Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

No zrovna Stowa mi nepríde ako vhodný príklad na značku bez minulosti. S takými nárokmi na "historiu značky" by Elton/Prim skončil dosť nelichotivo.

Nakup zkrachovale znacky bez vyrobni kontinuity neni prave ta historie, kterou nam na mysli ;)

• Odpovědi 120
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Nakup zkrachovale znacky bez vyrobni kontinuity neni prave ta historie, kterou nam na mysli ;)

nemám pocit, že 86 let téměř nepřetržité výroby hodinek s několika nezávislými světovými oceněními za techniku a design by znamenalo zkrachovalou značku bez výrobní kontinuity...

Odesláno

Perellet ma taky 'dlouholetou tradici', ze? Pritom je to uplne stejny model - koupe zkrachovale znacky investorem a jeji jeji resuscitace (tim nijak nesnizuji Joergovy kvality, jeho casomerice jsou nadherne...). Z tech 86ti let odecti 22 let, kdy Stowa produkovala 'tuctovky'

Ale to uz se dostavame do jine diskuze, mimo puvodni tema...

Odesláno

Perellet ma taky 'dlouholetou tradici', ze? Pritom je to uplne stejny model - koupe zkrachovale znacky investorem a jeji jeji resuscitace (tim nijak nesnizuji Joergovy kvality, jeho casomerice jsou nadherne...). Z tech 86ti let odecti 22 let, kdy Stowa produkovala 'tuctovky'

nechci zas.rat vlákno o Eltonu, nicméně srovnáváš nesrovnatelné. Stowa bez krátkého přerušení, zaviněného rozbombardováním Pforzheimu produkuje hodinky již ve 4. rodinné generaci. Netvrdím, že vždy ve své historii byla Stowa v takovém "laufu" jako je teď, ale do úrovně nějaké umělé fashion značky přece jen nikdy neklesla. Těmi 22 lety máš na mysli rozmezí let 1974 - 1996? To jsem, pravda, jejich produkci zas až tak pilně nesledoval...

Odesláno

kolik soucasnych modelu vychazi z tech historickych? a proc jorg nepouziva durowe movements, ktere uz vic jak 10 let vlastni a namisto toho tam cpe ETA v elaborate (drahnou dobu uz ani nenabizi upgrade na chronometer)? podle me pouze ca$huje na znacce, kterou koupil a ze ktere se snazi vytezit tu 'rich history'. (a seriozni casomerice, ktere maji neco do sebe, dela pod svym jmenem)

jsme off-topic, ale co uz ;)

Odesláno

kolik soucasnych modelu vychazi z tech historickych? a proc jorg nepouziva durowe movements, ktere uz vic jak 10 let vlastni a namisto toho tam cpe ETA v elaborate (drahnou dobu uz ani nenabizi upgrade na chronometer)? podle me pouze ca$huje na znacce, kterou koupil a ze ktere se snazi vytezit tu 'rich history'. (a seriozni casomerice, ktere maji neco do sebe, dela pod svym jmenem)

jsme off-topic, ale co uz ;)

v tom máš bohužel pravdu

Odesláno

Stokrat se to tady probiralo,kolik lidi tady na foru ma neco z jejich soucasny produkce??Vetsina renovace,ktera vyjde na tretinu,ze jo...vlastni projekty Finance a spol.neresim,to je mimo,ale kdo tady da 7petek za Diplomaty?Cenove ponekud vyse?To je jako for???Jejich marketing i cenova politika jsou sto let za vopicema,jako ze Primky mam rad,tohle je holej fakt...

Odesláno

Stokrat se to tady probiralo,kolik lidi tady na foru ma neco z jejich soucasny produkce??

Nemyslím, že málo ;) Řekl bych, že mnohem víc, než třeba Grand Seiko a kdo ví, jestli náhodou neprohraje i spousta dalších značek.

Odesláno

Asi něco mi uniklo, že by Elton slevnil Diplomaty ?

nee, strili od boku ;) za 7 petek jsou ty 34tky...

Nemyslím, že málo ;) Řekl bych, že mnohem víc, než třeba Grand Seiko a kdo ví, jestli náhodou neprohraje i spousta dalších značek.

taky bych rekl. na Eltonu me s*rou 3 veci:

1. cenova politika - tvari se echt exklusivne, mnohe to odradi, obzvlaste, kdyz legendarni moony nebo bondofky jde pri trose stesti poridit za podobne penize...

2. nekonstentni politika distribuce, viz tato on/off afera s alza.cz

3. strojky - mam asi trochu uchylku na strojky pod 28.8, protoze krasne tikaji. jen kdyby trochu zainvestovali do zpresneni chodu (ikdyz, abych pravdu rekl, moje ES2012tky jsou vcelku vyladene, pri mem noseni 24h denne se dostavam v prumeru na ~5 vterin, stale jsou rozdily v jednotlivych pozicich na muj vkus dost velke)

Odesláno

dobře,možná víc,než jsem si myslel,ale renovací bude nesčetněkrát víc,na tom se shodneme,že jo?

