jiriku23 Odesláno 29. července 2013 Autor Nahlásit Odesláno 29. července 2013 V 28. 7. 2013 v 19:51, F.B. napsal: No to znie ako riadna P_ČOVINA...Ťa chcel IMHO riadne "vyrobiť". Predsa všetky zásielky nad 22 E z mimo EU tečú cez colnicu, a už vidím ako si tam teta ťuká do kompíku číslo Tvojej zásielky a ono jej tam vyje_e, že "pán to už zaplatil" nejakému týpkovi na ebay-i. Je milion iných vecí, ktoré si niesu schopné zazdieľat medzi sebou ani drbnuté štáty EU, a nie že by ešte čosi také nejaký pán predajca z mimo EU zdieľal s "nejakým týpkom čo to má na starosti". (Prípadne ma opravte, ak sa mýlim...) F.Na tomhle něco v bordelu který všude v birokracii panuje, bych se divil, kdyby to za ně někdo vyřizoval :-)
jiriku23 Odesláno 29. července 2013 Autor Nahlásit Odesláno 29. července 2013 V 29. 7. 2013 v 8:48, jiriku23 napsal: Na tomhle něco v bordelu který všude v birokracii panuje, bych se divil, kdyby to za ně někdo vyřizoval :-)Na tomhle něco bude v bordelu který všude v birokracii panuje, bych se divil, kdyby to za ně někdo vyřizoval :-)....
Návštěvník Odesláno 29. července 2013 Nahlásit Odesláno 29. července 2013 V 24. 7. 2013 v 10:20, Micey napsal: Ahoj, to je trochu moc širokej dotaz. Upřesni jestli nový/použitý, jakej typ, v jaký cenový relaci, musí/nemusí bejt autorizovanej dealer.. K cenám z USA nezapomeň přičíst DPH, dopravu a opruz s celníkama.No já Ti nevím. Když jsem si objednával orientstar z Japonska, tak přišli za 4 dny. Když jsem přišel na celní poštu a chtěl předat plnou moc na to a´t to pošta vyřeší s celníky, tak se paní na poště na mě divně podívala a zeptala se : Vy chcete aby vás zastupovala ČP ? Já bych jim teda nevěřila. ( to je od zaměstnance ČP relativně zajímavé. Tak mi řekla ať jdu do vedlejších dveří a asi za 20 minut jsem hodinky měl a to jsem si ještě musel dojit do bankomatu, protože nejde platit kartou. Někdy mám pocit, že kupovat ze zahraničí je jednodušší než u nás.
TomNguyen Odesláno 29. července 2013 Nahlásit Odesláno 29. července 2013 Prostě je to o stěstí, někdy vstanou špatnou nohu, nebo si řeknou, že dneska budou aktivní, tak stopujou balíky a rozesílají dopisy. samozřejmě že v těch tisícich balích co tam mají tak něco projde, a něco zas ne.
Tronk Odesláno 29. července 2013 Nahlásit Odesláno 29. července 2013 V 28. 7. 2013 v 19:51, F.B. napsal: No to znie ako riadna P_ČOVINA... F.len pre ukazku, vid:http://www.ebay.com/itm/New-Invicta-Womens-Watch-12850-Crystal-Mother-of-Pearl-Dial-Leather-Band-/261216256569?ssPageName=ADME%3AX%3ARTQ%3AUS%3A1123&nma=true&si=BT1oCdeTN7W9qJVVyc5YP2Nlknk%253D&orig_cvip=true&rt=nc&_trksid=p2047675.l2557 je to sice ended, ale ako mozte vidiet:Import charges: $19.94 (amount confirmed at checkout) "This amount includes applicable customs duties, taxes, brokerage and other fees. This amount is subject to change until you make payment. For additional information, see the Global Shipping Program terms and conditions" niekto to uz platil? osobne som sa na to vykaslal z dovodu ako spomenul F.B.vyzera to tak, ze casy sa horsia pri nakupoch...
Návštěvník Odesláno 29. července 2013 Nahlásit Odesláno 29. července 2013 V 29. 7. 2013 v 13:20, Tronk napsal: len pre ukazku, vid:http://www.ebay.com/itm/New-Invicta-Womens-Watch-12850-Crystal-Mother-of-Pearl-Dial-Leather-Band-/261216256569?ssPageName=ADME%3AX%3ARTQ%3AUS%3A1123&nma=true&si=BT1oCdeTN7W9qJVVyc5YP2Nlknk%253D&orig_cvip=true&rt=nc&_trksid=p2047675.l2557 je to sice ended, ale ako mozte vidiet:Import charges: $19.94 (amount confirmed at checkout) "This amount includes applicable customs duties, taxes, brokerage and other fees. This amount is subject to change until you make payment. For additional information, see the Global Shipping Program terms and conditions" niekto to uz platil? osobne som sa na to vykaslal z dovodu ako spomenul F.B.vyzera to tak, ze casy sa horsia pri nakupoch... No jestli to správně chápu tak jim musíš odeslat plnou moc a údaje pro proclení = jinými slovy Tě zastupují za poplatek v celním řízení když jim dodáš materiály pro proclení a plnou moc pro zastupování. Je to v podstatě to samé co nabízí ČP za 180 kč jak někdo uváděl výše. Takže podle mě je konečný výsledek úplně stejný a neudělají za Tebe v podstatě nic. Jenom pošlou Tebou dané info na celní úřad a pak zaplatí clo a dph. Akorát mám strach, že to bude trvat mnohem déle, protože ten celník z toho bude nejspíš mírně zmaten.
