Přejít na obsah

IWC DA VINCI PERPETUAL CALENDAR EDITION KURT KLAUS

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 67
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Krásne, prudko nositeľné, tzv. večné hodinky. Gratulujem. Snáď by som im vytkol malú rezervu náťahu, mohli by byť 7-dňové. Koľko trvá ich nastavenie? 

Dík všem za gratulace.  Na to jak jsou robustní je na ruce téměř necítím. Rezerva nátahu vážně není nic moc, ale zřejmě se tam dva pérovníky už nevešly. Nastavování věčného kalendáře mi předvedl hodinář hned v prodejně. Byly o více než rok zpátky a seřízení trvalo necelou minutu. Je to tím, že vše se dělá jen povytažením a otáčením korunky. Všechna data a fáze měsíce jsou již sesynchronizovány z výroby. Jen je třeba dát pozor na překročení aktuálního data. To se pak hodinky musí zastavit a pěkně si počkat až aktuální datum skutečně nastane. V případě, že je to o hodně musí hodinky k hodináři, ten je rozebere a kompletně znovu sestaví - práce na tři dny.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle je nadhera obsahujici pro me jednu z vysnenych komplikaci...muzu poprosit o detailnejsi fotku ty zkumavky?To bych opravdu rad videl...

http://forums.watchuseek.com/attachments/f78/363721d1292972781-iwc-da-vinci-perpetual-calendar-chronograph-kurt-klaus-limited-edition-da-vinci-klaus-15-.jpg

Odkaz ke komentáři

předem velká gratulace..

já osobně považuji mechanický věčný kalendář za vůbec nejlepší komplikaci, kterou mohou mít hodinky. IWC jsou extra třída a umí. 

Tvar pouzdra je zajímavý a dle fotek mi přijdou malinko velké na tvoji ruku, ale jak píšeš, pokud je necítíš při nošení, tak jenom dobře. 

Takže bravo a jestli někdy dorazíš na sraz, tak je velice rád uvidím :) 

Odkaz ke komentáři

Lione dik za foto, nikdy jsem si napisu Da Vinci a Perpetual Calendar nevsiml a to jsem si myslel jak to coby ctyrnasobny majitel IWC nemam nastudovany...

Na hnedym aligatoru budou k sezrani. BTW, snahu IWC cpat vsude cerny remeny jsem nejak nepochopil, cerny remen jsem mel i na kremovych Portugieser Chronograph a taky to nebylo uplne vono.

Odkaz ke komentáři

Krásné hodinky, grauluju.

Mám jeden dotaz:

Ten lineární ukazatel století (20, 21, 22, ...) přeskakuje sám nebo je potřeba jej přestavit manuálně popř. u hodináře?

co sem pochopil tak i století poskakují samy :)

Upraveno uživatelem Lion
Odkaz ke komentáři

Mají všechno, co mají mít, i faktor dědičnosti. Paráda.

Za mně subjektivně bych volil černý ciferník (ani nevím, jestli existují) a rytina K. Klause mi evokuje Gustava Husáka. Ale toho si nevšímej, to je jen můj pocit. 

Gratulace k plnotučné haute horlogerie.

Odkaz ke komentáři

co sem pochopil tak i století poskakují samy :)

Pokud ano, tak je ten převodový poměr famózní.

frekvence za hodinu:

setrvačka...................................... ukazatel století

28.800 polokmitů za hodinu : 1,15 x 10-6 kmitů za hodinu (1 / (100 x 365 x 24)

tzn. převodový poměr:

1 : 7,92 x 10-11  (1,15 x 10-6 kmitů za hodinu / 14.400 kmitů za hodinu)

Tzn. že setrvačka udělá 7,92 x 1011 kmitů, než se ukazatel století posune.

Tomu říkám převodovka!

Pokud jsem to spočítal špatně, tak mě prosím opravte.

Upraveno uživatelem Vit
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...