Odesláno

nee, strili od boku ;) za 7 petek jsou ty 34tky...

taky bych rekl. na Eltonu me s*rou 3 veci:

1. cenova politika - tvari se echt exklusivne, mnohe to odradi, obzvlaste, kdyz legendarni moony nebo bondofky jde pri trose stesti poridit za podobne penize...

2. nekonstentni politika distribuce, viz tato on/off afera s alza.cz

3. strojky - mam asi trochu uchylku na strojky pod 28.8, protoze krasne tikaji. jen kdyby trochu zainvestovali do zpresneni chodu (ikdyz, abych pravdu rekl, moje ES2012tky jsou vcelku vyladene, pri mem noseni 24h denne se dostavam v prumeru na ~5 vterin, stale jsou rozdily v jednotlivych pozicich na muj vkus dost velke)

viz.bod 1,přesně,na to především jsem narážel...ale kašlem na to,už to tady bylo....

Odesláno

Perrelet a skrachovana znacka? hm hm.. kybic co do vseho kafra.. hm hm.. 

Ono nech ich je kolko chce, prekrocenim statnej hranice ktorymkolvek smerom novodobe hodinky Prim miznu ako cigani v kukurici. Povedzme si to na rovinu - na hodinkach Prim je najzaujimavejsie to, ze su ceske. Tym padom zvysok pribehu je cisto emocionalny a nema zmysel to tu donekonecna rozoberat.

Avsak to podstatne - "na objednavku do 7 dnu" a "nyni doprava zdarma", to je vskutku katastroficky pohlad aj pre mna, nezaujateho pozorovatela s PRIMeranym nadhaldom nad touto temou.

Odesláno

Ono nech ich je kolko chce, prekrocenim statnej hranice ktorymkolvek smerom novodobe hodinky Prim miznu ako cigani v kukurici. Povedzme si to na rovinu - na hodinkach Prim je najzaujimavejsie to, ze su ceske. Tym padom zvysok pribehu je cisto emocionalny a nema zmysel to tu donekonecna rozoberat.

Avsak to podstatne - "na objednavku do 7 dnu" a "nyni doprava zdarma", to je vskutku katastroficky pohlad aj pre mna, nezaujateho pozorovatela s PRIMeranym nadhaldom nad touto temou.

Tak o tom žádná, je to tragédie.

Odesláno

Projevy sve schyzofrenie smeruj prosim jinam... ;)

Pokud hodlas hazet hnuj na Elton, mohl by's alespon vysvetlit proc -- pronesl jsi tu radu soudu a silackych gest, ale zadnou smysluplnou argumentaci.

having said that, Elton rozhodne neni HH a dost mozna jsou cenove ponekud vyse nez by meli byt... a jejich kalibry jsou 'pouze' obnovou kalibru ze 60/70-tych let... Ja jsem ale spokojeny s ES 2012 a nemam zasadni problem je vzit na ruku namisto JLC (narozdil od stowa, steinu, kemeru a ostatnich 'znacek' bez minulosti prim tu decentni minulost ma).

Radši klídek, človíčku jo? Napsal jsem svůj názor. Přestřelil jsem když jsem tvrdil, že jsou 100 let za opicema. Opravuju se a ve svém hodnocení ubírám celých -60let a jestli tušíš proč? Navíc nemůžu posoudit, jestli jseš ten pravej kořen o kterém jsem psal, hádám spíš ne:))
Odesláno

Nejdřív jsem nechtěl, ale nedá mi to přispět svým opravdu laickým názorem do této celkem emotivně vyhrocené diskuze.

Nejsem žádný odborník přes kalibry, ani mega-patriot, ale jsem rád, že zde v dnešní době firma jako Elton existuje.

Hádejte, které hodinky jsem dostal jako mé první, když jsem šel do školy?

Obdivuji a asi i trochu tiše závidím zdejším členům jejich ES 2012, či nádherně zrenovované Prim kousky, velká gratulace všem. :notworthy:

Rád bych si nějaké Prim koupil, nebo nechal zrenovovat. Třeba tento model bych opravdu mohl:

http://www.prim.cz/hodinky-detail.php?id=10666&men=6&xx=11

Je velká škoda, alespoň pro mě, že se z dřívější známé masové značky v současné době, snaží Elton udělat něco exclusivního a pro širokou veřejnost vlastně nedostupného.

Když bych měl teď k dispozici volných 60 tisíc a chtěl je dát za hodinky, bohužel to Primky určitě nebudou.

K prodeji na Alza.cz, rozhodně to takové firmě neprospívá a v mých očích ji to dost devalvuje, když hned vedle hodinek je reklama na gril. Ani to nekoresponduje s mottem na jejich stránkách.

...radost z jemné mechaniky, poctivého řemesla a individuální péče.

Alespoň na mě to působí jako zoufalost a jak někdo výše napsal "tonoucí se stébla chytá".

Opravdu mohl Elton začít s třeba s Chronoshopem, popřípadě s Koscomem ( i když prodávají levnější značky jako je Casio, Festina atd. pořád je to hodinářství ).