Návštěvník Odesláno 29. července 2013 Nahlásit Odesláno 29. července 2013 viz tady : http://pages.ebay.com/shipping/globalshipping/buyer-tnc.html
F.B. Odesláno 29. července 2013 Nahlásit Odesláno 29. července 2013 V 29. 7. 2013 v 13:20, Tronk napsal: len pre ukazku, vid:http://www.ebay.com/itm/New-Invicta-Womens-Watch-12850-Crystal-Mother-of-Pearl-Dial-Leather-Band-/261216256569?ssPageName=ADME%3AX%3ARTQ%3AUS%3A1123&nma=true&si=BT1oCdeTN7W9qJVVyc5YP2Nlknk%253D&orig_cvip=true&rt=nc&_trksid=p2047675.l2557 je to sice ended, ale ako mozte vidiet:Import charges: $19.94 (amount confirmed at checkout) "This amount includes applicable customs duties, taxes, brokerage and other fees. This amount is subject to change until you make payment. For additional information, see the Global Shipping Program terms and conditions" niekto to uz platil? osobne som sa na to vykaslal z dovodu ako spomenul F.B.vyzera to tak, ze casy sa horsia pri nakupoch... Oukej. Tak a teda, môžeš kúpiť i bez toho, aby si tie CLO veci cez nich riešil, alebo už proste nemáš cez Ebay na výber?Si to proste v praxi fakt nedokážem predstaviť, že nejaký Ebay za Teba rieši Tvoje colné poplatky a tety a ujovia v Tvojej krajine Ti určite nevyrúbia clo/DPH (či čo to je) ešte raz... Jo, a ukážku si vybral teda poriadnu, moju "najobľúbenejšiu" značku "hodiniek" F.
pil.pet Odesláno 1. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 1. srpna 2013 No.. asi bych nesouhlasil.Kolega kupoval něco ve státech (nějaké díly na auto) a po zadání místa doručení se tam napočetlo cca 20% na poštovní a celní poplatky. Podle Trackingu to vše probíhalo přes USPS, potom českou zkurwapoštu a "balíček" měl u souseda s razítkem procleno..Už žádný placení, žádný zdržení..Tak si myslím, že buď - se česká zkurwapošta naučila spolupracovat se zahraniční poštou, nebo soudruzi ve státech přišli na to jak to tady legálně odrbat/obejít.Každopádně ten autoserver deklaroval, že už žádné další poplatky a fakt ne.. BTW až si budete někdo dopisovat s oddělením stížností české zkurwapošty, zkuste si taky stěžovat na dvojnásobné zdanění a výrobu falešných plných mocí... A omlouvám se za jazykovou nekorektnost, trochu mne nakrkli
F.B. Odesláno 1. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 1. srpna 2013 Super, takže teraz rýchlo niekto objednajte hodinky z USA, aspoň za pár stoviek dolárov :-) a pekne to skúste...a ak to pôjde, bude to fajn F.
