Tomasek Odesláno 8. září 2006 Nahlásit Odesláno 8. září 2006 Toto vlákno jsem založil ne proto, abych se podělil o své skromné zkušenosti, ale spíš abych nabyl nové od ostřílených harcovníků tohoto fóra. Téma se dá shrnout do jediné otázky: Co uděláte/řeknete, abyste vysvětlili/přesvědčili své manželky/přítelkyně/manžele/přítele o tom, že hodinky, které se právě chystáte koupit, jsou pro vás velmi důležité, že je nutně potřebujete, že se bez nich neobejdete a že právě tyto jsou určitě ty poslední, které kupujete? =| =) =( =D
Ondraj Odesláno 8. září 2006 Nahlásit Odesláno 8. září 2006 Hmm, univerzální rada asi nexistuje. Ale, nikdy neříkám, že jsou poslední, protože to dlohodobě nedělá dobrotu. snažil jsem (teď už nemusím, povedlo se) vysvětlit, že je to koníček a že má také svoje záliby. Dříve jsem tak trochu hřešil i na nevědomost v tomto oboru, ale dnes už má celkem slušný přehled o značkách a cenových relacích, bohužel.
Skeleton Odesláno 8. září 2006 Nahlásit Odesláno 8. září 2006 Me se dlouhodobe vyplaci splnit nejdrive nejake "mensi" prani me drahe a pak, ... to vetsinou vyjde
X-Bob Odesláno 8. září 2006 Nahlásit Odesláno 8. září 2006 Souhlas se Skeletonem. Zároveň nutno vysvětlit, že ty drahé společenské hodinky nemůžete nosit do lesa...Kristovy rány, si představ, co by se jim tam mohlo stát, tolik stály, proto bych možná potřeboval nějaké sportovnější, víš, bytelnější.... zapojte do toho věty typu, ...víš, jak jsi tuhle říkala, že nemá cenu vyhazovat peníze za levné cajky, co se stejně rozbijí, myslím, že máš pravdu...... a těmito postupnými kroky vlastně dospějete k závěru, že je to vůbec dobrý, rodinný nápad, ještě že Vám tak dobře poradila etc etc.
Tomasek Odesláno 8. září 2006 Autor Nahlásit Odesláno 8. září 2006 Souhlas se Skeletonem. Zároveň nutno vysvětlit, že ty drahé společenské hodinky nemůžete nosit do lesa...Kristovy rány, si představ, co by se jim tam mohlo stát, tolik stály, proto bych možná potřeboval nějaké sportovnější, víš, bytelnější.... zapojte do toho věty typu, ...víš, jak jsi tuhle říkala, že nemá cenu vyhazovat peníze za levné cajky, co se stejně rozbijí, myslím, že máš pravdu...... a těmito postupnými kroky vlastně dospějete k závěru, že je to vůbec dobrý, rodinný nápad, ještě že Vám tak dobře poradila etc etc. Jojo, několikrát se mi podařilo v praxi uplatnit rčení "Ženu oklameš nejlíp tím, když jí řekneš pravdu..."
Ondraj Odesláno 8. září 2006 Nahlásit Odesláno 8. září 2006 Souhlas se Skeletonem. Zároveň nutno vysvětlit, že ty drahé společenské hodinky nemůžete nosit do lesa...Kristovy rány, si představ, co by se jim tam mohlo stát, tolik stály, proto bych možná potřeboval nějaké sportovnější, víš, bytelnější.... zapojte do toho věty typu, ...víš, jak jsi tuhle říkala, že nemá cenu vyhazovat peníze za levné cajky, co se stejně rozbijí, myslím, že máš pravdu...... a těmito postupnými kroky vlastně dospějete k závěru, že je to vůbec dobrý, rodinný nápad, ještě že Vám tak dobře poradila etc etc. Nevím nevím, já no tak diplomaticky nejdu a hlavně moje žena není blbá. Fakt je ten že většinou, když nějaké nové pořídím, tak zase nějaké třeba prodám, takže i tohle celkem pomáhá, tolik to pak neřeší.