Na druhou stranu jsem rád, že je zde i ta druhá firma prodávající ty " čínské Prim", potěšil mě třeba názor mého známého, který si koupil Prim Sport v quartzu za necelou dvojku, se slovy " Primky jsem měl vždy a mám je rád"

Toto je pouze můj soukromý názor, moc mě nekamenujte.

Odesláno

Nejdřív jsem nechtěl, ale nedá mi to přispět svým opravdu laickým názorem do této celkem emotivně vyhrocené diskuze.

Nejsem žádný odborník přes kalibry, ani mega-patriot, ale jsem rád, že zde v dnešní době firma jako Elton existuje.

Hádejte, které hodinky jsem dostal jako mé první, když jsem šel do školy?

Obdivuji a asi i trochu tiše závidím zdejším členům jejich ES 2012, či nádherně zrenovované Prim kousky, velká gratulace všem. :notworthy:

Rád bych si nějaké Prim koupil, nebo nechal zrenovovat. Třeba tento model bych opravdu mohl:

http://www.prim.cz/hodinky-detail.php?id=10666&men=6&xx=11

Je velká škoda, alespoň pro mě, že se z dřívější známé masové značky v současné době, snaží Elton udělat něco exclusivního a pro širokou veřejnost vlastně nedostupného.

Když bych měl teď k dispozici volných 60 tisíc a chtěl je dát za hodinky, bohužel to Primky určitě nebudou.

K prodeji na Alza.cz, rozhodně to takové firmě neprospívá a v mých očích ji to dost devalvuje, když hned vedle hodinek je reklama na gril. Ani to nekoresponduje s mottem na jejich stránkách.

...radost z jemné mechaniky, poctivého řemesla a individuální péče.

Alespoň na mě to působí jako zoufalost a jak někdo výše napsal "tonoucí se stébla chytá".

Opravdu mohl Elton začít s třeba s Chronoshopem, popřípadě s Koscomem ( i když prodávají levnější značky jako je Casio, Festina atd. pořád je to hodinářství ).

Na druhou stranu jsem rád, že je zde i ta druhá firma prodávající ty " čínské Prim", potěšil mě třeba názor mého známého, který si koupil Prim Sport v quartzu za necelou dvojku, se slovy " Primky jsem měl vždy a mám je rád"

Toto je pouze můj soukromý názor, moc mě nekamenujte.

Honzo,kamenovat neni proc,kazdej ma pravo na svuj nazor.O Alze uz dost,ale ja si treba nemyslim,ze kdyby byly Primky k mani v Chronoshopu,jejich prodej by to nejak dramaticky zvysilo.Myslim,ze to,co tam kluci nabizej za 60tisic a vejs,se s Primkama opravdu kvalitativne,ani jinak srovnavat neda.Bohzel,Instant napsal smutnou pravdu.Ja mam PS2v nerezu,vhtel bych treba i ty Igeny,ale pripada ti adekvatni cena,kterou chteji za "novy" model?Mne ne,jak rikas,za tyhle penize bych lovil v uplne jinych vodach..ale kazdyho vec.K MPM..ja bych si treba takovyhle hodinky nekoupil ani za stovku,to jako vazne,za tech par stovek bych si radsi koupil Seika petky...

Odesláno

Honzo,kamenovat neni proc,kazdej ma pravo na svuj nazor.O Alze uz dost,ale ja si treba nemyslim,ze kdyby byly Primky k mani v Chronoshopu,jejich prodej by to nejak dramaticky zvysilo.Myslim,ze to,co tam kluci nabizej za 60tisic a vejs,se s Primkama opravdu kvalitativne,ani jinak srovnavat neda.Bohzel,Instant napsal smutnou pravdu.Ja mam PS2v nerezu,vhtel bych treba i ty Igeny,ale pripada ti adekvatni cena,kterou chteji za "novy" model?Mne ne,jak rikas,za tyhle penize bych lovil v uplne jinych vodach..ale kazdyho vec.K MPM..ja bych si treba takovyhle hodinky nekoupil ani za stovku,to jako vazne,za tech par stovek bych si radsi koupil Seika petky...

Ahoj, nemyslel jsem, že by jim to prodeje v Chronoshopu zvýšilo, ale pořád je to obchod s hodinářským zbožím.

K té MPM, jsem nemyslel, že je to nějaký zázrak, ale jak obyčejný cca 50letý chlapík bez jakýchkoliv chronoznalostí přemýšlí a má v Prim důvěru.

Odesláno

Ahoj, nemyslel jsem, že by jim to prodeje v Chronoshopu zvýšilo, ale pořád je to obchod s hodinářským zbožím.

K té MPM, jsem nemyslel, že je to nějaký zázrak, ale jak obyčejný cca 50letý chlapík bez jakýchkoliv chronoznalostí přemýšlí a má v Prim důvěru.

Jasne,to chapu,spousta(vetsina) nezaujatych lidi,co vlastnila,nebo vlastni stary Primky,nema poneti,jakej je v tom rozdil,navic hadam,ze by to "beznyho" uzivatele ani extra nezajimalo.Chlapik zije v tom,ze si za par penez koupil "stary dobry Primky",no,bohuzel tomu tak neni,ale to je fuk.Tvymu uhlu pohledu ale rozumim...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...