Návštěvník Odesláno 2. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2013 V 1. 8. 2013 v 19:24, pil.pet napsal: No.. asi bych nesouhlasil.Kolega kupoval něco ve státech (nějaké díly na auto) a po zadání místa doručení se tam napočetlo cca 20% na poštovní a celní poplatky. Podle Trackingu to vše probíhalo přes USPS, potom českou zkurwapoštu a "balíček" měl u souseda s razítkem procleno..Už žádný placení, žádný zdržení..Tak si myslím, že buď - se česká zkurwapošta naučila spolupracovat se zahraniční poštou, nebo soudruzi ve státech přišli na to jak to tady legálně odrbat/obejít.Každopádně ten autoserver deklaroval, že už žádné další poplatky a fakt ne.. BTW až si budete někdo dopisovat s oddělením stížností české zkurwapošty, zkuste si taky stěžovat na dvojnásobné zdanění a výrobu falešných plných mocí... A omlouvám se za jazykovou nekorektnost, trochu mne nakrkli No ta jejich plná moc je fakt dobrá. Člověk podepíše něco, kde neříkají jak dlouho je plná moc platná a dokonce ani není specifikováno k čemu to podepisuje Ja jsem na to čuměl jako blázen, tak idiotskou plnou moc jsem skutečně nikdy neviděl. To jak jednou podepíšeš tak abys měl už napořád strach co vlastně můžou
jiriku23 Odesláno 13. srpna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 13. srpna 2013 Stal jsem se novým majitelem Seiko neo monster tady z fóra a zatím jen naprosta spokojenost, děkuji za rady , tipy, atd Jirka
Leviathan Odesláno 28. března 2014 Nahlásit Odesláno 28. března 2014 k tejto veci by som rad povedal a este k tym daniam/clu - pred nedavnom som si vsimol ze niektori predajci maju povinnost platit importne poplatky vopred! s jednym z nich som si dopisoval asi 2 dni o tom ze nechce sa mi verit, ze nasi colnici mi to druhykrat nepreclia/nezdania... presviedcal ma ze nie, ze to ma nejaky typek na starosti (neviem ci pre celu strednu europu ci ako) a ze proste ja zaplatim na ebayi tie poplatky a peniaze sa nejakou cestou dostanu k statu :/ min. tyzden som bol na colnici precievat hodinky..bola tam vcelku ustretova pani , tak som sa jej pytal konkretne na tuto veci.je to skratka ak nie odrb, tak vec, ktora sa sa u nas uplatnit neda. Tu plati nasa legislativa a teda import duties sa plati pri vstupe do krajiny.ak ju zaplatis uz predajcovi..zaplatis ju tu znovu a mozem dodatocne vymahat od predajcu preplatenie. Colnica ti doklad da...a mas aj sek z posty. Tolko moja skusenost. a fakt je tiez, ze vzdy som platil len DPH. na hodinky som clo este neplatil. Ale podpisal som vyhlasenie, ze som sukr.osoba a uvedeny tovat nie je predmetom dalsieho obchodovania. Co ostatne ked nove hodinky kupujem, myslim vazne:-). len potom sa to dako zvrtne.
jiriku23 Odesláno 29. března 2014 Autor Nahlásit Odesláno 29. března 2014 Ahoj, tak dle toho co píšeš je nesmysl platit prodejci jakoby " clodaň ":-) , z jakého serveru kupuješ hodinky...? popřípadě nějaké informace o kvalitních serveru ale nemyslím EBAY.. díky Jirka
Sphinxx Odesláno 29. března 2014 Nahlásit Odesláno 29. března 2014 V 24. 7. 2013 v 10:39, Micey napsal: No, nejlíp se nakupuje tady v inzerci:) Ještě si rozmysli rozměr a pak si tady projdi vlákna "poraďte s koupí/výběrem", je tam toho milión.. Nějaká mechanika je i tady - http://azwatch.cz/katalog/seiko Teda koukám, jak blázen ... na azwatch byl vždycky výběr a teď nic, nebo mám špatnej prohlížeč?
Frantik Odesláno 29. března 2014 Nahlásit Odesláno 29. března 2014 No prave ze tam nikdy skoro nic neměli.
jiriku23 Odesláno 29. března 2014 Autor Nahlásit Odesláno 29. března 2014 jo tak tam je zajímavý výběr... , ale i tak díky Jirka
IzTaPa Odesláno 29. března 2014 Nahlásit Odesláno 29. března 2014 V 28. 3. 2014 v 8:30, Leviathan napsal: je to skratka ak nie odrb, tak vec, ktora sa sa u nas uplatnit neda. Tu plati nasa legislativa a teda import duties sa plati pri vstupe do krajiny.ak ju zaplatis uz predajcovi..zaplatis ju tu znovu a mozem dodatocne vymahat od predajcu preplatenie. Colnica ti doklad da...a mas aj sek z posty. chlapci, obavam se, ze si pletete jabka s hruskama (a nebo, jak muj tata rika, hodinky a holinky) - vsechno zalezi v jakem rezimu/za jakych dodacich podminek to prodavajici (odesilatel) posle - zda-li je on zodpovedny za DPH a pripadne clo nebo dodaci podminky stanovi, ze clo a DPH plati prijemce zasilky. pomerne casto pouzivam borderlinx. necham si poslat neco z obchodu ve statech na virtualni adresu. borderlinx zbozi zkontroluje, vypocita DPH a pripadne clo a ja jim tu castu, navysenou o dopravne (pres DHL) zaplatim pres paypal. celni odbaveni v zemi prijemce jde za nima, ja dostanu zasilku na stul bez toho, abych musel posilat jakekoliv papiry ci chodit na celnici. verim, ze pani na poste toto dobre vi (alespon na poste v P5 toto znaji), jen 99% zasilek je zrejme posilano s podminkama, kdy DPH a clo plati odberatel.
Sphinxx Odesláno 29. března 2014 Nahlásit Odesláno 29. března 2014 Joooo, máte pravdu, koukal jsem do historie v mailu a spletl jsem se, řešil jsem tam něco jiného, tak beru zpět. K věci. tady jsi koukal: http://www.ihodinarstvi.cz/hodinky/seiko/panske
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se