X-Bob Odesláno 8. září 2006 Nahlásit Odesláno 8. září 2006 ale ne ne, to není o nečí "blbosti" nebo podobně. To je přece o tom, jak přesvědčit potencionálního oponenta. Jasně, nefunguje to vždy. Ale je to taky možnost, jak partnerka, ačkoliv dobře ví, jak to je, může pod záminkou uchování tepla rodinného krbu si zároveň zachovat tvář, ačkoliv dobře ví, co a jak, ví, že jsme jak malí kluci, hračičkové a že nám tím vlastně dělá radost, když souhlasí, naše dobrá nálada se pak přenáší dál... Tohle ženské umí. Ikdyž je jí jasné, že na zjištění, kolik je hodin, stačí hodinky za 450,-Kč.
Ondraj Odesláno 8. září 2006 Nahlásit Odesláno 8. září 2006 Ikdyž je jí jasné, že na zjištění, kolik je hodin, stačí hodinky za 450,-Kč. nebo mobil
Ondraj Odesláno 8. září 2006 Nahlásit Odesláno 8. září 2006 Já ji zase občas ukázal, jak jsou některé strojky krásné a že to není opravdu jen o sledování kolik je hodin. Ty strojky se jí líbí. Krom toho hodinky jsou prostě pánský šperk.
X-Bob Odesláno 8. září 2006 Nahlásit Odesláno 8. září 2006 Jo Ondraji, to taky říkám. Čím jiným se gentleman odlišuje v běžném dni, resp. v dnech po sobě jdoucích? Mění jen kravaty a hodinky. Černý oblek a dokonalost zůstává
Tazatel Odesláno 8. září 2006 Nahlásit Odesláno 8. září 2006 Ono je důležité přítelkyně a ženy přesvědčit také o tom, že je to opravdu náš velký koníček a né jen vrtoch, poblouznění či touha mít něco extra. Což se podaří asi až časem. Kupodivu já má větší problém přesvědčit o důvodu nových hodinek mojí matku než přítelkyni, ikdyž jsou to čistě jen mé peníze, za co hodinky kupuji, darem ve fromě hodinek by mě bohužel žádný můj rodinný příslušník neobšťastnil, tak si stejně přeju aby matka uznala, že tyhle nové hodinky jsou dobré a stály za tu cenu. Přitelkyni ani tak nevadí, že si koupím nové hodinky, jako spíš to, že neustále hledám na internetu (obzvláště na chronomagforu) nové informace, porovnávám, sleduji a přemýšlím o nových a tím vlastně ji okrádám o svou přízeň (prostě žárlí). V obchodech se zastavuju u vitrín s hodinkami a při výčitkách, že už zase koukam po hodinkách a zdržuju, odpovídám, že je to lepší než kdybych koukal po jiných ženských a že ona stejně tak kouká po oblečení a špercích. To většinou zabere a po zbytek dne mám klid, pokud tedy opět po návratu domů neusednu k PC a nezahledím se na nějakou tu hodinku na hodinky. Snažím se také vybírat hodinky tak, abych je za nějaký čas nemusel prodávat, protože nošené hodinky se většinou prodávají s velkou ztrátou a z toho bych asi neměl moc dobrej pocit. Navíc mam skoro ke každé věci, kterou vlastním, citový vztah. Takže bych se s nimi i těžko loučil. Přeju všem mnoho sil a štěstí při přesvědčování drahých poloviček a rodinných příslušníku o důležitosti hodinářské krásy.
PanzerBear Odesláno 8. září 2006 Nahlásit Odesláno 8. září 2006 Moje zena to proste bere jako muj konicek, navic nejsme v situaci kdy by nas par tisicivek za hodinky nejak financne rozhodilo. Takze to neresi, ona vi, ze se o ne stejne dobre staram.
Ondraj Odesláno 8. září 2006 Nahlásit Odesláno 8. září 2006 Ano pravda je, že daleko větší problém je, kolik člověk s koníčkem stráví času. Snažím se to doma nepřehánět a Chronomag moc nechodím. Vím moc dobře jaké to je, žena teď stále hledá na internetu oblečky na mimi a mě už to začíná vadit. Takže to není určitě jen o financích. PS: máte doma někdo stejně "postiženou" ženu ?
