st1g Odesláno 21. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. srpna 2013 Tyhle iwc se musi videt live. Na obrazku me to nebralo, ale na ruce ... pecka !Ja jsem viděl jen černý ciferník a zlaté pouzdro a ty byly moc hezké... S bílým v oceli jsem je ještě neviděl, asi máš pravdu, že to chce vyzkoušet :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jumbo Odesláno 22. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2013 No pěkně!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vendaf Odesláno 22. srpna 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2013 Krásne, prudko nositeľné, tzv. večné hodinky. Gratulujem. Snáď by som im vytkol malú rezervu náťahu, mohli by byť 7-dňové. Koľko trvá ich nastavenie? Dík všem za gratulace. Na to jak jsou robustní je na ruce téměř necítím. Rezerva nátahu vážně není nic moc, ale zřejmě se tam dva pérovníky už nevešly. Nastavování věčného kalendáře mi předvedl hodinář hned v prodejně. Byly o více než rok zpátky a seřízení trvalo necelou minutu. Je to tím, že vše se dělá jen povytažením a otáčením korunky. Všechna data a fáze měsíce jsou již sesynchronizovány z výroby. Jen je třeba dát pozor na překročení aktuálního data. To se pak hodinky musí zastavit a pěkně si počkat až aktuální datum skutečně nastane. V případě, že je to o hodně musí hodinky k hodináři, ten je rozebere a kompletně znovu sestaví - práce na tři dny..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vendaf Odesláno 22. srpna 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2013 Skvělý hodinky! Ja miluju tu zkumavku s dodatečným věcným kalendářem. Jak mas za dvěstě let navštívit hodinare, aby ti to tam vyměnil :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vendaf Odesláno 22. srpna 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2013 Ještě jedno foto při úplné tmě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rodkopf Odesláno 24. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2013 Gratulace - je to oslava hodinařiny! Ale jak zmínil GAS, asi by je to chtělo vidět na živo, ať člověk pocítí to charisma - to pouzdro má opravdu speciální tvar. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Starecek Odesláno 24. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2013 Zdravimsu na predaj...?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
F.B. Odesláno 24. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2013 Zdravimsu na predaj...?? Dosť divný prvý príspevok :-) F. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
villain83 Odesláno 24. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2013 Tohle je nadhera obsahujici pro me jednu z vysnenych komplikaci...muzu poprosit o detailnejsi fotku ty zkumavky?To bych opravdu rad videl... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 25. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. srpna 2013 Tohle je nadhera obsahujici pro me jednu z vysnenych komplikaci...muzu poprosit o detailnejsi fotku ty zkumavky?To bych opravdu rad videl... http://forums.watchuseek.com/attachments/f78/363721d1292972781-iwc-da-vinci-perpetual-calendar-chronograph-kurt-klaus-limited-edition-da-vinci-klaus-15-.jpg Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JAJA Odesláno 25. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. srpna 2013 Gratulace k top hodinkám na fóru... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SakalMarty Odesláno 25. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. srpna 2013 předem velká gratulace.. já osobně považuji mechanický věčný kalendář za vůbec nejlepší komplikaci, kterou mohou mít hodinky. IWC jsou extra třída a umí. Tvar pouzdra je zajímavý a dle fotek mi přijdou malinko velké na tvoji ruku, ale jak píšeš, pokud je necítíš při nošení, tak jenom dobře. Takže bravo a jestli někdy dorazíš na sraz, tak je velice rád uvidím Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
StanoBare Odesláno 25. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. srpna 2013 V tomto prípade opakovať sa dookola je dovolené. Gratulácia ku skvostu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vendaf Odesláno 26. srpna 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. srpna 2013 http://forums.watchuseek.com/attachments/f78/363721d1292972781-iwc-da-vinci-perpetual-calendar-chronograph-kurt-klaus-limited-edition-da-vinci-klaus-15-.jpgDík za foto.Neumím si představit, jak bych to fotil:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 26. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. srpna 2013 Lione dik za foto, nikdy jsem si napisu Da Vinci a Perpetual Calendar nevsiml a to jsem si myslel jak to coby ctyrnasobny majitel IWC nemam nastudovany... Na hnedym aligatoru budou k sezrani. BTW, snahu IWC cpat vsude cerny remeny jsem nejak nepochopil, cerny remen jsem mel i na kremovych Portugieser Chronograph a taky to nebylo uplne vono. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 27. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. srpna 2013 Krásné hodinky, grauluju. Mám jeden dotaz:Ten lineární ukazatel století (20, 21, 22, ...) přeskakuje sám nebo je potřeba jej přestavit manuálně popř. u hodináře? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misoo Odesláno 27. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. srpna 2013 niet co dodat... paradicka! PS: co budes (dedici) robit po roku 2499 ?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 27. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. srpna 2013 (upraveno) Krásné hodinky, grauluju. Mám jeden dotaz:Ten lineární ukazatel století (20, 21, 22, ...) přeskakuje sám nebo je potřeba jej přestavit manuálně popř. u hodináře? co sem pochopil tak i století poskakují samy Upraveno 27. srpna 2013 uživatelem Lion Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
organic Odesláno 27. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. srpna 2013 Mají všechno, co mají mít, i faktor dědičnosti. Paráda.Za mně subjektivně bych volil černý ciferník (ani nevím, jestli existují) a rytina K. Klause mi evokuje Gustava Husáka. Ale toho si nevšímej, to je jen můj pocit. Gratulace k plnotučné haute horlogerie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 27. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. srpna 2013 (upraveno) co sem pochopil tak i století poskakují samy Pokud ano, tak je ten převodový poměr famózní.frekvence za hodinu:setrvačka...................................... ukazatel století28.800 polokmitů za hodinu : 1,15 x 10-6 kmitů za hodinu (1 / (100 x 365 x 24) tzn. převodový poměr:1 : 7,92 x 10-11 (1,15 x 10-6 kmitů za hodinu / 14.400 kmitů za hodinu) Tzn. že setrvačka udělá 7,92 x 1011 kmitů, než se ukazatel století posune.Tomu říkám převodovka! Pokud jsem to spočítal špatně, tak mě prosím opravte. Upraveno 27. srpna 2013 uživatelem Vit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se