrom priemeru 45mm+....a výsledok je otvárač na ponorky, pardón konzvervy. Ale kupujú si to hlavne páni, ktorí majú radi "ameryckí disajn, kvalytne sprasovanie...." a iné skvelé "fičúrky". A jeb_e si samozrejme krásnu cenovku. Však za "tradičnú" americkú značku vyrábanú vo Švajci sa platí, neee? Haha.Z tých menej militantných členov tú Bulovu vyber, podľa mňa si nezaslúži zdieľať ten pomyselný súdok s "niečim" ako Invicta. Čo budget, teda..hmm? Chronoshop si prebrowsoval? F.
USER47 Odesláno 24. června 2013 Nahlásit Odesláno 24. června 2013 Pokud se nemýlím, Bulova je teď v podstatě jeden z brandů Citizenu, takže i když už to asi nemá moc společnýho s tradiční americkou firmou, kvalita by měla bejt jakž takž v pohodě. K těm zepelínům bych přidal ještě Junkers, ačkoli se mi u obou značek trochu příčí jejich přiživování se na nesouvisejících velkejch jménech minulosti, hodinky dělaj občas celkem pěkný a cpou do toho obvykle nějaký automatický miyoty, případně kalibry poljot.
F.B. Odesláno 24. června 2013 Nahlásit Odesláno 24. června 2013 Mno, čítam že si budget postol, tak prepáč. S tým čo by si rád za tieto prachy dostal - buď to Seiko 5...alebo, nejaký shit ala Invicta. Vyber si - Seiko, alebo shit. F.
Návštěvník luke_u Odesláno 24. června 2013 Nahlásit Odesláno 24. června 2013 Eh, to je zase... Invicta má, z toho čo som dohľadal strojčeky Myiota, Seiko aj ETA. Ide mi o vnútro, či Invicta kopíruje, alebo nie, je mi v tomto prípade jedno. Je mi jasné, že v tejto cenovej hladine si nemôžem vyberať to najlepšie vo vesmíre. Chcem preto niečo čo má rozumné spracovanie a slušný strojček (tj. dobrý pomer cena výkon s ohľadom na to, že je to low cost). Pozeral som Vostok Amfibia, zoberiem si jedny tie a ešte niečo k tomu zrejme. Bulova AFAIK (študoval som to v rýchlosti) má strojčeky Myiota, čo je Citizen, čo sú niektoré rovnaké strojčeky ako majú Invicta? Sorry ak táram, je toho dosť veľa. Pozriem na tie Seiko 5, tie som, priznám sa zatiaľ obišiel. USER 47 - Ďakujem za doplnenie značiek.Viem, že táto parazitizácia je nepekná, ale berme to ako druhoradú záležitosť. Ak to má dobré vnútornosti a neodfláknuté spracovanie tak je to v hre. Má niekto skúsenosti s http://www.russianarmyshop.eu/, prípadne tip skade zobrať Vostom Amfibia? Pre tie som s ohľadom na cenu pomerne rozhodnutý a zoberiem si k nim ešte jedny.
Návštěvník luke_u Odesláno 24. června 2013 Nahlásit Odesláno 24. června 2013 Idem ešte prešmejdiť lokálny bazár, predtým som preklikal asi 6 strán a nevedel som čo hľadať.
USER47 Odesláno 24. června 2013 Nahlásit Odesláno 24. června 2013 Seiko 5 je v týhle cenový kategorii samozřejmě základ a asi to nejlepší, z čeho můžeš vybírat. A cenově i o dost níž než jakákoli srovnatelná konkurence...http://azwatch.cz/hodinky/se150-seiko-5-sports-mod-snzg15k1 Invictu tu asi moc lidí nemá rádo, protože většina má ráda hezký hodinky:). Invicty nejen že mívaj neoriginální designový prvky odkoukaný všude možně, ony jsou navíc obvykle hnusný, přerostlý, předražený a ordinérní. Na jejich strojcích samozřejmě nic špatnýho není, protože si je nedělaj. A co se týče tý originality designu, tam nejde jen o to, že dělaj kopie submarinerů, ta značka pro mě osobně prostě nemá žádnej ksicht, žádnou identitu nad rámec prvoplánovýho nafukování velikostí pouzder a jejich ozvlášťňování třeba obrovskejma korunkama (odkoukanejma z ruskejch vintage diverů). Když se koukneš na oblekovky či potápky Seiko, vidíš tam nějakou kontinuitu, designový prvky, který jdou jedním typem hodinek napříč cenový kategorie či mnohaletou historii. Stejně tak poznáš ksicht Rolexu, AP, Omegy, Panerai, Fortisu, Baume & Mercier a valný většiny dalších značek, co za něco stojej. Invicta pro mě osobně nic takovýho specifickýho prostě nemá, jen skládá prvky odjinud a výsledek ještě zvulgární něčím okatým (velikost, korunka, barvy apod).