X-Bob Odesláno 8. září 2006 Nahlásit Odesláno 8. září 2006 ani tak nevadí, že si koupím nové hodinky, jako spíš to, že neustále hledám na internetu (obzvláště na chronomagforu) nové informace, porovnávám, sleduji a přemýšlím o nových a tím vlastně ji okrádám o svou přízeň (prostě žárlí). V obchodech se zastavuju u vitrín s hodinkami .....po zbytek dne mám klid, pokud tedy opět po návratu domů neusednu k PC a nezahledím se na nějakou tu hodinku na hodinky... Hele, symptomy stejné! Pro lékaře, psychiatry a osoby poskytující první pomoc - toto je jeden z symptomů Chronomagického syndromu Pozor, nakažlivé zejména u mužů, silně virulentní!!!!
Tazatel Odesláno 8. září 2006 Nahlásit Odesláno 8. září 2006 Ondraj: Díky bohu zatím ne a doufám, že tuhle strategickou výhodu udržím co nejdéle X-Bob: ještě,že si o tom tady můžem poklábosit. Kdyby ne, myslel bych si, že sem takhle postiženej jenom já a tudíš že nejsem normální a měl bych s tím začít něco dělat atd atd ...
Tomasek Odesláno 8. září 2006 Autor Nahlásit Odesláno 8. září 2006 ani tak nevadí, že si koupím nové hodinky, jako spíš to, že neustále hledám na internetu (obzvláště na chronomagforu) nové informace, porovnávám, sleduji a přemýšlím o nových a tím vlastně ji okrádám o svou přízeň (prostě žárlí). V obchodech se zastavuju u vitrín s hodinkami .....po zbytek dne mám klid, pokud tedy opět po návratu domů neusednu k PC a nezahledím se na nějakou tu hodinku na hodinky... Hele, symptomy stejné! Pro lékaře, psychiatry a osoby poskytující první pomoc - toto je jeden z symptomů Chronomagického syndromu Pozor, nakažlivé zejména u mužů, silně virulentní!!!! Hoši, jsem rád, že choroba, kterou trpím, není vzácná, a/i když, díkybohu, se nedá léčit!
31682 Odesláno 8. září 2006 Nahlásit Odesláno 8. září 2006 Nosím jedny hodinky a vyjma "sbírkových" hodinek nic jiného nemám. Proti jejich nákupu žena nic nemá, je si vědomá, že sbírka se musí rozšiřovat. Sama sbírá porcelánové a mosazné figurky. Jistě, mám převeliké pokušení koupit něco nového na nošení, ale vždycky se sám sobě snažím racionálně vysvětlit, že další hodinky nepotřebuji a jsou zbytečné. Možná kdyby žena utrácela za šperky, zlato atd., že bych si to dokázal zdůvodnit. Ale takhle... A navíc se znám, stejně bych začal upřednostňovat nový model a "staré" hodinky by skončily odložené v šuplíku. Naštěstí se vždycky najde něco, kde se peníze utopí smysluplněji. Teď jsme postavili novou řadu kotců a ještě zbývá investice do vytápěných podlážek pro psy. Ne že bych ty zviřátka rozmazloval, ale jestli zase bude dlouhodobě pod -12, tak jim to rád zapnu. Je to zkrátka o prioritách a hodinky zatím nemám na prvním místě. Snad mi to ještě chvíli vydrží, abych stihl nakoupit všechny ostatní důležitější věci :-)
Ondraj Odesláno 8. září 2006 Nahlásit Odesláno 8. září 2006 Jo tomu se říká racionální náhled na věc bez emoce, závidím nebo ne ?
tom Odesláno 8. září 2006 Nahlásit Odesláno 8. září 2006 dost těžko ti partner uvěří, že bys dal za hodinky 20, 30, 60, 90k ... takže změna je život a ty přece taky nemáš jedny náušnice nebo prstýnek, že?
Tomasek Odesláno 8. září 2006 Autor Nahlásit Odesláno 8. září 2006 Tuhle mi přišly Seika ze Singapuru, před nákupem jsem manželce řekl, že si objednávám hodinky, ale že nejsou moc drahé (stály 180 USD). Krabička dorazila se zelenou nálepkou a cenou 80 USD. Všichni tady víme proč, ale moje žena ne. A já jen mlčel...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se