Honza.manta Odesláno 1. července 2013 Nahlásit Odesláno 1. července 2013 Orienty jsem měl jako pracovní hodinky. Byly dobitý, sklíčko podřený a i oštípaný, ale strojek šel stále perfektně. Jsou to držáky.
johnie Odesláno 1. července 2013 Nahlásit Odesláno 1. července 2013 ty modré vostok jsou velice hezké. Jak to myslíte testovat hodinky na otřesy. Jakože má kácet dřevo? to si tedy s těma mýma pomůckami na jídlo moc představit neumím
Patejl07 Odesláno 10. července 2013 Nahlásit Odesláno 10. července 2013 Zdarec, prosím Vás nemáte někdo zkušenosti s těmito hodinkami? Dík http://www.meranom.com/amfibia/red-sea/vostok-watch-amphibia-red-sea-2416b-400384.html http://www.meranom.com/amfibia/scuba/vostok-watch-amfibia-scuba-2416b-070460.html
Dřevák Odesláno 7. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 7. srpna 2013 Jen pro zájemce o Amfibie, pokračování příběhu. Jak jsem psal výše, měl jsem problémy s přesností, s vodotěsností a taky ten ulomený zub. Potom co jsem je rozebral a vyměnil součástky z jiných, hodinky šlapou až obdivuhodně. Už dva týdny jsem neseřizoval a drží čas, plavu s nima a skáču do vody a a těsní. Tak nevím komu tyhle hodinky doporučit. Asi někomu, kdo má trochu šikovný ruce, pinzetu, lupu, malej šroubovák, festovní nůžky a ještě jedny hodinky na součástky.Nezatracoval bych tyhle hodinky, jen asi fakt nebudou pro běžnýho uživatele.
travex Odesláno 7. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 7. srpna 2013 Myslím, že jsi měl prostě smůlu na kus. Moje troje šlapou stále bez problémů a určitě je nešetřím. A považuji se za běžného uživatele, po trpké zkušenosti s vrtáním se v jedněch Seiko jsem se zařekl, že už to nikdy neotevřu.To mi připomíná, že bych ten otvírák mohl konečně v inzerci prodat.
juradeus Odesláno 20. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 20. srpna 2013 (upraveno) O amphibiach by som toho vedel rozpravat hodiny Aktualne mam asi nejakych 6 kusov. Je to tak trosku moja srdcovka asi Osobne sa domnievam, ale moj nazor moze byt skresleny, ze na spinavu pracu niet lepsich automatov (2416b).Aktualne mam na ruke jedny, ktore som z ruky nedal dole asi 28 mesiacov. Zacal som stavat dom, dal som ich na ruku a po roku som si povedal, ze z ruky dole nepojdu, kym dom nebude hotovy. Takze prezili kompletnu stavbu, dlhe hodiny prace so zbyjackou, krompacom atd..Amatersky hravam hokej, tam tiez nejdu z ruky dole a dostavaju zabrat. Po skoro teda dva a pol rokoch vyzeraju stale super, funguju, akurat luneta je osuchana(bronz sa uz tlaci...). Presnost z casu na cas poletuje, ale berem to ako kolorit a uz by mi aj chybalo keby ich obcas nemusim nastavit. Za plus povazujem aj akrylove sklicko, ktore je skoro samocistiacie jemne skrabance sa jaksi taksi same vysuchaju do stratena..Pod vplyvom alkoholu som kedysi ukazoval co vsetko amphi vydrzia..som ich hodil asi 3x z 2m vysky na beton(lebo vzdy sa nasiel niekto kto to nevidel a neveril ze budu fungovat)..normalne fungovali, prestali asi po dvoch mesiacoch.Mam napriklad aj orient mako a perpetual calendar, ale s nimi by som si nikdy nedovolil to co s amphami.Pozeram, ze aj nejak zdrazeli, ja som vacsinou kupoval tak za cca 50e.na meranonome akurat prebieha akcia limited edition na kultove amphiny radio room. Akurat ze ktove preco "limited edition" ked nemaju ziadne znacenie..dokonca ani napis na ciferniku..no ale su pekne a jedny su uz na ceste domov. motor maju 2415b.Kupoval som uz zo solod, smirs, meranom. Najcastejsie som kupoval od zenithara z ebay.(kupoval som aj pre znamych atd, dokopy mozno 15 kusov uz.)Dnes ked pozeram, tak v predaji nie su uz amhibian neptun, tie sa mi tiez vzdy pacili, nastastie som jedny stihol kupit Upraveno 20. srpna 2013 uživatelem juradeus
LobotomyBoy Odesláno 29. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 29. srpna 2013 Netušíte někdo, na kterou stranu vrtěti Amphibiemi? Jedny jsem si pořídil a po několikadenním záběhu se překvapivě odchyují o +0,5 sec za 24 h, tak bych je nerad zastavil, když jsou tak pěkně rozjeté...
odjinud Odesláno 29. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 29. srpna 2013 Eh? Myslel jsem, že je to jedno, strojek si to přebere sám, ne? I na ruce se "vrtí" oběma směry... Netušíte někdo, na kterou stranu vrtěti Amphibiemi? Jedny jsem si pořídil a po několikadenním záběhu se překvapivě odchyují o +0,5 sec za 24 h, tak bych je nerad zastavil, když jsou tak pěkně rozjeté...