Návštěvník luke_u Odesláno 24. června 2013 Nahlásit Odesláno 24. června 2013 USER47 - Díky. Ono hodne záleží na modele, mne sa napr. ten môj fakt páči (7134) aj keď som sa k nemu dostal náhodou. V každom prípade díky za objasnenie dôvodu neznášania tejto značky . Náhodou nejaké znalosti o Vostok Amfibia nemáš? Zatiaľ prechádzam spomenuté značky v Chronobazáre (nemusím mať nutne nové).
Mechac Odesláno 25. června 2013 Nahlásit Odesláno 25. června 2013 User 47 moc pekny popis neduhu Invicty, takhle sepsane si to v budoucnu urcite vypujcim :-) K tem hodinkam co je na vyber bych doporucil seiko. Do zacatku kvalita pro kazdodenni noseni, ktera se jednoduse proda. Pokud by se lehce nasponoval rozpocet, daly by se koupit i nejake jete swiss made divery jinych znacek.
Návštěvník luke_u Odesláno 25. června 2013 Nahlásit Odesláno 25. června 2013 (upraveno) Zatiaľ díky za všetky tipy a poznámky. Prešiel som si Zeppeliny (dosť drahé), Junkers (nepáčia sa mi), Invicty (pár tipov so strojčekom Seiko), Bulova (nezaujali), Orienty (tie začínajú byť zaujímavé až na mojom finančnom limite), Bulovy, prechádzam Seiko 5 (+ mám poznacených pár inzerátov z fóra) a pozriem ešte Zodiacy. Ako som vravel, zoberiem si aj jedny Amfibie, zdajú sa mi zaujímavé za tú cenu. Nakupujete to na Smirs.com, alebo to mám zobrať z RussianArmyshop.eu? Priznám, sa, že ste ma tými Seikami (a argumentačne vecným útokom na Invictu) zviklali aj keď tie Seiko v Invictách ma stále lákajú (berme to prosím vnútornosťami, vaše výhrady beriem ako opodstatnené). Upraveno 25. června 2013 uživatelem luke_u
F.B. Odesláno 25. června 2013 Nahlásit Odesláno 25. června 2013 ... Priznám, sa, že ste ma tými Seikami (a argumentačne vecným útokom na Invictu) zviklali aj keď tie Seiko v Invictách ma stále lákajú (berme to prosím vnútornosťami, vaše výhrady beriem ako opodstatnené). Tak snáď Ťa tád "choroba" čoskoro prejde ....aké "Seiko v Invictách" a aké "argumetačné vecné útoky na Invictu" preboha?!?...to je proste hrozná Invicta, nie "Seiko v Invictách"...to že sa fy.Eta bohužiaľ chová ako prostitútka a predáva sa kde-kade, i do takých obludných značiek, to ešte neznamená že sa jedná o "dobré hodinky v kabáte hrozných pseudohodiniek". .... Rovno si kúp tie Invicty, budeš spokojný. Jedny už máš, si s nimi spokojný, určite nájdeš i ich "flashy" kolekcii nejaké skvelé kúsky športovejšieho rázu, Invicta ma isto trošku i "históriu" (hahaha). F.
Návštěvník luke_u Odesláno 25. června 2013 Nahlásit Odesláno 25. června 2013 (upraveno) Member_50: Namiesto slova "útok" som mal použiť slovo "výhrady" - ja tie výhrady, ktoré odprezentoval USER47 beriem do úvahy. Hodinky sú, aspoň ako to zatiaľ ja chápem (a nevravím, že na to nezmením časom názor) strojček, dizajn, značka, úroveň spracovania. Úplne úprimne, pozeral som sa na výhrady voči Invictám aj na zahraničných fórach a nikde nie sú tak militantní ako tu. Ešte aj tí najzarytejší fanúšikovia im dávajú kredit za úroveň spracovania a použitých strojčekov pri danej cenovke. Ostatné výhrady, ktoré sú spomenuté tu, tam samozrejme sú, ale to je problém so značkou (klamavé marketingové akcie - vysoké MSRP, kopírovanie iných dizajnov, nemajúci vlastný štýl...). Takže Invicta nie je dobrá značka, ale má za daný peniaz zaujímavé hodinky. Ty máš problém so značkou ako takou a ja sa rád bavím vecne, preto som sa sústredil na strojčeky a spracovanie. Dizajn je každého vec. A aké Seiko v Invictách - v novších Invictách sú automatické mechaniky od Seiko, nie od Miyoty. Ja ti názor na Invictu neberiem, ale je založený na tom, že nemáš rád značku ako takú a výhrady k nej mám na pamäti. Ja chcem niečo, čo má dobré spracovanie, rozumný strojček a vyzerá pre mňa pekne. Do toho spadajú pri tejto cenovej kategórii aj "neznačky", resp. "poloznačky". Ďakujem za názor, som rád, že si prispel, len by som bol rád keby to bolo vecnejšie než "hrozná Invicta", "obludné značky", "pseudohodinky". Tvoj názor je asi niečím podložený a rád sa poučím, keďže som amatér, ale toto je len prskanie síry, bez toho, aby si mi vysvetlil prečo. Upraveno 25. června 2013 uživatelem luke_u
Návštěvník luke_u Odesláno 25. června 2013 Nahlásit Odesláno 25. června 2013 Ešte otázka, Seiko rady 5 má automatiky, ktoré sa dajú natiahnuť aj korunkou? Ako tak čítam, zisťujem, že to nie je samozrejmosť..?