LobotomyBoy Odesláno 29. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 29. srpna 2013 Rotor se točí oběma směry, ale zabírá většinou (kromě některých strojků ETA, které natahují v obou směrech) jen ve směru jednom, v tom druhém jen "prokluzuje", takže natahovat hodinky ve winderu timhle směrem by mělo asi stejný smysl jako šlapat na kole do volnoběhu... Tož když nikdo neví, nezbývá než to vyzkoušet.... Eh? Myslel jsem, že je to jedno, strojek si to přebere sám, ne? I na ruce se "vrtí" oběma směry...
malbur Odesláno 30. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 30. srpna 2013 Zdravím, mám takový trochu kacířský dotaz. Před nějakou dobou jsem vydražil na ebay vostoky amphibia, prodejce má trochu delší dobu dodání, takže na ně stále čekám.Jenže, nějak se mi v hlavě rozležel ciferník. Byla to aukce u prodejce, který vostoky normálně prodává za pevnou cenu a občas dá nějaké do aukce. Takže v aukci byl pouze jeden kus se zeleným ciferník a potápěčem a jak tak čumím na ty fotky, začínám si říkat, že potápěč nebyl dobrý nápad.Tak by mě zajímalo, na kolik tak přijde výměna ciferníku, na ebay jsem viděl nějaké, řekněme decentnější, zhruba za 10 doláčů. O hodinky jsem před nijak nezajímal, takže nemám vůbec tucha, jestli nebude levnější hodinky prodat a koupit si druhé s jiným ciferníkem. fotohttp://imgur.com/jCsPcjA
travex Odesláno 31. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2013 Tady nemá cenu přemýšlet o výměně číselníku, to by se nevyplatilo.
LobotomyBoy Odesláno 8. září 2013 Nahlásit Odesláno 8. září 2013 Kdyby měl někdo potřebu strkat Amphibie do natahovače, tak se natáhnou rotací proti směru chodu ručiček...
dubraro Odesláno 16. září 2013 Nahlásit Odesláno 16. září 2013 Prosím pěkně, koukám že tady mají někteří pokažené Vostoky na součástky, neprodal by mi někdo korunku s hřídelkou (šroubovací korunka, která je posuvně spojená s hřídelkou)? Děkuji
travex Odesláno 19. září 2013 Nahlásit Odesláno 19. září 2013 Pokud bys zde nepochodil, dá se koupit nová naprř. u Meranoma (http://www.meranom.com/amphibian-classic/spare-parts/vostok-watch-crown-to-vostok-amphibian-watch-new.html)
dubraro Odesláno 30. září 2013 Nahlásit Odesláno 30. září 2013 Náhradní díly jsem objednal na výše uvedeném serveru a v pořádku dostal. Doba dodání 12 dnů.
murdoch Odesláno 7. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2013 Ahoj, Amfibie se mi docela líbí, uvažuju o tom, pořídit si je jako hodinky pro nošení na vandry. Už kvůli ceně, s jejich vodotěsností se v téhle kategorii asi nenajdou automaty, které by s nimi mohly soupeřit (anebo jo? klidně mě opravte). Jen by mě zajímalo, jaké máte zkušenosti s lumi ručiček a markerů... Zvládne to čitelně svítit celou noc? Počítám, že snad jo, ale asi je bude potřeba nasvítit, třeba baterkou, co?
People Odesláno 7. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 7. prosince 2013 dnes som objednal nieco z ruska od meranom.com. Som zvedavy.
travex Odesláno 7. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 7. prosince 2013 dnes som objednal nieco z ruska od meranom.com. Som zvedavy. Co to bude?
People Odesláno 15. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2013 prevladaju vo mne negativne pocity. Ked po okamzitom zaplateni paypalom, nie je schopny to behom tyzdna odoslat a navyse sa toto objavi na stranke Due to our vacation from 14 to 23 December,execution of orders may be delayed.
travex Odesláno 15. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2013 Hmm, to je divné. Moje zkušenost zatím byla, že po zaplacení bylo do pár dnů odesláno.Ale naposledy mi nepřišel mail s číslem zásilky, nicméně vše bylo na stránkach v části "Order information", zkus kouknout ještě tam.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se