odjinud Odesláno 25. června 2013 Nahlásit Odesláno 25. června 2013 Zkušenost s Russianarmyshop.eu je rozebrána zde:http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/45217-russianarmyshopeu/ Pokud to shrnu, jak e-shop to stojí za prd, leda osobně. Současné Amfíbie jsou neuvěřitelně levné, přitom celkem spolehlivé. Design je takový divoký. Hodně lidem to nevyhovuje. Seiko je určitě dobrá volba. A pokud bys nechtěl mít na cifru tu "5", což je takový znak entry levelu u Seika a lidem občas nesedí, tak jsou i modely bez ní. Jsou teda skoro stejné a de facto platíš za to nemít tam tu pěktu :-) http://www.ihodinarstvi.cz/hodinky/seiko/panske/?zaz=0&radit=cena_akt
F.B. Odesláno 25. června 2013 Nahlásit Odesláno 25. června 2013 Member_50: Ja ti názor na Invictu neberiem, ale je založený na tom, že nemáš rád značku ako takú a výhrady k nej mám na pamäti. Ja chcem niečo, čo má dobré spracovanie, rozumný strojček a vyzerá pre mňa pekne. Do toho spadajú pri tejto cenovej kategórii aj "neznačky", resp. "poloznačky". Ďakujem za názor, som rád, že si prispel, len by som bol rád keby to bolo vecnejšie než "hrozná Invicta", "obludné značky", "pseudohodinky". Tvoj názor je asi niečím podložený a rád sa poučím, keďže som amatér, ale toto je len prskanie síry, bez toho, aby si mi vysvetlil prečo. OK, prepáč...niekedy som príliž emocionálny, a to rácio mi unikne. Každopádne, vitaj na Chronomagu, a nájdi si tú správnu ozdobu na ruku! F.
flivver Odesláno 25. června 2013 Nahlásit Odesláno 25. června 2013 (upraveno) Ďakujem za názor, som rád, že si prispel, len by som bol rád keby to bolo vecnejšie než "hrozná Invicta", "obludné značky", "pseudohodinky". Tvoj názor je asi niečím podložený a rád sa poučím, keďže som amatér, ale toto je len prskanie síry, bez toho, aby si mi vysvetlil prečo. Presne tak ako píšeš. Inak neviem, či podľa tvojho gusta, ale automaty v týchto nižších cenových hladinách ponúka aj Timex. edit: F.B. pridal príspevok, tak som vymazal nepodstatné kecy Upraveno 25. června 2013 uživatelem flivver
F.B. Odesláno 25. června 2013 Nahlásit Odesláno 25. června 2013 (upraveno) Presne tak ako píšeš. Kopa kecov bez vecnej argumentácie. Inak neviem, či podľa tvojho gusta, ale automaty v týchto nižších cenových hladinách ponúka aj Timex. Edit: flivver vymazal podstatné - i keď nepodstatné - tak mažem tiež...na zdravie, chlape...a sorry F. Upraveno 25. června 2013 uživatelem F.B.
kdojinej Odesláno 25. června 2013 Nahlásit Odesláno 25. června 2013 Seiko je určitě dobrá volba. A pokud bys nechtěl mít na cifru tu "5", což je takový znak entry levelu u Seika a lidem občas nesedí, tak jsou i modely bez ní. Jsou teda skoro stejné a de facto platíš za to nemít tam tu pěktu :-) To je kravina, řekl bych, že spíš nesedí tobě, viz diskuse na ono téma onde Luke_u: O Amfibiích je tady na fóru pěkné pdfko, mělo by to být vyhledatelné pomocí funkce "Hledat..."Jinak, pokud máš v hledáčku Seiko, tak tvému zadání by mohlo odpovídat toto: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
odjinud Odesláno 25. června 2013 Nahlásit Odesláno 25. června 2013 Já jen kdyby náhodou měla ta pětka být pro luka_u seiko spoiler... To je kravina, řekl bych, že spíš nesedí tobě, viz diskuse na ono téma onde Luke_u: O Amfibiích je tady na fóru pěkné pdfko, mělo by to být vyhledatelné pomocí funkce "Hledat..."Jinak, pokud máš v hledáčku Seiko, tak tvému zadání by mohlo odpovídat toto:
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se